Thursday, January 28, 2010

Pekung yg selama ini ditutup rapi

Hollla............


Aku xtau mau update apa sudah ni. Sbb tu la lama blog ni terbiar sepiiiii...... Penat la ko meRefresh auntie erra ku sayang. Hahaha.... Byk jugak aku taip tp bila mo publish, aku trasa post tu semua sungguh mcm *&^%%$#! Arghhhh.....

OK.. baik la.. Post ni aku akan publish jugak walaupun apa terjadi selagi line internet masih ada. Oleh sbb aku xda benda mo cerita, mari aku membuka pekung d dada yg tersimpan lama. Jgn risau aku xbukak pekung d dada orang lain, xmengumpat org lain kecuali mengumpat diri aku sendiri. Urghh!

Semua org dgr cni!!!

Aku sekarang adalah GEMOK!


Selamat tinggal maxi2 ku yang d cintai. Suda xmuat uol! Serius merius ni!! Sebab tu sekarang ni jaraaaaaaaang2 ko tgk aku pakai maxi. Ada yg tersekat d dada. Ada yg bole pakai tp lepas tu badan mcm apa lah.

Konzen's 2009 Annual Dinner.


Ada la jugak aku pakai maxi baru2 ni. Kantoi la pulak kalau cakp xpakai sbb baru jak upload d facebook last week. Tp ini jak la yg muat. Kain jenis cotton so xla nampak sgt body aku yg smakin cantek tu.



Muka ku suda bulat!


Seiring dgn perKEMBANGan semasa, muka ku pun terus mengembang jugak. Walaupun dulu muka ku ni xlah berbentuk bujur sirih sgt pun tp bole la.... kampung2. Hari tu, Addy duduk d kerusi n aku berdiri la konon2nya sambil bersembang manja suami isteri, tiba2......

Eh! Baby xpayah tunduk pun bole nampak double chin.

Urghh.... sentap! Lelaki yg aku harap sentiasa memuja dan memuji kejelitaan aku walaupun sampai umurku 100thn memilih utk berkata benar. Syabasssss bette!


swaktu muka blum bulat lagi. Tp dahi tetap jendul sbb org jendul itu pintar!


Swaktu masih feeling2 muka adalah slim.


Sekarang aku xpayah la buat2 pipi kembung mcm ikan buntal tu, mmg suda buntal!


Hikmahnya, aku suda xbole pakai baju xda lengan lagik. Sbb lengan menggeleber sana cni situ sinun. Lebihan daging d bawah ketiak tu kalau bole masak kicap mmg suda ku hidangkan utk c Addy.

Sewaktu segalanya perfecto! Perut xmuncit! muka xbooolat!


Ni misti ko mau mengumpat aku la ni kan ckp aku c kurus yg mengada ngada kan!! Ckp aku saja jak membesar besar kan cerita yg mcm small matter ni kan!! Hakikatnya aku mmg besar skrg ni!!!

Bukti nya:

1) Baju suda bole berkata-kata.

Tiap2 pagi aku akan berdiri depan almari dan mencoba byk baju tp akhirnya pasrah dengan ketentuan tuhan yg aku suda xbole pakai baju yg ada shape badan tu. Sebab lemak2 riang ria melompat lompat d pinggang. Sekarang baju semua pesen makcik2.

Jacket aku skrg xbole butang beb. Bukan xbole butang jak, depan dia tu x bole drapatkan!! Huarghhh! Seluar jeans yg dulu aku ari2 pakai p Intel skrg ni masuk tahap paha jak. Ada yg bole sarung tp xbole zip. Ari tu aku tensen kuar xzip suar jeans. Voley???

Skarang ni aku p kerja pakai baju yg sama jak everyweek n suar pun ada 3helai jak muat. Itu pun xtau sampai bila bole sarung. Urghh! Padan muka aku sbb selama ni pakai baju saiz kanak2!



2) Komen org

Ari tu aku balik tawau, kebetulan ada kenduri kawen. Nah! satu kampung cakap aku gemok!

Raja (tech) turun daripada Penang, puji aku cantek!! Hebat!! Lepas tu..........

Dewi, Raja cakap hang dah gemok skrg! Hang x p exercise kah??

Grrrr...........




Its time to reveal the truth. yeah!! Dewi akan stop merepek!!


jeng jeng jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Tara!!!!!!!!!!!!!!


Eh! gmbr ni mcm masih kurus. Mengada-ngada la dewi ni tau. Jgn kawan dia. Dia tipu kita!! Dasar bimbo!!!
(bukan sis bimbo yg sedang berbahagia dgn perut boroi nya itu. hi sis BIM!!)

Gmbr di atas adalah ilusi... should i say ilusi baju? hahaha.. baju tu makes me look slimmer. X sia2 aku beli ko mahal2. Epppp! ini cerita baju kah cerita gemok ni? Cepat la! Xsabar aku mo tgk c dewi yg gemok tu. cepat!!! cepat!! Sabarla.... gmbr di atas tu di ambil SEHARI sebelum gmbr yg bakal membuatkan anda memandang serong kepada aku selepas ini.


NAH!!!
AMBIK LAH!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





INI SEMUA GILA!!!




c G.E.M.O.K,

11 comments:

eynda said...

Ahahaha...sabar je la dgn Dewi nih...cehh panggil Dewi la sweet skit dari panggil Tom ;-)

Welcome to the club...jom kita exercise sama-sama (akak malas sebenarnya...):-p

Itu tanda bahagiaaaa hehe...

bulanbintangkejora said...

tom..ini nona..
link blog baru.hehe.
kemanakah mahu ku masukkan duit tu ekk....

Maharani said...

sis enyda: pelik la panggil dewi. hahaha... tom tgh carik motivasi nak exercise ni. motivasi skrg xmo beli baju baru saiz besar. hahaha...


nona: uiii... tukar blog nampak! ok. send u thru sms. selamat bgaya!

Cik Emi said...

tom.. hehe... gemuk skit je.. leh diselamatkan lagi.. jgn tunggu lama2 ok.. hahaha * pandai aku ckp kat orang..* aku duka kali gemuk dr tom. haha

comey_lote said...

alah, sikit je berisi..takpe,nnt u cepat kurus pasal itu semua lemak2 baru, belum tepu..hehe
tp biasalah, lepas kawin mmg badan kembang sikit..huhu

comey_lote said...

i dulu pun camtu gak, badan kembang lepas kawin, tp i punya lepas tu tak turun2..hahahahah

rara said...

hehehe... asal maintain cun takpe.

ke tom preggy, mo rahsia lagi ni??? jeng jeng jenggg..

eynda said...

Ok la panggil tom balik...dah biasa panggil tom kan...nanti melalut-lalut pulak....kejap tom kejap dewi... :-p

Daddy + Mummy said...

hehehe..pandai ady pam kau..hahaha..ala..beli jak PB aku..habis crita..hehehe..

Anor@Nad said...

enjoy lar baca your blog ... funny giler

Bimbo said...

ikhlas ni tom..ko mmg dah berisi!! hehehe. harus la mula ber eksesais skang ..berat bertambah pun leh sebabkan period terganggu tau ..