Sunday, February 1, 2009

tomatosauce hiking!!!

Akhirnya roh utk bersenam sudah masuk dlm badan aku. Horeyyyyyy!!


Dari kemarin bah aku mau naik bukit jambul ni tp kemarin pagi kan kerja then aku kan demam. X larat eh. Hari ni demam jgak but i need to force myself yg teramat la manja nya dan mengada ngada ni utk bgn dan lakukan sedikit exercise. Sbb kalau aku asyik tunda, bila lagik kan. BILA!???!! Hanya mampu utk menyaksikan kawan2 menyelim?! Tidak. I hv to force myself since mmg tiada motivasi dlm diri ni.

Belum half way aku suda termengah mengah. Nampak sgt xpernah exercise kan. Tjumpa satu auntie ni, dia tny

Alone ah? Come join us


ok. but this is my 1st time

Hmmmmm... better dont la. We are using different trail. Will take up to 2hrs to reach the peak.

HAAA!!??? jaw drop. 2hrs?? Bukan tinggi pun. nama pun bukit. I decline jugak walaupun termalu d situ. Kalah dgn auntie2 gitu.


Hiking perlahan lahan. ya. sgt perlahan. Smpai org bole naik turun 2kali tp aku masih halfway. Hahaha... Ada jugak uncle2 yg mula2 tunggu, last2 blah sbb keslowan yg teramat. Somemore i'm taking my own sweet time snap gambar. hahaha...


ini la motivasi ku!! ;p

Bila tgk tangga2 yg ini, aku rasa mcm..........

mati la!
tgk tu ada org siap bwk 2 botol air lagik. gila gagah.



So happy 2 see the light. Ckit lagik! ckit lagik!!


Horeyyyyy!!!

There's an open gym here.

ala... mcm yg ada d taman permainan skrg tu.

Ada gym utk abdomen jgk. Suda usang. Tp bole la. Nama nya jugak free kan. Kalau mau upgrade sila la menderma ya.


Me? camwhoring


I dunno if this uncle mmg pose for me atau xsengaja

But then he feel kasihan for me and help me amik gambar. Agak malu dsitu.


senyum malu. ;p

Uncle tu la yg tolong2 aku mencoba equipment ni semua. Aku mana reti. Jakun kan. Uncle tu suruh angkat berat but its too berat ok. Uncle tu ckp

Lift it and i take ur photo just for show

Ya. I mmg nak show off ni uncle but i just cant lift this thing any longer. urghhh urghhhh... sambil kembang2 lubang hidung.


senaman kaki. kaki ku mmg xbbulu.

Disamping bersenam, aku pun terus blagak seperti rusa masuk kampung d situ. Semua mok amik gambar. Blogger kan!

ada air disediakan. Teh bunga pun ada


Jgn minum yg ini ya. Ini air mendidih utk mensterilizekan cawan2 tersebut


org2 yg gagah dan baik hati volunteer angkat tadi tu botol air utk kegunaan d atas ni. utk siram bunga dan buat teh. erkkk... tp diorg masak jgk air tu. sila la minum katanya.

Sudah!! jom balik.

Beg macam yoyooo pegi gym kan. Hahaha.. aku xkenal lelaki dblakang tu ah. I p sorg.

Balik i take different trail. Bit jauh but xda tangga sgt. So sedikit berbahaya la. Kalau naik ikut trail ni ok kot.

tabik la dgn penoreh yg sanggup panjang bukit utk menoreh.


nice kan?

ada toilet yg bersih jugak. Tadi sudah test, pili semua berfungsi


Area ni rumah besar2. Konon sama level dgn bukit antarabangsa la.


Muka ku yg konon2 penat. hahaha...
eh! knp mcm bapok ni.



Ada jumpa monyet jugak td. Tp dia pemalu. Bila aku keluarkan camera dia terus lari2, ngada2 ,sesekali toleh blakang tgk aku. Hek ele....

Mungkin akan djadikan aktiviti wajib hujung minggu. Dan akan paksa techinician utk teman aku naik. Kalau tidak, aku xmau sign OT diorg. Hahaha...

Sapa2 dok penang bole la kita bersama sama merangkak naik bukit ni. Byk yg naik bukit ni adalah org2 veteren. Siap bertongkat tongkat. Org muda mudi kan pegi gym gitu. Kalau ada yg muda mudi pun muka diorg nampak sgt kena paksa naik oleh parent diorg. Ada jugak yg dating secara sehat d cni. Kalau mau naik tu jam berapa2 pun bole sbb dlm hutan yg xseberapa ni sentiasa sejuk. Malam jangan la. Aku takut hantu.

1 comment:

Anor@Nad said...

Wow anak dara rajin beriadah .. this is so good!!