Friday, November 13, 2009

pre-movie world


Yuhuuuuuuuu...

Oleh sebab aku exited, maka entry ini suda tunggang langgang. This entry should be sblm p movie world. Arghhhhh! aku xkira la. Aku mau post jgk. Alang2 bergambar biar sampai terpampang d blog! ha.... kalah karamsinghwalia kan.


Dimulakan dgn brunch. Roti prata jak. Tp syukurrrrr la nak.


Sentuhan air tgn bini tu nikmat walaupun xsedap


Kami gerak around 11am. Agenda hari ini adalah movie world. But ticket blum beli lagik. So we have to head down to the town. Jalan kaki jak. Tp ko tak perlu risau. D cni byk kaunter jual tiket theme park. Ko kona kiri ko kona kanan gerenti ko jumpa. Hotel pun ada jual tp hotel kami tu kaunter close saja.

Actually kalau ko mau beli siap2 online pun bole. Ko ikut jak arahan yg dberikan dlm website tu then print jak bar code yg diorg bagi tu... taraaaaa! ko suda ada pass. Tp kami kan suka adventure (kepala hotak ko advanture)... pdhal semua kelam kelibut sbb xda planning.

Kami amik package escape pass iaitu 2park in 3days. So means ko ada 3hari to explore mana2 2 theme park yg ko mau. Tp each theme park tu masuk skali jak. Online jual AUD107/person. Kami beli d sana kena AUD114/person. Tp harga ticket ni berbeza ikut musim cuti kot.

Utk beli pass online bole click --> Theme park pass


Look what i found on the way p beli ticket tu?


A Malaysian restaurant!!

Exited xtentu pasal la pulak. Tp ko tgk la gambar d bawah ni. Ko click bagi besar la baru bole tgk apa yg aku maksudkan.

Ya... Diorg eja 'goneng' instead of 'goreng'. Mungkin dia sedar kot salah ni tapi WTH la dia mo sibuk betul kan, sbb org putih bukan paham pun. Aku jak yg kecoh lebih. Siap letak dlm blog segala. Penyibuk btul la aku ni.

Time Addy sibuk beli pass tu, ada benda yg distract perhatian aku. Ko tgk la gmbr bawah babe!

Ko tgk kah tu???

Aku ada restoran d cni!!! Amik gambar cepat!! Restaurant ni xbukak lagik time tu. Tp dari luar tu bole la tgk gmbr abg NUAR ZEN kesayangan ku pun ada mkn d cni. Dan pelbagai artis2 suam2 kuku yg lain.

Lepas ni aku xtau mo cerita apa. Ko tgk gmbr la ya.

Eat all u can pancakes!! Berapa byk ko mampu mkn?? Misti muakkan. AUD8.95 darab 3... hmmmm... xpayah!


Nah! kalo ko xtau mo buat d surfers paradise ni, ko tgk jak papan ni. Map yg aku pegang dgn anggunya tu dpinjam kan oleh kereta sewa tu la. Tebal mcm buku panduan talipon.


Vending machine d basement apartment. Cantek kan! (kah aku jak yg jakun d cni?) terus automatic jd haus. Ni gmbr b4 gerak p movie world.



Tahniah anda berjaya membaca entry terbalik ni. hahaha...


x.o.x.o

2 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

ku pernah tapau nasi lemak kat Maharani tu...giler.. gi seminggu jer, apakejadah tak sabar2 nak makan nasi lemak tak sempat tunggu balik..wahaha!

Maharani said...

hahaha... sedap ker mknn kat situ? kitorg makan kat rumah jer sbb ada tukang masak handalan (pheeewit).