Monday, November 1, 2010

New Zealand Part 3 (Hamilton to Rotorua)

Huargh...... Good morning people. Continue with my NZ story ya. Semoga aku dberi kekuatan mental untuk rajin update blog ni.

So after a sound sleep (padahal menggigil) at Hamilton City Holiday Park, we woke up, had our breakfast and checked out at 10.30am. Our next destination as per our itenerary (yg super simple tu) is

*
*
*
*
*
cheh! perlukah ada star2 bagai
*
*
*
*
Rotorua.

Tapi2................. alang2 menyeluk pekasam, harus la aku mau merayau d Hamilton city sebentar. Wah2.... itu dia, banyak pulak kedai yang bole shopping d cni. Sexited!!! But Addy disapprove. Beliau mau bergegas ke Rotorua sebab xmo la sampai holiday park mcm semalam kan. Terpaksa ketuk2 eh! tekan2 loceng rumah orang segala. Xmanis tu. My reaction?

MERAJUK MODE ON!!

What to do..... i'm not the driver. Maka mari la menyaksikan view yang........

*
*
*
*
*
*
huargggghhhh............


Lembu pertama yang dilihat tapi xcomel macam dalam tv.

Huarghhh...


Jalan raya yg menenangkan

huarghh.........


Lagi ladang lembu yang lembunya xkelihatan pun. Mungkin breakfast.

Huarghhh....



Rumah... motif amik gambar rumah orang ni?

Huarghhh........


Sudah la. Malas mau ambil gambar lagi. Semua pun sama.

Lembu - kambing - hutan - lembu-kambing - hutan - lembu - kambing - hutan - lemm *&*^$@@%!


Sebenarnya view di sepanjang jalan tu cantik, serene, menenangkan, dan segala puji bagi Allah. Tapi disebabkan mode merajuk still ON so... semua nampak memualkan. Begitu menjengkelkan bukan punya penumpang seperti saya. Turunkan saja di tepi jalan biar padan muka dia eh muka saya! Eh! merajuk2 pun i tukang baca map ok. So mana bole buang merata rata.


Akhirnya, stop jugak d Tirau i-site. Sekali lagi: I-site tu kira macam tourism malaysia la. Mau ambil brochure and tumpang menandas. Toiletnya marvellous. Kalau di Malaysia, sure......... xsanggup cakap la. Information pun lengkap. The office is cute with a dog shape building. Beside i-site is souvenier shop berbentuk sheep.

Sekarang mood sudah ok. Hoyeeeee!


The i-site office. Cute kan.




Inside this sheep building is a cafeteria and souvenier shop.


But i didnt buy anything tho. hahaha...

Eh! Tengok my boots!!! Huahuahua... itu la aku beli d Dress Smart. I'm looking for a black colour boots tapi design tidak menawan hati. Addy asked me to buy UGG boots inspired (hahaha.. a.k.a ala2 jak a.k.a immitation la) since it looks more comfy untuk jalan and winter. but....... hmmmmm.... it looks u.g.l.y. Lagipun itu bole pakai time winter saja. Bila lagi aku dapat berwinter ni? Sekarang Addy tanya bila pulak masa aku mau pakai boots yang beli tu. Errrr.... Pakai pegi mana? macam jinjang pulak aku nanti.


Teruskan perjalanan. Next stop was

ZORB

Apa yang ada di Zorb ni? Ko tengok gambar di bawah ni.


Can you spot the white ball?? Silau pula.


Now can you see the ball?

Itu macam game la. Ko masuk dalam bola tu then bole tu tergolek golek dari atas ke bawah. Magic pulak kalau bola tu tergolek ke atas. Ada dua trail. Satu yang lurus dan satu lagik zig zag. Kira zig zag tu mencabar lagi la. Ada yang ikat kaki & tangan, ada yang basah. Untuk price & lebih2 tengok sini



Eleh.... x thrill la. Tapi aku xmain pun. hahaha.. Cakap besar. Bukan takut tau, tapi kalau lepas main tu aku pening, siapa pulak yang baca map?!! Fuh...... selesai satu alasan.

Next to Zorb is Agrodome. Di Agrodome ni , ada sheep show, farm tour and few more activities. Boleh la kau belajar pasal sheep, kasi susu sheep, tengok sheep kena botak, manja2 dengan sheep dan segala2 pasal sheep. Untuk price & lebih lanjut boleh tengok sini




Kau tengok tu sheep kalau kena korban boleh makan satu kampung.



View yang cantik dan laki yang emsem. ;p

Tapi... di sini pun kami xmasuk jugak! Hahaha.... setakat ambil gambar d luar saja. Not fancy the sheep. Tapi dari luar ni pun bole tengok jugak sheep and few animals lagik.


Sheep yang gemok!


The poney came closer to us bila kitorang ambil gambar.


Ini pun sama. Aku culik jugak diorang ni.


Lepas sesi posing2... off we go...

Next stop is.............



Nah! kalau tadi pasal sheep, here is all about Kiwi la. Lebih2 info click atas tu ya.

Kiwi Encounter is the only purpose-built kiwi conservation centre open to the public in the world! This is your opportunity to take a behind-the-scenes glimpse at kiwi conservation in action.

Bayaran masuk sini NZD28.50/person ya.




Toilet yang emsem


The kiwi pose


Kiwi pose xjadi.


Tapi kan...... tapi kan....... sini pun kami xmasuk jugak. hahaha! habis tu ko gi mana ni babe? Semua tempat ko pakat ambil gambar di luar jak. hukhuk... kesian. Actually tempat ni cantik babe.



Sebelah Kiwi encounter ni ada lagik tempat bole pegi babe. Nama tempat tu


Set high on the side of Mount Ngongotaha with extensive views of Rotorua city, Lake Rotorua, geothermal areas and surrounding hinterlands, Skyline Rotorua provides the ideal venue for a day of family fun, a romantic evening for two or a event with that all important wow factor.


Main attraction di sini adalah Gondola and Luge. Gondola rasanya Langkawi lagi best. Luge macam best.


Ni ha..... luge and gondola tu.


Ya... kami pun xmasuk sini. hahahaha...... Hatta ambil gambar pun tidak. Penat dowwwh....


Sekarang harus bergegas p Rotorua and carik tempat bermalam. With the help of I-Centre in Rotorua, we spent the night at Kiwi Paka. Cheap and great location. Itu cerita besok bole?

After settle check in segala, masak, makan, kami berjalan ke Rotorua Town lagi pun masih awal. Baru 5.30pm. Carik souvenier shop so besok terus terjah saja! Ada jugak singgah PaknSave beli jajan supaya time berjalan xterasa sangat gigilnya.

Gila sejuk!!




Depan i-centre Rotorua.

Tengok gambar di atas tu macam malam gila padahal time tu baru jam 6pm kot. After PaknSave kami berjalan pulang sambil menggigil.

Jumpa besok ya!



x.o.x.o

Tuesday, October 19, 2010

New Zealand Part 2 (Auckland to Hamilton)

Hola... berjumpa lagik!! Sambung cerita New Zealand ya.

Lepas dapat kaki, eh tipu! suka sangat tipu. Lepas dapat campervan, destinasi pertama adalah Dress Smart. Dress Smart ni kira brand outlet diorg la d NZ ni. Ini memang agenda yg d nanti2 kan since dari KL lagik. Macam2 dalam hotak aku ni. Hari pertama sudah shopping.


FYI (cheh2!!), kitorang tak sewa GPS tau. So pepandai la jalan sendiri ya. Kalau sesat, jgn kembali ke pangkal jalan sbb kedai campervan suda tutup. Xsusah pun sbenarnya, google saja la! ;p Berkat keterroran kami, lepas bertekak sampai hampir bermasam muka, kami pun sampai ke destinasi. Hoyeee!! Mari kita berpelukan suami isteri.


Dress Smart in Auckland!
pssst: ini gambar pun pakcik google yg bagi. ckp thanks to him.


But i was dissapointed la jugak. Bukan dgn c Addy tp dgn Dress Smart ni la. Xbyk brand yg dkenali pung. Ada Levi's, Nike, Adibas (aippp2.. Adibas tu Chowkitt) and yg lain local brand. Sudah la local brand, design xcantik pulak tu. Mula2 mau masuk Levi's tp since badan aku bloated skrg ni, nnt kena ambil saiz berapa la. So... xmasuk pun. T__T

Tp ada jgk la aku beli barang d cni. Satu jak pun. Itu pun sbb memang dari KL suda carik. Mau tau apa?? Kau tunggu saja entry lepas ni. Gerenti kau tgk. Suspen la konon.

Lepas shopping tingkap secara rawak, kami bergerak lagi ke next destination. Destinasi wajib once touch down. Supermarket la! Macam Australia, NZ pun ada woolworth jugak. Before ke NZ, aku adalah suda study harga2 barang d Woolworth ni. Diorg ada website yang siap ada harga skali. Ko ada Giant?? Ada?? Ada??

Tp sebenarnya aku xpi pun Woolworth. Tengok harga saja. ;p Buat belanjawan. Bijak2.... Aku pigi Pak'nSave. Sbb ini adalah supermarket termurah katanya. Tp i tell you, memang murah. Lepas convert to RM pun masih murah compare to Giant. Kesian Giant, selalu jadi mangsa.

Waktu kita sampai cni hari suda gelap tau. Walaupun jam baru pukul 5.30pm.

Ini gambar pun pakcik Google yg bagi.

Maka berborong la kami barang makanan yg kalau bawak dari Malaysia macam xlogik. Barang2 tersebut adalah seperti berikut beras, buah2an, sayur2an, minyak masak, telur, roti, juice and mineral water. Paling best borong buah kiwi la. Murah! Sekilo NZD1.90. Lantas aku berazam untuk makan kiwi (buah kiwi bukan burung kiwi) sampai muntah. Time ni sempatla pasangan suami isteri ini bermasam muka lagi. Sebab Addy berkeras carik roti tanpa gelatin. Amik keropok pun xbole sbb ada gelatin. Grrrr..... Finally jumpa jugak la roti tnpa gelatin tersebut tapi lebih mahal daripada roti biasa. Tapi keropok tanpa gelatin xda!

T__T

Total spending only NZD30++. Hebat bukan!!!!
Penat aku menahan nafsu amarah time ni.

Beransur la suami isteri tersebut mencari tempat perlindungan untuk malam ini. Jangan kau pikir mentang2 kau pakai campervan kau bole parking sesuka hati mu. Tidak hokey!! Sila parking d mana2 area yang dkhaskan. Bukan bermaksud seperti parking orang cacat yang bole djumpai d merata rata supermarket ya. Ada tempat khas, mostly called as holiday park.

Sesat2..... tanya2 orang. Akhirnya fuh!!! sampai jugak. Itu pun lambat. We reached around 8.30pm but the office close at 8pm. Ting tong ting tong.... rang the bell. Datang la tuan rumah yang sudah tidur. Nasib baik!

Masuk ni bayar ya! Our first night (awww...) adalah di Hamilton City Holiday Park yang terletak d Hamilton. Duh! Hamilton adalah sejam perjalanan dari Auckland (naik kereta. jalan kaki semalaman kot). .

About Hamilton City Holiday Park (untuk power site)
Fee: NZD16/person
Check out time: 10.30am
Facilities: Kichen, Laundry room (ada washing machine & dryer. NZD2 for each), toilets, and hot shower, power cord (untuk charge battery campervan ko)

Lebih lanjut p sini


Eh! did i tell you the campervan comes with stove, ice box and ada sinki n tank air berpump skali? So itu la kau kena charge battery malam2.


Hamilton City Holiday Park Kitchen

Malam tersebut adalah sangat penat. Tengok la tu. Baju pun baju hari isnin dari Malaysia lagik. Ni suda Selasa malam ni. Hebat2... hebat baunya. Macam pekerja contract saja. Kesimpulannya malam ni kita makan Megi PAMA ya!

Good morning!!!

Huarghhh...... Mak aiiii. Tidur malam tadi giggggil wa cakap lu. Eh! cakap kuar asap tau!! Ko ada? hahaha... Jakun.

Apa benda yang paling best untuk dlakukan musim2 sejuk ni??? Buat cinta?? tetttt.... mana bole buat cinta sejuk2. Bergerak pun macam robot. Gigi pun ketap rapat2. Berpelukan? hmmm... mungkin jgk. Tapi yang paling best adalah mandi!!! Hahaha... Nikmat wei mandi! Berasap asap air panas. Hamilton Holiday Park menjalankan polisi jimatkan air. (kedekut!!) So sekali ko mandi air stop after 6minutes. But kenikmatan mandi membuat aku menekan paip berkali kali.



Itu contoh parking ya. Dipisahkan dgn jiran sebelah melalui sepagar bushes.
So aktiviti malam tu
jgn bising sangat. Nanti jiran dengar. Malu!



Our campervan!


Dalam campervan belum dkemas.



Padahal mmg xkemas pun van tu. Xkoser aku lipat balik katil tu. Kang malam kena bukak balik. So kemas light2 jak. At least xla memalukan kalau stop d mana2 orang tengok campervan kita. Stakat tutup whole bed with comforter jak. Ada apa bwh comforter biar kita saja yg tau.;p


So lepas ni kita ke mana??? Tunggu....



x.o.x.o

Friday, October 1, 2010

Yeahhh! Ada gambar raya.


Ini entry raya.

Hoyeeeeeeeeeee!!!!!!

Finally ada orang mengetag aku d fesbuk!! Tp yg kena tag tu sekeping jak. Lain2 cilok sendiri....

Setiap kali raya, family belah mak mentua aku (mama c Addy) misti buat sessi BBQ d kampung. Seronot weeeeiiiiiiiiiiiiiii................... lari ckit dari konsep raya dan segala makanan raya yang sudah memualkan itu. Baju raya pun bole dketepikan waktu ini. Yang penting happpy!!! Bole gossip2an.

Jom tgk gambar la!! Cerita xda.



Dikelilingi peminat setia ku. ;p
Posisi duduk untuk kaber gendut d perut.


Kemudia sesi free style d ruang tamu tanpa memperdulikan tetamu2 yg ramai. Cakap lu tamu malam tu byk gila!!! Siap ada datang dari Sibu ke Kuching (lebih kurang 5hrs drive) utk menemui pujaan hati diorg. But kami tetap buat perangai xsenonoh depan tetamu.


Mak mentua aku jd centre of gravity


Ini candid: button baju MIL terbuka. hahahaha....


Masih blum habis ketawa.
p/s: sampai hati ko tutup muka aku Adib.


Mana c Addy? Dia xda sbb dia la cameraman. itu saja............. bye2.



x.o.x.o

Wednesday, September 29, 2010

New Zealand Part 1

Salam..........

Today, i feel like updating this blog. Hahaha. Kasihan. Cerita hari ini pasal percutian ke New Zealand (NZ). Tapi hari ni baru mukadimah tau. Sila bersabar...

Our flight from KLIA is on the 26 July 2010, 9.20pm. Dalam entry dulu2 kan suda ckp, pegi ni sedikit kelam kabut. Xda planning sgt. But zillion thanks to our beloved frens dari porum cari and kawan Addy kasi brochure2 tu. Banyak pulak tu but its helps ya. Sekarang siapa mau p NZ sila amik brochure dari rumah ku. Gold Coast punya brochure pun masih ada.

Its alwasy nice to take MAS for a long distance flight. Sebab makan & entertainment FREE. Xda la sangap gersang kejung dalam flight. Promo2.... mudahan2 ekonomi MAS pulih and Addy will get bonus instead of tabung next time. Iya uol... MAS bagi tabung jer.

Eh! tgk gambar2 dulu bole.....

Did u know that KLIA ada jungle boardwalk? Ada mini hutan la situ.


Ada air terjun lagi. Byk jugak orang putih & xseberapa putih ambil gambar d sana. Vangga!


Perempuan gemuk berdahi lebar pun mau bergambar jgk.


Neck support is a must for me. Lebih2 lagik kalau naik AA.

Ini Addy punya meal. Salmon with baked potato kot.



This is mine. Nasi goreng dgn sambal udang


Makanan yang tgk-pun-x-lalu


Nah puas suda tgk gambar? hahaha.. kena paksa tgk gambar bah. Actually ada dua kali makan bah tu. Satu dinner and satu lagik breakfast tp breakfast suda selamat dalam perut baru igt mo ambil gambar. Dasar blogger lupa diri!

Yeah2!!!

We reached Auckland International Airport on the next day 27/7/2010, 11.20am waktu tempatan. Echecheche... Mcm dalam news. By the way NZ is 4hours ahead than Msia tanah airku.



Cantik kan itu carving? Mcm pigi museum pulak.


Our pride!!
bukan laki aku tp tu nah...... kapal terbang cap wau d belakang tu.


Then macam biasa la kena lalu all the immigration and custom procedure. Immigration was great. Xda la kerek mcm Brisbane Airport tu. Siap aku kena tahan kat tiang lain n c Addy kena tahan d tiang lain. Uweeeekkk!!

Custom procedure pulak, kena la declare ya barang2 makanan or ubat2 yang ko bawak.

Reminder:
Declare jgan xdeclare. Nanti kena tangkap sapa yang malu??? ko jugak... sudah la malu kena denda pulak tu.

Aku memang isi declaration form tu betul2. Semua aku tick. Sebab nya aku bawak sekotak makanan segera dari tanah air mcm la pegi berbulan bulan maka akan rindu pada megi PAMA. hahaha... Aku siap bawak perencah nasik goreng pelbagai rasa mcm bole bukak gerai, instant food mcm kari ayam, sup cambell, 3-1 milo utk c Addy, baked bean, kuah masak merah, kuah masak lemak & kuah rendang pun ada. hahaha... nasib baik xbwk lemang. tp time custom tanya aku bgtau aku bawak chicken curry jak. ;p Lepas! huhuhu...... xperlu lalu bioscan & kena hidu oleh anjing2.

Peringatan lagik: Bawak makanan yang packed commercial bukan home made dalam tapau. Kalau dalam tapau, mengalir la air mata mu tgk mknn kena buang dalam tong sampah.


Yeah!! semua suda lepas!! Sekarang masa bercuti!!!


KIA ORA!!



Outside of the airport sedang tunggu van pick up p amik our rumah bergerak.


Despite of nasihat2 dan kata2 aluan daripada rakan2 untuk menyewa saja campervan dari company KEA (the best campervan company in NZ katanya), kitorang pilih company Explore More gitu. Kenapa degil sangat ni??!!! Well, KEA tu NZD80/night while ours only NZD24/night. Nah!! para pemiskin harus la pilih yang muraaaaah kan.

Plus point for Explore More ni company diorang dekat dengan airport. Dalam 10-15mins la. Transfer van to and from airport pun available every 30mins. Mean while, KEA punya opis nuuuuun 40mins from airport, kalau nasib xbaik mcm kawan c Addy xkena pick. Merasalah bayar teksi.

Tapi tetap ada pro nya ok KEA ni.

Kea ada toilet dlm campervan - aku xkesah sbb toilet ada merata.
Kea ada heater - woooo.. ini penting hokey lebih2 lagik time winter. kalau x, gigil la ko. Tp kalau pintar mcm kami, p beli heater d supermarket NZD14.90 jak. ;p
Kea ada microwave wooo - Xpenting pun!

chehcheh!!! xda duit ngaku jak la. T___T



Ini office Explore More. Sempat mengupdate blog d cni ya.


This is our sweet rumah tumpangan bergerak for a week


Ini apple amik dari kaunter receptionist.
Cakap lu rasanya sedap & manis!



Tgk tu CIMB Bank resit. Ada lah menulis list barang untuk d beli d supermarket nanti. Sebenarnya suda buat list dari Malaysia tp mana tah aku letak. So where are we going next???!!!! Yeahhhh!!!!! Sila tunggu..

To be continue..................


x.o.x.o

Tuesday, September 21, 2010

Cerita tidak raya


Salam......

Maaf lama tidak mengupdate blog. Tapi x ada yang tertunggu tunggu kan. So x update pun x apa. Hahaha... Kasihan.

Oh ya... selamat hari raya semua. Kalau ada tersalah taip, terkomen xbest, ker korang tiba2 trasa mcm makan cili padahal time tu tgh makan cendol, maaf kan saya ya.

Cerita raya? Oh! itu x ada d cni. Sila carik d blog lain saja. Berlumba lumba diorang upload gambar and cerita raya. Tapi tidak d blog ini. Gambar raya pun sukar d temui. Hanya menunggu orang mengetag d facebook. Tp mcm xda saja. T__T

Raya tahun ni saya balik rumah mentua d Kuching seperti tahun lalu juga. Tahun lalu berikut adalah alasan c Addy

Kak Apay dah la x balik. Xkan kita pun xbalik. Nnt mak sedih la anak2 dia xbalik.

Fine2.... Aiman xkesah. Walaupun mata hampir bengkak d pagi syawal 2009. Lebih2 lagi hari itu adalah hari lahir saya dengan nombor yang cantik. 20092009. Patut guna untuk kawen tp sapa pulak dtg kalau aku kawin pada raya pertama?

T__T

Pada tahun ini pula, alasan berikut dgunakan

Kak Apay balik, so cukup kan la korum. Baru best berkumpul & bergambar ramai2.


Bagaimana kah mata saya tidak membengkak d pagi raya.

T__T


Benarkah ada garisan perak d setiap awan? apakah peribahasa ini. Every cloud has a silver lining



Sekian cerita xraya dari saya.


Akhir sekali, saya mau bagitau saya tidak mebuat open house ya. Kuih pun xda. angpau lagik la. haha...



x.o.x.o



Tuesday, July 27, 2010

Kia Ora.....

Kia Ora...........

Kami suda selamat sampai. Sampai mana??? To those yg ada dlm my frenlist mungkin suda terbaca my current status kan. Yeah peeps... i'm in auckland now. wehhooo.....

When i was at the KLIA, there was an auntie (org putih bah) asked me to bersedia sbb sekarang adalah musim winter d sini. Well.... we are well aware of that. But the truth is auckland xda la sejuk mana pun. Kira kalau aku pakai shorts bole tahan lagik la. Temperature is around 15degree. Temberang kan aku!! hahaha... seriously mcm spring d gold coast jak. Tp kalau malam aku xtau la. Tp itu la purpose nya. Lagi sejuk lagik best. Bole buat aktiviti memanaskan badan. ;p

Menurut pembacaan and kajian aku secara last minute, lagi turun ke south lagi sejuk. Oh yeahhh! we are heading south.

Sekarang c Addy tengah urus the campervan rental. Thank god d opis diorg ni ada wi-fi. Bole la berlagak update status fb. kakakaka...

Btw, i'm not in the mood to take pic now. Rambut melekit. muka selebet segala.. i just cant wait to bath!

oh ya! ada cerita lucu on the flight tadi. When i was in front of the toilet, steward tegur aku

pregnant berapa bulan?

Damn!!!!!

erhmmmm.... 3months (i owez gv this answer anyway)


owh! but nampak mcm besar jer. mungkin twins kan?

erkkkk.....

ok peeps... enjoy your day. D sini skrg suda 2pm++.


x.o.x.o

Monday, July 26, 2010

I'm going for a holiday.

Hi you all.........

Thanks for the guest yg suruh update. Aku adalah sangat terharu ada org tunggu update dari aku. ;p tapi guest.... i rasa i know u la. Sis Lina kan?? Miss u sis lina!

Just a short update for now. Now i am in KLIA. About to go for a holiday. Weeeeehooo! Where to? Adalah.. dekat2 saja. Belum mampu pegi jauh2. We only had a month to kumpul $$$ (tolak hutang piutang wajib bayar semua = xda $$ jugak). Lagipun salary aku bulan ni blum kluar. Urghhh! *ada hint d sini ya*

Sama dgn misi percutian yg lalu, kami ada berusaha untuk membuat anak. hahaha. Ceh! cas2 kalau buat anak d oversea ada muka pan asia la? hahaha.. Tak pa.. usaha tangga kejayaan.

Ok la... mau makan bubur ayam mcD dulu. bye.......


psst to our family member: hint di atas bermaksud jgn harap sgt ada buah tgn ok. Doakan saja kami berjaya buat anak d sana.


x.o.x.o

Wednesday, June 23, 2010

I love my shiny hair!!

Hola................

Laaaaaaaaaaaaamanya aku xupdate. Gila ah. Patut la nuffnang aku segan2 jak bertambah. Sudah 3tahun tp tetap menten di situ jgk nilai nya. Hahaha...

Kali ni aku mau update pasal rambut aku yg suda panjang. Sudah panjang uol!!! Last year kan gunting b4 raya. Lepas tu malu2 kucing time raya pakai tudung makcik siti nerhaliza. Nightmare!!!



sept 2009
tp kurus pula muka aku dulu kan. best nya!



Skrg rambut suda cecah........ cecah mana eh? Cecah dada kot. eh!! tengok sendiri voley?


jeng
*
*
jeng
*
*
jeng
(pahal aku jeng3 ni?)




I love my hair!!!!


being Maharani, i love my new crown!!


Last but not least........................................
Mo letak star2 bole??? lantak ko la. aku mo letak jgk. Biar pjg ckit entry aku ni.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

I perahsan myself mcm rojita che one!!

oh! minus the fake eyelash. no???? or at least me hair.... bagi la credit ckit kat rambut mak ni. Aku malas pakai fake eyelash sbb everytime i pakai sure halfway event suda tercabut separuh. and considering the time i take to pasang. malas la! leceh. lagipun mak mekap sendiri xmampu upah tukang mekap.

Mau tgk berapa panjang my hair dari belakang??? aduh! ku takut korg jeles nnt. Serius mau tgk??? ok la.... ok la.... jom tgk. but sblm itu aku mau letak star2 lagik biar korg rasa blog aku ni more annoying than ever. hahahahaaha....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

sudah la letak star. penat pulak.

dipersembahi untuk tatapan anda!!!

TARA!!!!!!!!!!!



nah! sudah jeles?? dont u envy the length and the colour?? tipu la kalau xjeles. i know u want me... u know i want cha... wehhhoooo....

awat gambaq blur ni?? saja la. supaya hang tgk gambaq rambut aku bukan gambaq punkoq aku yg semakin besaq tu.



Any question???



Frequent ask question:
1) cepat giler panjang rambut ko. Apa rahsia ko ni???
Jawaban: LU PIKIR LA SENDIRI!!!