Friday, November 13, 2009

movie world!!

Yehhhaaaaaaaaa............. Going to movie world is as senang as kachang. Just follow the signboard to Brisbane. Tepi highway tu jak. Ikut pacific motorway lagik dekat. Cheh!! Blagak kan aku! Hahaha... Its just about 25-30min jak dari surfers paradise.


wehoooo!

Masuk2 tu kami pusing2 jak tnpa hala tujuan and try to amik gmbr as much as possible. Ya la... kami suda lambat. incredibly late!! Around 2.30pm. Movie world is close at 5pm. Huh! cuma ada 2jam30min jak. Cepat!!! amik gambar byk2!!! Ini penting utk blagak d kampung halaman nnt. hahaha... bole blah!

We were given kertas apa tah time d gate masuk tu. No time to read!! Lets start the tour!! Bah kamu... entry ni byk gmbr ok. Tgk la sampai muntah. Eh! tadi ko jugak yg mintak aku letak gambar kan?! jgn ko malu2 mengaku.


bronze glow!


Kedai dukun2 mendapatkan bekalan diorg.


You are my superman!!


Tmpt movie world star ber'parade' but kami missed sbb xtgk kertas yg kena bagi d gate tadi which is actually schedule. hahaha.. so no pic with the star. who care! i'm the star on my blog. ;p


Masuk2.. tgk2...


then kluar2... huhu...


He is cool! - we both are.


Oh! I love him! better than bugs bunny perasan best!.Tasmanian devil is more realistic than bugs bunny yg kena bom sejuta kali tp menten cool. Uweekkk! Go tasmanian devil!


Aku teringin betul naik benda alah d blakang aku tu. Lagipun ada jgk org2 tua yg naik pony tu. Tp bila aku p sana, rupanya makcik2 yg naik tu sbb teman kan ada anak diorg. Mau pinjam anak org tp ketara sgt lain kaler. Xpa... lain kali!


Ngintai clark kent!


Jalan2 lagik p wild2 west pulak.

Aku suka view ni. emmm... dgn lelaki tu skali


How i wish aku hidup zaman cowboy. Baju kembang semangkuk. Rambut gulung2. Cool...

Konon2 cool pdhal mcm *&^%$# apa tah ppuan ni


Melawat kubur ex-bf yg bunuh diri time aku kawen

Pusing punya pusing jumpa scooby-doo ride. Addy confident yoyo jak masuk. Katanya mcm Spiderman escape ride yg menyeramkan tu tp version indoor. Konon2nya x extreme gila la. Skali tuuuu dia.... pening lalat laki ku. hahaha.. Paling seram bila ride tu bole bergerak undur ke belakang dlm keadaan menaik. Kami dah la duduk depan skali. Rasa mcm mo terjatuh dari seat jak.


Lepas naik Scooby-doo Spooky ride ni, kepala otak aku pun xcentre mcm scooby-doo


Catwoman n Batman!


Keluangman vs Batman


Keluangman dan bini beliau yg gedik.


Keluangman adalah full time pemandu teksi.


Mereka suka lepak tepi jalan jak sbb coffee house mahal.


Bini keluangman feeling hollywood


Sebenarnya adalah penjual popcorn saja

Mari tinggalkan cerita rekaan yg xmungkin ditayangkan d cinema mahupun RTM tu. Mari teruskan pengembaraan kita. Sila tgk gambar aku lagik.


Kami xnaik pun Superman escape ride ni. C Addy xbole main benda2 mcm ni. Dia muntah walaupun dia blum pregnant lagik. Aduhai... Datang drpd jauh2 tp xmain la pulak. Padahal aku tgk pun aku kecut perut. Kembang kelenjar muntah aku.


Batman ride.

Its time to go home. Suda kosong org d sana. Xpuas tau. Bukan xpuas bjalan tp xpuas amik gambar! Ni kalau develop gmbr ni mau nya 3 album penuh.

Addy sempat la beli souvenier for himself. Me?? Xda yg aku berkenan. FM pun xcantek. Mahal jak lebih (itu la sbb sbenarnya...). Lagipun benda2 mcm towel, key chain, bag, mug or wat ever la yg ada tweety bird, bugs bunny segala ada jak djual d kedai RM2. I know, i know i'm a cheapskate. Wat ever. lagipun aim aku bukan menda2 merepek ni but aku aim utk beli benda yg aku bole pakai n bergaya. Harbour town!!! tunggu aku!!!!


Ini Addy punya! - tshirt n model cun tersebut


Look what i found babe!!! bendera Malaysia in front of the movie world. Td masuk xperasan pulak. Gelojoh xsabar mo masuk kan.

Proud to be Malaysian


Kluar dari dunia glamor movie world, kami singgah Pacific Fair pulak. Pacific Fair ni shopping complex d Southport. Tp kedai semua suda tutup la pulak. Cni kan kedai tutup jam 5pm. Yang bukak Woolworths (supermarket) jak. Supermarket pun supermarket la. Janji bole cuci mata. Lagipun carik kan bovril utk c Addy ni. Dia mengidam mcm perempuan pregnant mo mkn benda alah tu.



Sbenarnya iol malu amik gmbar d cni tp demi korg, aku amik jgk. hahaha...


Mentua aku xckp pun dia ada kedai d cni! NONI-B (B stands for 'Bujang' -my FIL) - jgn percaya!


Then terus balik rumah (konon2 la rumah aku) sbb lapar. uol!! Aku cuma mkn brunch jak td. Itu pun roti jak. Aku bukan org putih yg tahan makan roti ari2 ni. Perut aku perlukan makanan ruji rakyat malaysia. Sebelum tu tgk dulu stock mknn weol ok. Saja jak buat semak entry ni... Penat aku amik gambar kalo xmasuk kan dlm blog. Dlm facebook xda hal pulak aku mau letak gmbr ni. Kena maki pulak nnt. Tgk jak la, bukan memudaratkan pun kecuali la kalau ko tgh mengidam skrg ni.


Dlm cabinet ada cocopops cereal, potato chips n biskut. yg cinonet d bwh tu beras.


Ini dlm esbok pulak.

Makanan ruji rakyat Malaysia!!!

Indo-mee (maggi, cintan segala xda jual uol) perisa soto!

Lepas mkn terus ZZzzZzZz... Penat. Lagi pun nothing much to see malam2 ari d surfers paradise ni. baik aku layan mimpi sambil kaki ku di urut oleh c Addy. Lepas tu bole.................... (ini honeymoon ok). ok bye2.




X.O.X.O

4 comments:

m@ said...

sngt soroonokkk...sukanya tgok pix tom posing cool je.
more pixc!:-p

Ella said...

best3..

thanks tom for sharing ur holiday picture...

nona said...

bestnye tom...
tp yg plg best tgk tom posing..

Maharani said...

ma: thanks ma. sampai tempat org of course la xtau malu nak posing punya. stay tune!!more pic to come.

sis ella: sharing is caring. kalau xshare pic maka mungkin xupdate blog la kot. hehehe


nona: aku xsabo nak tgk hang majlis tunang hang!!