Tuesday, June 16, 2009

oh! incik agen insurans

Hi... lama x update. nyesal la org2 yg rajin click blog ni sbb satu habuk pun aku xupdate. Eh! habuk mmg ada sbb lama xupdate. Ayat apa la ni.

Hari Khamis seperti biasa aku turun p kerja jam.. usah dtanya jam brp nnt kamu jelous! Time turun tu, ada sorg mamat ni tiba2 ckp dgn aku. Mula2 aku buat2 bolayan jak. Tp bersungguh pulak dia ckp. Maka sbagai warga kejiranan yg mulia mari la kita layan dia sekejap takut dia sentap pulak kan.

U park kereta kat luar kan. U better park inside. Sbb my car perdana V6 kena curi dashboard n sport rim. Tp keta i tu i dah hantar balik kampung. I got this one uncle cina nyer number. Dia ckp dia nak sewakan car park tu. RM60 but i dah nego dia bagi RM40 jer. Tp i tak bawak pulak no dia. Nnt i jumpa i bgtau u yer.

Aku just....

oh! ok... thanks ya!

Bila masa pulak dia tau aku parking luar ni. Ada jugak org perasan kewujudan aku d cni selain pak guard. But i hv no intention pun mau jumpa dia lagik. Kalau tidak misti aku bg my phone number or mintak phone number dia kan. Lagipun apa la motif ko bgtau aku kereta ko perdana V6 segala. Hek ele...


So on saturday bila aku mau kuar g lunch, i found a white paper on my wiper. aiya.. misti la kamu tau ini kertas apa kan. Ini kertas dr mamat ari tu la. Dia tulis


askum, saya syam yang bagitau kat u pasal park keta itu hari. i dah jumpa owner park tu. u bole call i 016-49#****


aku amik paper tu masuk dlm handbag. Ok jugak idea tu. sbb aku suda penat parking d luar. Xtakut pun sebenarnya sbb kereta aku bukan perdana V6 pun tp aku penat carik parking sampai d hujung padang nun... But hey, dia tau kereta aku?! ini suda hebat!

Then pagi tadi aku tgk mamat ni lagik. Dia tgh scan access card utk keluar. So aku saja la jalan slow2. Tp dia tetap stop there n staring at me. So aku buat2 la amik phone n send2 msg (konon2 busy la). At last terpaksa la dia blah kan sbb kereta bersusun blakang dia utk kluar. Bila agak2 line clear aku pun kluar la. Bole x tiba2 ada kereta hon aku drpd blakang n it was him again! Grrrrr......

Dia offer aku for a lift. Aku xmau la sbb kereta aku depan lubang hidung jak. But dia insist. So aku naik la sbb kereta aku mmg depan lubang hidung jak. Xsampai 3saat sudah sampai pun. Tp sebelum sampai tu mamat ni bole tny

kereta u yg mana?

hahahha.. ko buat lawak kah ni? rasa mau sepak pun ada. Alasan xkreatif langsung. Mangkuk hayun btul. Kan hari sabtu tu dia suda berjaya letak note d wiper so of course la dia tau kereta aku. Adeyyyyy la. Dia mintak name card pulak dah. Malas aku layan. Aku ckp xda.

Lepas tu aku pun start engine sambil layan radio era. Suka btul la ada c Din Beramboi ni. So bila engine suda panas semua, aku pun zoooommmmm... Aku mcm xcaya jak bila aku tgk cermin pndang blakang aku tu, kereta mamat tu d blakang. Gila hapo. mana dia sembunyi tah dr tadi. So aku perati jak dia thru cermin tu. Gelabah kot dia lepas tu dia terus drive masuk tesco. Eh! kerja tesco kah apa dia ni. hahaha..

Aku harap aku xjumpa lagik mamat ni. Sampai suda dia xbg pun nombor tepon uncle parking tu. Tp sibuk mintak nombor tepon aku. Lagipun Addy ckp xpayah parking dlm. Kan tinggal 2bulan lagik... hoyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!




7 comments:

Daddy + Mummy said...

wahahahaha..lawak! Lawak! Dia mo jadikan ko calon kekasih kali..hehehe..

Ella said...

wah2...
ni kes dah jadi secret admire lah ni...
mana nak letak cik abang sayang awak tu..heheheh

eynda said...

Wah!! Ada orang nak ngorat dia ler hehe....

melin melinda said...

wargh...ini sudah lebeh ni...berani dia stalked you...

hmmm..hati-hati ya Dewi

kamu ini cik adik manis, ramai yang mahu pikat.

En. Addy, sila jaga Dewi baik-baik ya. Dia ini sanagta manis, hingga boleh buat gula.

nona said...

wah wah...saham naik melantun2 toink toink..lg dkt nk kawen.lg melantun2 ek.

Lybeau said...

adik comel mesti ler banyak fans.... silent fans.... he he he....

Anor@Nad said...

Haaaaaaaaaaaa dia nak jadikan you calon kekasih dia tuuuuuuuuu fi fi fiiiweeeett

Engcem tak? Ke cam tin kemek??