Thursday, April 1, 2010

Blender ku pandai bergurau sempena aprilfool

Hola..... hola hola.....



Lama gila aku xupdate. Ini yg buat org menyesal LINK blog aku ni. Usha2... tp xda berUpdate jugak. Sbb tu la xda org bg award dgn aku. Hahaha.... ada hati rupanya kau. Byk benda sbenarnya aku sharing is caring dgn kamu ni. Tp.... ya la............. aku femalas. Tp mari la membuat azam sempena AprilFool utk rajin mengUpdate. No. Its not a joke. I'M BACK BABEY!! *yo laaaaaa tu*

Sebagai pembuka azam baru, mari aku cerita pasal blender. Hahaha.... gila best punya tajuk. Sungguh menguapkan & penuh dgn ciri2 suri rumah. Tp ini bukan sbarang suri rumah tau...

Sejak KL dlanda banjir kilat dgn mangga siam ni, Icebox mmg xpernah xda mangga. Ada sajaaaaa.... Bukan saja dlm icebox, depan pintu pun ada. Tp itu mangga pintu la xbole mkn punya. Poyoooo btul joke aku sempena aprilfool ni. Watever........... Eh! tadi ckp cerita blender. Ni cerita mangga pulak. Sungguh xconsistent la ko ni. Cepat la ckit! Byk lagi benda aku mau buat selain baca blog ko ni.

OK2...... Mcm ni (baca laju2 ok utk effet cepat), oleh sbb byk mangga maka kami suami isteri pun xminum la cordial skrg. Minum jus mangga tetiap hari pagi, ptg, siang, malam. Horey...... Murah2 pun murah, sedap pun sedap, fresh pun fresh. Bini siapa la yg pandai sgt tu. ;p

So pagi ni aku cuba membuat joke sempena aprilfool 2010 dgn blender kesayangan. Lepas kupas kulit - potong2 isi mangga - letak gula ckit - tambah air masak secukup rasa. Aku pun memblend dgn riak nya.

tiba2...................


Klentang kelentung kelentang kelentung....



wowoowoooooo... Ni kenapa ganas sgt ni blender. Tunjuk perasaan?? Ini aku blum letak ais cube lagik ni. air pun mencurah ke sana sini.... Huarghhhh..... blender mak bocor!


Nah tgk ni!!

Garisan kebocoran.



Tutup pun tidak mahu mengalah.. dia pun bocor jugak!

Pasal apa ni??? Bijik mangga mmg confirm aku buang dlm tong sampah. Sbb setiap bijik mangga (2bijik) tu aku pastikan licin cincau digigit oleh aku sblm sampai ke tong sampah. Dasar xikhlas btul siapa yg kasi aku blender ni. Blum cukup setahun suda rosak. Sama mcm bread toaster tu. Kamu semua xikhlas yaaaa bg aku hadiah kawen. Sumpah ku di dalam hati.


Tapi dalang sebenarnya ada lah...............................


Iya!! ini la dalang nya.


Terima kasih ya siapa yg hadiahkan blender ni. Bukan salah ko. Salah sudu ni rupanya. Bodoh punya sudu. Lepas cedok gula tu kenapa la ko lepak dlm blender. Bukan kah bahaya tu. Bini siapa la yg bijak sgt ni...



Lets enjoy the last manggo juice! huhu....



Ni c Addy blum tau ni. Lepas pecah tu aku buat2 mcm biasa. Cuci bekas tu then letak dlm tray. Mati la aku. MANA MAU CARIK BEKAS SAJA? xmo la beli blender skali. MAHAL kah?? huarghhhh!!!!



Anyway, this Friday - Sunday ada sale BATA d PJ Trade centre. Pegi la! Malam ni aku usha.






MANGGA!! MANGGA!! MANGGA!! MANGGA!!!
SIAPA MAU BELI MANGGA!!
Semalam aku baru borong 3kilo pdhal dlm icebox ada berkilo kilo lagik.


x.o.x.o

8 comments:

Ella said...

sedapnya tom air mangga blend...

terasa kemanisannya kt tekak ahkak ni..

Kl musim mangga eh skrg? hmm next week nk cr mangga lah..
Dah 37 hr tak dpt makan buah ni..huhu...

TopsyTurvy Mum said...

k rox pun ada kes gak ngan blender ni..gi blend kacang panas yg baru mengelegak..konon nak wat inti pau...jahanam blender haku..pastu gak gi beli baru hehe..

eynda said...

Lawak la tom ni...ada ka dgn sudu terus masuk blender haha...kat giant ada jual body saje...rasanyer semua hypermarket ada jual body blender tu...pegi la usha...(sebab ada pengalaman jugak hahaha...)

Maharani said...

sis ella: sedap woooo... minum setiap hari pun xkesah. blend dgn ais pun sedap.. aduh! trasa nak minum lagik. T__T

skrg byk giler mangga siam. Kat tesco pun sekilo RM2.29 jer. Kat pasar malam 3kilo RM5 jer. puas!! nak buat facial or lulur pun bole wooo. kalau xdpt carik bgtau tom. rumah tom byk lagik ni.

Maharani said...

sis rox: hahaha.... terkojut ooo tiba2 blender bunyi mcm org kena rasuk jer. nak g beli baru jgk ni sblm mangga bertukar menjadi tempoyak dlm peti ais.

Maharani said...

sis eynda: tom kengkonon masuk kan sudu sbb nak bersihkan sudu drpd saki baki gula yg terlekat tu. tp tuuuu dia... dgn sudu2 nak dbuat jus.

Thanks for the info. nnt tom g carik. kena beli brand sama ker? or apa brand pun bole?

SJB said...

Macamana sudu boleh masuk di dalam tu? heheheh. Kesian dan lucu juga hehehe sorry ya. Alah terpaksa lah you beli new blender ni.

Note: Nampak manis saja mango juice tu :D.

sandal kecik said...

lama nya tak drop komen...

byk nya manggaaaa...