Wednesday, June 3, 2009

Ko jahat!!!

Petang tadi aku adalah sibuk d plant. buat calibration. Sbb nya tech2 baru semua masih xterror. Kadang2 buat aku pening la. Sudah kerja 2bulan tp masih bersikap mcm pahat, kalau ketuk baru mau kerja. hmmmm...

Lepas habis kerja, aku singgah petronas utk beli mineral water. Sbb rumah suda habis mineral water. Ya. aku mengaku aku adalah xsuka masak air. Bila sampai kaunter, aku bukak wallet.... Xda duit!! Eh!! Malu!!!! Aku lari p kereta. Korek2 duit 50sen yg aku ada. Serius aku malu weiiii...

Sambil2 tu aku berfikir la... Selama aku busy tu, aku letak beg laptop aku d atas meja d plant yg lain. Huwaaa.... Siapa yg berani memanjang kan tgn diorg buykak beg aku n mencuri ni?!!! Jahat btul!!! Aku sumpah ko hidup x aman. Disebab kan duit rm70++ aku yg ko curi tu, aku harap ko kena buang kerja la nnt *bukan pasal aku ngadu tp pasal apa2 lah*. aku sumpah ni!! ha... padan muka ko.

Eh! RM70 pun kecoh la. igtkan ribu2.. Jom la blah! Malas mau baca lagik. Huwaaaa... kamu xtau lagik aku rasa mau nangis sbb hilang RM70 tu tadi. Sbb nya utk dpt RM70 tu aku bukan jual satu dua baju tau. Tp byk2 baju utk dpt kan rm70 tu. Sblm ni aku *bulan feb lalu* aku pun kecurian rm250 tp x nangis mcm ni. Yg ini terasa sgt sbb duit meniaga aku. Hasil titik peluh aku p beli stok walaupun sorg jer suruh p carik sehelai baju, aku p jugak carik. N bbrp kali ulang2 p post opis tu. Emosional x emosional, peduli lah....

Tertuduh? xtau lah. Tp kenapa misti curik?? Pinjam xbole kah??? Kah ko mau ganti n letak dlm wallet aku secara senyap2 nnt?

Anyway, tetap bersyukur sbb kemarin suda habiskan rm500++ dlm wallet utk beli baju. Kalau tidak misti rm500++ tu masih ada dlm wallet tadi. Jd incik Addy, jgn la ckp tindakan luar kawal sy itu membazir. See.....


gambar sekadar hiasan





Mangsa curi.

4 comments:

nona said...

ala...ciannye tom...xpela...ade rezeki lainla tu tom..
hilang 70,mybe dtg 700 ke...7000 ke...
takmo cedih2 ek....

Marina Monroe said...

Emm.. sabar ye! lain kali hati2lah, manusia bukan takut dosa. Inshaallah, kalau redha allah akan gandakan apa yang hilang tuh.

Maharani said...

nona manis: amin.......


auntie marina: yeahhhh!! auntie g tgk blog i la!! best nyer!!! thanks auntie! exited ni sampai lupa masalah. weheeeeiiii...

Ella said...

hi tom..

i tumpang simpati kat u..
lenkali jaga purse elok2 okey.
semua org tak leh percaya kalau bab $$ ni..
jgn sedih2 okey..nti rezeki dtg lagi..amin...