Monday, April 5, 2010

Merayau d shopping complex lebih memenatkan daripada workout d gym.

Holla.................


Ko tgk tu tajuk aku. Panjang ooo.... tp dont worry entry ni ciput jak sbb lepas ni kena kluar p site. So kena taip laju2.


Ini cerita pasal hari sabtu ya. Biasa la kalau hari isnin jer mesti penuh dgn cerita weekend. So i started off VERY early on saturday. Woke up at 5am sebab i need to send my cousin p KLIA. Rush2.. siap2.... reach Bukit Bintang at 6.40am. Tunggu2.... punggah2 bag... 7.05am. Drive laju2.... because their flight is 9AM. Sampai KLIA at 7.50am. Actually i never met this cousin for a looooooooong time. Last time jumpa i was 6yrs old kot. So kira2 jejak kasih la. Itu pun sebab auntie aku (mama cousin aku tu la) siap tulis2 on his FB suruh jumpa aku. hahaha...


Thats US then.
Cute kan?? Rambut aku lepas curl lagik!
*kesian jugak tu dress aku koyak*


Itu dia NOW (2008).... Yg mana? yg emsem la.
*credit to his FB*



Balik drive slow2.... makan angin.... sayang minyak bah. Then to Casa Subang ambil anak buah ku c Fifi. I promised her utk pegi BATA sale since dia memang carik sport shoe. But sebelum menyerbu the warehouse sale harus la memerut dulu.


Location: Shah Alam Seksyen 20.
Menu: roti canai - telur - bawang - cili & Ice lemon tea (lemon bukan limau kasturi ya!)


Kuah dal d restoran (xtau nama apa la pulak) ni sgt marbeles. Siapa2 tinggal d S.A try la. Sebelah KPJ hospital.


Then....... BATA WAREHOUSE sale!

Tapi aku xterasa mau beli apa2 pun sebab xda pun kasut yg melambai lambai.... Yg berkenan pulak, suda xda size. maklum la kaki saiz kebanyakan. My niece pilih kasut............. sampai 1jam30minit ok. Sgt teliti sampai aku rasa mau muntah jak menunggu. Sambil2 menunggu aku pun memilih kasut. Ada sandal sgt2 murah ok. Unbelievable. cheh! bukan main lagik sampai unbelivable. Hahaha... apa lah tu. Aku borong terus.... Sbb mau kasi bibik jugak.

pic (a):
nah kau!!! sampai 3pasang sandal pink tu aku borong.



pic b:
sandals utk aku.

Hek eleh..... stakat sandal tu wa tatak heran la! bukan cantek pun. Melebih lebih jak c Dewi ni. Aku mengaku la... sandal tu xda la cun mana pun. Tapi aku tetap borong. Pic (a) tu baru separuh jak dlm gambar tu. Sebenarnya aku beli:

Sandal biru : 4psg
Sandal Pink: 4psg
Sandal Kuning: 3psg
Sandal Hitam: 2psg


Giloooooo ka apa c Dewi ni?! Mau mandi sandal ka apa? Muahahaha.... The price is only

RM13 jak!!

RM13 itu mahal?? how about if i tell u RM13 is the total price. Which means sepasang cuma....

RM1!!

Hahaahaaa... sbb tu la baik hati sampai beli kan bibik sekali. Ni kalau c Addy mau pinjam p solat jumaat pun aku bg ni... Siapa2 xda selipar bole mintak dgn aku jugak. Malu tulis d comment bole email terus dgn aku. Hahahaha..... Yg pic (b) tu RM5 sepasang. Buleh la kampung2... bawak p tesco.

Lepas tu terus balik rumah. Sbb pukul 12pm tu c Addy ada reunion bebudak sekolah dia yg tersadai d KL ni. Jam suda 11.30am. So aku pun bersiap ala kadar.... Mo bersiap berkadar kadar pun xmampu. Eyebrow liner xda, eyeshadow pulak pecah sejuta, blusher pun d hujung nyawa, lipstick nan sebatang. Kesian nya aku!!!!! Ada jugak call make up artist d kejiranan yg kengkonon pakai MAC, BB segala tp dia pulak ada hal sbb aku xbook awal2. Maka.... keluarla aku dgn muka xsiap sbb eyebrow xlukis. hahahaha...

Reunion tu d Ittalianies Mid Valley tp sbelum tu kena hantar c fifi ni ke Casa Subang dulu. Duh!!! jammed d Summit, jammed d Federal Highway.... Sampai d MV around 2.30pm. Ni janji apa la suda ni??

Semua org suda habis makan.
Aku yg kebuluran pun mkn belen2 mknn diorg sementara tgu makann kami sampai


Borak2 dlm 15min diorg pun blah.... ya lah. Duduk sana since 12pm tu... Of course la berkematu. Ada yg anak2 suda menangis pelbagai pesen dan mampu mencipta sejuta excuse utk blah. Ada yg anak tidur la... Kesian pulak aku tgk. Soooo duduk la kami bdua sampai mknn sampai.


Kesiannnnn...



Reunion la kami laki-bini.


Pusing2 la d MV sbb aku mmg jarang p MV ni. The last was CNY 2008 itu pun p makan d dominos pizza jak. Masuk la dlm 3D sony expo... best woooo tgk tv 3D. Tp kalau beli tu, kena la pulak beli spek 3d tu byk2 kan. Nnt org dtg xcukup spek xbest la sbb kalau x pakai spek gmbr jd blur. Kerana keBESTan tu, terus mo tgk Clash of the Titans 3D tp ramai betul umat d cinema tu. Kaki aku mau tercabut suda ni sbb pakai kasut heels tinggi yg beli d ostolia dulu. Gila ah sakit! Mcm mana org bole cool jak pakai stiletto ha??? Aku jalan mcm org mabuk.


ni la kasut yg membunuh tu * ini gmbr lama*



Lepas tu rehat2 kan kaki d baskin robin.

Kalori3.........


Lepas tu g carrefour beli sluar kerja c Addy sbb MAS bg seluar cap ayam. Seluar yg MAS bg tu pakai sekali gerenti zip tercabut. Kalau xpun koyak! Cikai btul.... company mcm best. Ini mungkin cara diorg jimat duit utk kaber rugi diorg tu kan. Sudah la bonus xda... *&^%$#@@!!!!

Lama xtgk muka aku kan?? Skrg xda mood ambil gambar. Semua gambar c Addy ambil sure aku delete sbb I LOOK FAT! ya tuhan............... sampai bila aku mampu terima hakikat ini. Ada sekeping dua xberapa gemok sbb itu aku yg ambil sendiri. Hahaha... Sementara tunggu c Addy try sleuar aku duduk la d lantai sambil mcari2 angle yg masih slim. Ini yg terbaik! Itu pun selepas letak frame2 segala. hahaha...


tgk la bah mekap ku tu....



Ini pulak gmbr sensored. hahaha... Jgn tgk depan anak2 ya.












Sudah tamat!!! bye...



p/s: hahaha... entry ciput la konon.


x.o.x.o

5 comments:

i L a said...

for sale kah sandal-sandal bata tu?..hehehe..

Maharani said...

endu bah. kalau kau mau dtg seja cni. aku bg kau brp pasang kau mau. Ini mau kasi bibik dan anak2 bah ni.

eynda said...

Sandal RM5 tu kalau tak citer harga memang tak tau pun semurah tu...akak pun takleh pakai stilettho(betul ka eja??) mesti sakit kaki....memang heran org lain pakai nampak cool je...atau diaorg buat2 cool??? kikikiki...

i L a said...

hehe..nda lah..main2 ja..sebab macam memborong..eh bukan macam..memang memborong pun.. =P

SJB said...

Mak oi....murah nyaaaaaaaa. Kalau saya ada kat sana waktu tu, mesti pajak juga hahahah.