Sunday, June 7, 2009

Eiiii............ Takut!!

Hui...


Aku ada cerita seram ni. P amik selimut kah panggil kawan2 temankan skrg. Atau ko skip seja ni entry. Nnt takut pulak ko mo p toilet. Menyusahkan org lagik meneman ko depan toilet.


Hari ni aku kan FREE. Xda outsation (oh! xbest nya xoutstation. xbole dating!) n xda guest yg datang bertandang. So aku peruntukkan hari ni sbg hari update maharanilicous. Sbb byk baju2 aku tersadai tnpa ada usaha menguploadkan nya. Patut la aku rasa duit xcukup jak. Rupanya byk baju xjual lagik.


hasil kerja pertama ku!!


So around pukul 2pm, after sepagi jahit manik ke atas baju sendiri - tgk gossip Haleeda dgn Datuk mana tah d melodi - then mandi, aku pun start la mempersiapkan studio aku. Ok. Cuma sediakan tripod, letak cermin blakang tripod supaya aku bole tgk lcd @ display camera aku sendiri. Kedudukan camera & tripod d tengah2 antara aku n cermin. then bukak tingkap luas2 supaya byk cahaya masuk. So aku memulakan siri syok sendiri tnpa memperdulikan org lain. Mmg xda org lain pun.

contoh posing x igt org sekeliling.


Sampai la giliran kaftan putih. Lepas set timer, aku pun bergaya bak model kampung dusun. Mmg setiap kali aku amik gmbr aku akan tgk cermin untuk nmpak reflection lcd camera aku. Supaya aku bole adjust location aku berdiri n pose aku yg maut tu. Time aku tgk LCD tu kamu tau aku tgk apa???? ok. Aku tgk diri aku sendiri. But d blakang aku ada benda kaler hitam. HUarghhhhh!! Aku slow2 pusing blakang. Sah2 la wall aku ni putih. Xda benda hanging2 kah poster kah apa pun. N d cermin besar pun xda nampak benda hitam tu. Just on my camera displayer. Kebetulan time tu azan start. So aku stop sekejap. Lepas azan mau continue lagik. But i saw it again. OK. Dats it! Aku stop. Solat, baca ayat kursi semua. Xberani suda.


Apa tu weiii... Byk lagik baju aku ni. Tp skrg suda seram ni.



X.O.X.O

3 comments:

Marina Monroe said...

Pinjam topi....cantik nya... attach lah gambar banyak2 lagi... sangat bergaya!!!

nona said...

ala tommmm...takotnye!aku trus berdiri bulu roma bace entry ni!

ArmaniWhite said...

naaa..naaaa...naaaaa... apa ituuuu...
ada suda temanmu bergambar2 kan pok..hahaha... dia pun mo jadi mudel gak tu