Friday, March 30, 2012



Look who is turning 1 this coming April 1st!!

My handsome soon-to-be-toddler.

 
No joke man! My baby Aidan is no more a baby soon. He will be a toddler.  Sob sob sob... Sedih pulak mak. Lepas ni Aidan dah masuk sekolah, tak da la merengek lagi bila mummy pegang kunci kereta. Lepas tu ada awek pulak, sure la mummy no longer be your no 1. Lepas tu pindah rumah. Lepas tu kawin. Huwaaaaaaaaa!!!!! Okay berlebihan. But seriously, bila fikir macam tu mak emo! Masa, sila bergerak slow-slow! I want to enjoy him while i can.

 

You will always be mummy's little man

So how the celebration gonna be? Initial plan was to celebrate just kita 3 orang anak-beranak saja. Then Air Asia offer pulak RM0.10 ticket minus fuel surcharge lagi. RM12.20/return/person KL - KK. Cun la tu. Jom larikan diri..... 


Handsome tapi belum dapat kaki.         






Petang tadi kitorang sepatutnya ambil gambar di studio. But due to miscommunication (miscommunication la sangat... padahal kes malas nak explain kat sini. hahahaha..), terpaksa postponed next week.  Alang2 my soon-no-longer-a-baby Aidan tu sudah hensem tahap ke-8 so kita singgah la Menara MK untuk shoot outdoor sambil mummy feeling2 Lisa Surihati (version gemok) and Aidan jadi abang Busri. Jom tengok gambar boleh? Satu lagi kes malas menaip. Aduhai....


Handsome kan!!



Mummy melting....


 Model yang susah menerima arahan.    

















l
Apa?!!!


Terpaksa bagi dia mcD tu untuk distract dia dari terus mengangkak.

Okay! dah boleh balik.


Mau tengok mummy Li.sa Surihati?? eh! Lama tak buat sengal.
Sila scroll BINTANG!!
hahahaha...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



Aidan gonna be 1 soon which means its been a year suda aku beranak. Tapi kenapa aku masih gemuk?!! Derrrr.... Redha itu pasrah. 



 
x.o.x.o,

Sunday, March 4, 2012

Grrrr.....Jumpa minggu depan Pasar Pagi Kg Penchala.


 Holla.............. 

Happy Sunday! 

Semalam terbangun pukul 2pagi. Surf tenet, read blogs, forum & facebook. Pukul 4pagi teringat pulak semalam ada rendam kacang hijau untuk buat bubur durian. Arggggh!! Alang2 bangun biar sampai masak bubur. Apa2 la. Bubur on progress, kembali ke lapppppppppptop! 

At 6am operasi rebus lala pulak. Beli di pasar tani Kelana Jaya semalam RM7/kilo tapi orang tu tertimbang lebih RM8 la pulak. Saja la tu! Lala sudah masak. Bubur suda masak. Apa lagi ni???? Lala tu half goreng la.. letak halia hiris, bawang putih cincang, sos tiram, cili & daun bawang dari pasu. Done! Emmmmm... Goreng nasi la untuk breakfast & Addy's lunch box. 

Serawa durian & pulut.

Itu gambar hiasan ya. Makan last week di SweetChat, Mines. We do not know what is Serawa ingat kan tempoyak. hahaha...


Aidan bangun. Suap bubur... bukan bubur durian. Bukan nasi dia la. Gaban kah bagi Aidan makan bubur durian pagi2. Kembali ke lappppppptop! 

Cendol Durian

 Haha.. Ini pun gambar hiasan. Makan di SweetChat jugak. Asking for Durian pancake sebenarnya tapi takdak. Kecik perut aiiii!

Mandi kan Aidan & diri sendiri. Pakaikan Aidan hensem2 dan diri sendiri cantik. cantik ker?? ;p Hajat di hati ingin jalan2 ke Pasar Pagi Kampung Penchala. Siapkan bekalan pampers & susu Aidan. 


cakap la kami sweeeeet macam kedai sweetChat!


Cari
*
punya cari
*
punya cari
*
punya cari
*
punya cari

sampai aku pun pening. I couldn't find the house key. Greatttttttt! My key dalam kereta Addy yang sedang bekerja di Subang. Mari la berdoa tiada kebakaran disengajakan atau tidak (aku stress suda ni) berlaku sampai Addy balik kerja. 

Mak very the over. Nasib baik boleh blurkan. Anak ikut jugak



p/s: motif gambar xda kena mengena??!! Saja la! Kalau tak letak sini bila lagi aku nak letak. Bukan rajin update blog pun aku ni. ;p

p/s: baru lepas makan bubur. Sedap yooo bubur aku! Sekian. Selamat jalan Pasar Pagi.




 Love you.