Monday, December 22, 2008

Hari yg hujan..

Alang2 sampai KL kan. Harus la dating. Tp x la dating sgt pun. Addy kerja hari sabtu. Sempat la lunch sama2 d subang. Sup dekat airport subang tu serius sedap. sgt (x1000) sedap ya! aduh! terkembang liur wa.

Lepas Addy abis kerja. P KLCC. Buat apa? jalan2 carik mkn. endu' bah. Mau melawat kedai makcik ku. Habib jewel *hahaha... percaya2* & dulu kan ada c mummy zahin kasi tolong beli voucher rm150 lancome tp belum dguna lagik. Cuak jugak tu bila ahmoi tu ckp dia check dulu sbb laaaaama btul suda tu voucher katanya. Nasib baik bole. Amik la brg2 utk incik Addy. Cantek btul durg bungkus. Makasey ahmoi. Tp sbenarnya berharap dpt make over tp takut mok ckp. sy kan pemalu. hahaha.. tampar ni.

Tp Habib jewel KLCC tu mmg mcm taik. sudah la x byk choice. SA xbest. Smpai2 KLCC terus p habib tp ramai pulak org d bhgn cincin. Semangatun jgk org mau kawen tahun depan kan. So pigi la Isetan mgurus c lancomel tu dulu. Sementara kena wrap tu lancome kami p la habib balik. teda suda org. Tp kami enda kena layan sampai org lancome call suruh amik barang. Lepas tu dtg balik p habib tp masih dak kena layan. Dia igt kami ni tumpang aircond kedai durg kah? kah diorg igt aku masuk tu mau kasi tayang baju lawa ku. Bikin panas. Time tu ada satu urg SA seja yg layan customer. Yg lain2 entah apa2 la durg buat. Lalu2 sambil senyum tp teda satu urg pun yg layan kami. Kecik ati ku S*aL! terus aku rasa lapar. nasib baik lapar, kalau aku rasa mau bakar habib...

Lepas mkn d nasik lemak d food court (aku suka gila gaban mkn nasik lemak), jumpa kawan c Addy d Chinoz. Mimit and her husband dan Ilham (yakah ni?) dgn bininya. Diorg mau guna kereta c Addy buat ngantar brg Mimit p MAS cargo. byk dia mborong d IKEA. Bestnya!!


So hari minggu kami p dating naik scooter jak. Aku pulak kepinginan minum avacado juice. C addy mcm karau jgk mn mau carik. kalau d sabah tu berhambur la. D kl dia xtau. Sebenarnya aku tau. Ada d Ayam penyet. huhu.. So mkn sana la.




Then teruskan merempit p Ampang point. Carik habib jgk. dulu kan pernah beli d sana. SA ok. sgt peramah ok. Comel pulak tu bukan mcm fonen d KLCC tu. Incik Addy suda jumpa dia punya. Lama jgk tu. Sbb ada yg dia suka tp aku xsuka. hahaha... Last2 aku mgalah. Pilih la sendiri. Sekali yg dia mau xda saiz. Huhu... bukan salah ku. Aku pulak suka satu cincin ni. Tp jari kecik ku ni teda saiz. Mintak durg kasi kecik tp durg takut xdpt sbb byk saiz mok bg kurang tu. So c Addy jak la mbeli.

Singgah ampang point. Beli cupcake yg terlupa mok mkn sampai hampir btukar mjadi lempeng d dlm beg. Tgk2 jam utk Addy. Tp tgk2 jak la. Yg best tu hujan bah time balik. Romantik nya naik motor hujan. Hahaha..


adui bah.. xbole tahan betul tgk muka satu2 pakai helmet ni. haha..

Lama enda naik motor. Xmungkin lupa pengalaman jatuh2 manja dgn Najwa waktu mok escape class. tu lah escape lagik kan. Nasib baik time tu pakai helmet sbb selalu malas pakai helmet takut rambut dan remos ku menjadi penyek. Hari tu jgk aku pakai long sleeve. Jd tgn ku xcalar pun. Cuma mulut ku seja bengkak tahap missy eliot sbb berdarah time jatuh tu. Dialog bodoh ku time tu (dsaksikan org ramai yg mcm sdg tgk pengambaran drama gerak khas d tepi jalan)


Macam dlm drama la kan. ada darah2


Hahaha.. Sapa mau tampar aku dgr dialog tu?







LaQueen: Rambut ku penyek!!

4 comments:

Daddy + Mummy said...

time aku sm c abu membeli cincin kawen d habib klcc,ok bah layanannya..sampai2 manager nya keluar melayan aku sbb aku gila2 mta diskaun utk cincin yg aku mau..haha..nama SA yg melayan aku tu noraini ka apa..managernya plak cina..pompan..hehe..

LaQueen said...

bole mntk diskaun???? kami xmntak pung. haha.. bongok nya.

Daddy + Mummy said...

boleh bah..ko berayat la sket..mcm aku dulu,dia offer laen tp aku mau yg tu jgk tp mahal betul bah..jd aku buat muka kesian..cakap cincin kawen bla bla bla..last2 manager nya keluar..kautim punya kautim,aku dpt harga yg aku mau..haha..btw,ko suda beli ka?jgn kelam kabut beli..byk masa lg bah..survey lg..pilih yg tbaik n ko suka sbb cincin tu cincin paleng bmakna dlm hidup kita.. ;)

LaQueen said...

pening c addy. sebab yg aku mau xda saiz. mo mintak alter. skali ari mau d alter aku xmau. hahaha... mau yg lain. yg c addy suka. hahaha.. tp mmg kami x mintak diskaun. pdhal kami d habib tu dr dak tau jam berapa sampai mau tutup. org bganti2 suda masuk. tp kami masih d situ. aku suka jgk la itu cincin. gelojoh kah kami? hehehe..