Thursday, January 29, 2009

lets go to NZX

Yuhu....



Mari jalan2 pigi Niu Ze Xui hari ini

if u are from damansara, where KJ LRT station is on left

2minutes after the LRT station, make a U-turn under the flyover.

after the U-turn, u'll this building. Those from Puchong will c this building on your left

Turn left upon seeing this signboard. simpang lepas pusat perubatan tu
ini yg akan d lihat
turn right on the first junction. Jalan EMAS 1. Jgan masuk terowong FAS tu pulak ya.
straight and turn left on the 2nd junction belah kiri. Jalan EMAS 2
then straight. xsampai 30saat ada selekoh ckit. Then turn left masuk terowong
lepas keluar terowong, amik simpang kanan pulak. follow that white car.
Taraaaaaaa!! NZX is on your left. tahniah.

simplified map (hahaha... guna paint)

ada apa d cni? xda la yg best sgt pun. tp aku mmg selalu lepak cni. Lepas lunch and sementara tgu Addy balik kerja, aku duduk la cni.

ya. d cni
utk menikmati initerliur??? sila dptkan sendiri d big apple donut berhampiran anda.

skrg ada disney apa tah dcni.

so utk mereka2 yg ada anak2 atau adik2 kecil bole la bkunjung ke cni. mcm mana mau pegi?? kan peta suda d post bersungguh sungguh d atas tadi. sekeh kang!


eh. ada jugak kedai makan best. nama kedai tu FULL HOUSE mcm cerita korea tu la. dlm dia mcm rumah. ada katil, ada shower semua. cantek. tp aku pun blum pegi. ;p ada jugak kedai baju bajan d cni. ada starbucks yg kena suruh banned tu pun ada.

motif entry ni? utk seorg rakan blogger.

*********gambar tambahan*********

ni pemandangan dr big apple ke disney tu. oh ya! yg disney tu ialah disney lantern a.k.a tanglung. maka ada lebih cantek jika dtg malam. xda hal la pulak tgk lantern siang2. lantern ni akan ada sampai 8feb09 ok. sila pergi beramai ramai sbb mcm best seja. bukak dr 10am-12am kot (maaf kalau time salah. memory xberapa kuat)

utk cik kak posh: ADA BYK KEDAI BAJU D DALAM. ADA MAXI DRESS. tom rembat clinche belt (xtau spell dgn betul) jak.

muka tuan rumah yg bulat mcm donut


5 comments:

luv_ma said...

tom..bestnya siap ade guide lg.bestla nk tgok mickey bawak aqeel hehe..thanx sharing maps.

melin melinda said...

heheeheh....La Queen..I sayang sama you...muah...thanks a lot for the simplified map...caya lah!

LaQueen said...

luv ma: bole la bawak hero ma g sana. eh. ma kat mana? kat KL ker kat penang?

sis melin: bole la bawak haziq & nadra tgk mickey. lepas tu upload gambar tau!

melin melinda said...

nak masuk tgk lattern tu kena bayaq tak?

berapa rm?

hehehehe..harus...bila di sana gambar itu wajib.......

LaQueen said...

sis melin: alamak tak check la yg tu. tp mcm kena bayar la. sbb ada kaunter kat luar tu. tp tak mahal kot.sorry.. nak p bila ni?