Friday, June 5, 2009

Ada pelangi lepas hujan


Thnks for all the komen pasal hilang duit tu. hhahaha.. ya. sebagai ganti nya, hari ni aku dpt duit lagik byk drpd rm70 tu. hoyeeee... hari ni gaji!!! Oh! gumbira.

Baru habis kerja jam 9.30pm. Tu pun sbb husband perempuan tu kena halau oleh guard. So terpaksa la dia blah. Kalau x, misti aku tidur d plant melayan dia.

Lepas habis kerja tu, i'm craving for DURIAN!! padahal minggu ni suda mkn durian on sunday, monday and now teringin lagik?!

Sunday makan durian d kulim, punya mencarik sampai area junjong. Tp durian dia mcm ada something yg missing. Manis.. tp mcm makan something yg berperisa durian. Eh! ayat apalah. Mmg la makan durian pun. tp its not like durian. its like durian yg diletakkan perisa durian. Sudah! xpaham xpa. Aku pun pening ni. Sebijik rm10.

anak durian yg sedap

On monday makan durian tepi padang jalan depan rumah. Sedap sampai mkn xpeduli kereta lalu lalang. Lepas tu mengadu dgn uncle tu pasal durian smlm. hahaha... dgn siapa2 pun suka mengadu. Uncle tu ckp, durian tu org panggil durian ubi. Manis tapi xsedap. Uncle tu suspect org tu jual durian siam. So aku mark kan uncle ni. Mau mkn durian, nnt aku carik dia. Uncle tu charge rm5 utk anak durian yg aku mkn.


dkecik kan sbb muka adalah melekit dan eye bag besar bole simpan baju.

Smlm lepas penat2 tu, aku g carik uncle ni. Tapi xjumpa. Carik merata ni. Bukan tepi rumah aku saja. Sampai area pasar mlm sg dua aku g carik. Kata nya sedap kan. So mencarik la ko sampai mana2 pun. Aku penat & panas & berengas & melekit ni. Kalau dpt durian entah hapa2 nnt dikhuatiri akan mengamok d tempat kejadian.

Oleh sbb xjumpa aku mkn jgk la d depan rumah sapa tah ni. Aku xtau pilih durian. So bantai la suruh uncle ni pilih. Sekali sudah makan bbrp ulas, uncle tu ckp part lain hancuss sbb jatuh terhempap batu. So dia bukak durian lain. Kali ni merbelles!! lazat. Lpas habis yg itu, dia bukak lagik durian lain. Suruh aku mkn lagik! Gila la ah! aku pun pulun jgk sampai surrender sbb makan almost 3 bijik durian. Semua ni only for rm7! hahaha.. puas hati la! Thanks uncle and auntie. Lenkali aku dtg lagik! for sure.

**** cerita lain****

waktu aku sedap2 mkn durian, aku tgk Eric (ex classmate aku) dtg p gerai tu. Aku punya exited bgtau uncle tu 'dats my ex classmate in Uni'. and uncle tu pun exited telling dat eric 'see..ur classmate makan here too" sambil mulut tunjuk ke aku. Tp mamat ni bole buat derk padahal aku ni makan depan2 lubang hidung dia... Heh!! Pelanduk dua serupa kah? atau dia mmg buat2 xkenal? Eric tu xbeli pun then blah.



p/s: setiap kali mkn durian teringat sis moulin. skrg penang eh whole malaysia musim durian!!!


peminat durian tegar,

5 comments:

melin melinda said...

Dewi,

Malam ni I akan gerak ke Penang. Hajat di hati nak gak jumpa U tapi seganlah sebab I datang segerombolan kan.

BTW, kat mana resto ayam penyet yang best di PEnang tu????

TQ

Maharani said...

ye ker? jumpa la i... tak kesian ker i sorg2 kat cni. ewahh! itu bukan restoran. itu gerai jer. panas. takde kipas. eh. kipas ada tp x on. hahaha... tp djamin lazat dong. d pulau. dekat e-park condo. call i la! 017-4372188

melin melinda said...

hehehe...nanti i call u lah...nanti u boleh rekemen tempat makan yg best2 kan?

hehehehehe

mau pesan apa2 dari KL kah?
hmmm...Incik Addy tak boleh lah...sebab tak muat masuk beg...
:) gurau je ye....

Maharani said...

sis melin,

thanks for the offer. misti skrg dah xsempat nak kirim kan. chittttt!!!

have a safe journey. tp esok bday my uncle so i kena kerja!!! but just call lah. eleh.. mcm sempat baca komen ni skrg. nak jugak reply

Anor@Nad said...

Sakit jiwa tengok itu durian .. gebu and mesti lemak berkrim disukai ramai .. i hope ada lagi masa i balik hu huuuuuu