Monday, June 8, 2009

Dating dgn Haziq


Hari sabtu lalu (cerita basi lagik aku hidang kan utk kamu. jgn ada yg sakit perut) aku kerja. Malang btul la nasib, setiap kali org public holiday, hura hura, time tu la aku bertungkus lumus kerja utk dpt elaun RM20. O.T tech lagik byk dr aku. Ini termasuk hari raya ok. Tp setiap kali hari raya aku berjaya escape. Gila la braya d plant then dpt upah RM20.

Ok. sambung cerita basi. Sblm p kerja tu aku dpt sms dr sis Melin dia sudah on the way ke Island dr Seberang. Perghhh! Awal2 pagi dtg cni buat apa. Semangat tu. Padahal kedai blum bukak. Tokeh kdai pun masih sedap buat taik mata. Ayam pun masih testing mic. Eh lupa! Sis Melin ni blogger jgk. Kira ini org ke-3 dr dunia maya (ayat apa lah ni) yg aku jumpa.


haziq, sis Melin, Nadhra n Auntie
aku xda sbb aku amik gmbr la

So set dating jam 12pm sbb mau lunch d gerai ayam penyet yg selalu ku war2kan dlm ini blog. Tp jam 12pm aku masih d plant. Maaf sis melin sbb aku lagi busy ni. Sebenarnya aku malu dong jumpa straight lepas kerja. Muka berminyak, badan mau masam. Mcm mn mau buat adegan peluk2 time jumpa nnt. Cheh!! Ada hati org mau peluk badan yg bau waste water ni. So dating dtunda p jam 1pm. Kelam kelibut aku buat kerja. Ya la.. kalau lambat kebulur pulak diorg.

muka comot momot tp sengaja dblurkan.

Lepas sesat2 n makan, diorg mau p taman botani. Mau tgk monyet katanya. Aku pun menjoin la diorg. Tgk monyet pun tgk monyet la. At least lebih cute drpd org yg berperangai mcm monyet. Auntie (mem sis Melin) n Haziq (anak sis Melin yg berbadan sedap n mulut pun comel mcm bertih jagung. pot pet pot pet) ikut kereta aku. Haziq panggil aku auntie. Auntie ko cakap?!! Selama ni aku rasa aku muda lagik & kelihatan muda (mcm iklan tv). Perasaan yg tidak pernah berubah sejak berumur 12thn.


Haziq ni ikut kereta aku sbb sticker Transformers yg suda berkurun melekat d cermin blakang. Siap paksa2 aku tukar kereta jd robot la pulak. Dia xpeduli pun kalau polis marah kereta jd robot siang2 ( ini part aku tipu dia. hahaha).

Haziq nak jugak!!! haziq tak peduli!!

Sampai taman botani budak ni continue pot pet pot pet pot poet. Marah mama dia la pulak

(utk ayat ini sila berdiri n jalan hempas2 kaki serta mulut muncung sedepa. Gerenti comel)
Mama la ni.. lambat jer. nak makan la.. apa la.. ni semua salah mama.. mama lambat. mama nak makan.. nek mah pun sama. nak makan.. suruh haziq makan la.. pot pet pot pet.....

sbbnya.... dia xnmpak monyet yg djanjikan tu. Dia ckp baik la g Zoo. hahaha.. comel.

pokok cannonball yg berjaya menjakun aku dan kau jgk!!

Eh! taman botani ni boring gila ok. Aku pun heran knp tmpt ni ada dlm senarai attractive place d Penang. Padahal haram xda apa. Harap monyet jak la. Eh! tp ada sungai cinonet d cni. Mo try la lenkali. Walaupun xbole berenang sbb sg terlalu kecik utk aktiviti itu. Kecik mcm longkang. Eh! kamu jgn melawat d cni tau. P melawat toy museum lgk ok.

Lepas tu bawak dia g parking area yg byk monyet. Suka gila la dia. Serius suka ok. Aku yg se riau tgk monyet2 tu dekat btul. Buas pulak tu.. Time mo balik tu dia menangis xhengat. Sbb xpuas. Tp diorg kan ada agenda lain.. Anyway, thanks sis Melin. Nnt tom roger2 kalau p KL ya.

budak yg xmo balik.


Time balik tu aku igt mo singgah kedai baju. Tp sbb ada bertimbun baju aku yg belum masuk kedai, so cancel dulu. Nilai baju bajan dlm simpanan aku skrg mencecah rm3k ok! Hah! sila rompak baju2 aku cepat. Duit mmg aku xda so jgn rompak wallet. Eh! sila la lawat maharanilicious ya!!

baju berhantu smlm


L.O.V.E

2 comments:

melin melinda said...

Hi Dewi,

Thanks a lot for the hospitality. Haziq super happy dapat jumpa you. Mula-mula je dia eksyen tapi pastu haiyak....siaplah orang tu...haziq asik nak bermesra2an je. Pastu mula lah susah nak balik. This situation is always happen when i bring him to meet my fren...grrr..bikin malu mama dia aja...

BTW, kalau datang KL, singgahlah my house yang tak seberapa tu...or else maybe we can meet up somewhere n makan dan minum....

Thanks ya fren....

noor asyikin said...

eh lawa la tom baju ni. berkenan akak.