Thursday, January 15, 2009

Angels Last Day (part 2- last lah ni)

Lepas dr toy museum, harus la agenda jalan2 carik makan kan. Semua belum lunch. Sampai penang harus la carik laksa! Tp alang2 la kalau p makan laksa yg rasa pun alang2 kan sbb bukan alang2 diorg dtg drpd KL.

Laksa yg sedap (org ckp ya bkn aku) dlm penang ni d Balik Pulau. Femes katanya. Pernah jgk bawak Addy, parent Addy dan abg aku mkn d tmpt2 lain tp semua komen

Sedap lagik laksa kuala perlis.
-Sentap la aku mcm gini!!

Aku? mana aku tau mcm mana rasa laksa yg best. Bukan pernah makan pun. Aku xmkn laksa penang, kedah, kuala perlis segala ok. Harus la xmakan sbb laksa kan drpd IKAN!!

Nama kedai laksa ni POKOK JANGGUS. org belah2 utara ni tau la Janggus tu apa kan?! Janggus tu Gajus la. Sbb depan kedai ni ada pokok gajus.

Tp jalan p sana..... pergh! ckit punya jauh. Sakit kaki tekan break dan minyak. Ya la kereta aku ni kalau naik bukit tu mmg merangkak rangkak. Kancil pun melambai lambai kereta aku. Tp xpa. Aku tetap berbesar hati bwk p sana. Baikkan tourist guide ni. ;p

Adalah 2 kali p kedai ni. Tp org yg drive. Aku sekali drive tp sesat last2 xtau sampai mana. Tiba2 jumpa jalan pulang rumah. uwekkk.. So utk sampai sana aku perlukan GPS aku. Call Yus for direction. Lps u-turn 2 kali sbb salah jalan akhirnya sampai jgk.


Ni la laksa nya puan2.. RM2 saja


Ni otak udang. menambah perisa laksa katanya


Ni muka2 org puas mkn.


Ini aku yg punya!!

Aku mkn meehun sup. 1st time jgk ni meehun sup. 2 kali dtg cni makan pisang goreng jak. Tp hari ni kebulur. Pisang goreng xbole layan.


Side dish

Sedap gila pisang & ubi goreng tu. Serius. Tpaksa order skali lagik. X percya??


tgk ni. beli pisang goreng pun Q. Aku Q dlm 20minit tau!

Dioarg masing2 tapau laksa. Berplastik plastik. Nasib baik diorg ckp sedap. Kalau tidak harus la aku malu sbb beriya iya bawak diorg mrentas bukit semua sampai sakit bontot siap tidur2.

Lepas semua selamat makan dan tapau2an. Terus rush Tg Bungah hotel sbb diorg parking d hotel. Lambat sudah bah mau balik KL. Lain kali datang lagi ya.. xla boring hidup ku ni.

time balik sendiri. camwhoring. bangla 2org atas lori tu ketawakan aku!

Cerita ini tamat ya!

2 comments:

Daddy + Mummy said...

kenapa bangla tu ketawakan ko?mo ngorat kali..hehe..btw,aku adalah penggemar laksa..jd,bila bule spen? :p

LaQueen said...

sbb aku ambik2 gambal bah. bole saja!! rm2 seja tu nak.