Monday, December 14, 2009

Dari kenduri kawen ke......... mana2 saja.

Holla....


On saturday, aku p kenduri kawin kawan c Addy d Kuala Kangsar. Kali ni kami konvoi (konvoi la sgt stakat 2 kereta) dgn Helmi & Lela. Rindu nya jalan2 ke arah utara ni. Rindu dgn R&R!!



Selamat Pengantin Baru Wan Gabak (bukan nama sbenar) & Elly!



Budak2 kerja kapal terbang & bini2 mereka!
perempuan bersusun ikut kecerahan kulit.


Tahun depan kita saing p prenatal class ya! huahuahua...


Ada banner lagik! Lepas ni ko jgn buang banner ni Elly. Kot2 la ko bukak kompeni jualan langsung, poster ni bole guna ni.


Lepas dari kenduri tu, kami pun menyinggah d Pusat Cendol & Laksa Kuala Kangsar. Kengkonon la pusat laksa & cendol pdhal xsedap! Mee Laksa rasa tepung & cendol cair tp manis & xda lemak langsung. Not recommended!!!

Siapa2 yg ada terbaca FB aku tu tau la yg aku skrg tgh mengidam kehidupan kampung. Yang penting ada rumah kayu, bole pakai kain sarung, ada sungai & bole panjat pokok rambutan. Tp kami xtau d mana mo carik. Mengharap la jgk ada org jemput aku (kalau c Addy korg xmo jemput xpa la, jemput aku jak) p melepak d rumah diorg. Tp xda la pulak. Hahahaha.....

So b4 mendecide pegi mana, kami pun pusing2 la Kuala Kangsar. Kot2 la Sultan Perak mau tumpang kan aku barang semalam dua d Istana Bukit Chandan tu. Bestnya dpt tinggal d istana. Tjumpa pulak dgn putera emsem. Perghhh! Nasib baik aku suda kawen. (mcm la anak raja tu pandang aku pun). Our 1st stop is Galeri Sultan Azlan. Tp time datang tu, galeri ni suda hampir2 mau tutup. So sempat la berlari lari anak amik gmbr. Xsempat pun tgk apa benda yg ada dlm galeri ni.

Sila tgk gmbr la ya. Semua d luar2 istana (yg suda jd galeri) la ni. SEMUA la konon padahal 2keping jak.




Lepas tu singgah Masjid Ubudiah pulak.



Since kami suami isteri ni xda arah n pedoman, so we decided to use jalan dalam (i dunno wat to call it but bukan HIGHWAY la) to Ipoh. But its like a never ending journey. Lama nya!!! And x jumpa pun homestay.

Kesian bah c Addy, bersungguh sungguh jgk dia mau memenuhi angan2 bodoh bini nya ni. I love la laki ku!!! Since nothing much to see in Perak n rasa malas pulak p Penang, perempuan cerewet ni mau pegi Kuala Selangor pulak. Dia igt semua tempat tu dekat2 kah apa. Dia ckp mo p tgk fireflyz. Addy ckp, firefly kat Subang pun ada. *^%$#@!!!!

On the way tu ternampak pulak signboard mcm best. So mengeLOST kan diri ke situ. Ke mana???

Hint: ada kucing2!

Bukan la!! Ini bukan Sunway Lagoon. Mana pulak Sunway Lagoon bole jd on the way.


THE LOST WORLD OF TAMBUN!!Justify Full

But time kami datang tu semua org berpusu pusu keluar. oooo.... Suda tutup daaa... Operating hour sampai 6pm jak. Kami dtg pun mmg cun2 jam 6pm. Sempat la mengusha kakak cantek d counter. Katanya weekend mlm open for 'HOT SPRING' from 7pm to 9pm. Bah... cantek la tu. Tanpa membuang masa dan air liur, kami pun mbeli gelang (bukan gelang emas).

Gelang kami yg berharga RM5


Pose for majalah Mangga!


The original water from hot spring dsalurkan ke sini menggunakan pipe spanjang 650m.

RM5 utk berendam dlm air panas n feeling2 mcm dlm drama Korea kira murah la. Tp i wish yg mandi tu lebih hensem mcm hero2 korea.
Justify Full
Lepas puas berendam, aktivit memerut pun djalankan. Tertarik dgn restoran stimboat. Sekali suda abis da..... Terpaksa order benda lain.


Jeli kelapa tp xbole lawan d KK punya!


Their specialty: Nasi bersayur.

Aku yg meng'order nasik bersayur tu. AKu mmg suka yg special2 ni sbb diri ku bgitu berharga!!! Tp c Addy yg kasi habis sbb waktu aku sedang melahap tu, aku trasa something fishy with this mknn. Ya!! itu dia!! Ada ikan masin!!! uweeeekkkkk!!!!!


Nasik putih with sup + puyuh masak black pepper (xda dlm gmbr. td ada upload tp terdelete pulak so aku malas la upload lagik)Align Center

Ini Addy yg order. Konon2 aku mau mengepau la sup dia. Suruh dia test dulu kot2 sup ni berIKAN jgk. Dia ckp ok. Sekali suap mak suda mcm monyet kena belacan
Align Center
Ada ikan!!!!! Huwaaaaaaaa!!

Last2 aku mkn nasik putih dgn kuah2 black pepper c Addy jak. Kerang bakar pun guna kerang busuk. Yuck!! jgn p cni! Semuanya RM29.90. Aku bayar la sbb mknn xsedap. Kalau sedap xda nya aku mau bayar.

Malam ni kami berkampung d Ipoh saja. Esok pegi mana pun xplan lagik. Nasib baik ada hotel lagik mlm2 ni.

Bye.....


x.o.x.o

3 comments:

iNa said...

jauhnya jln...
best....

huhu...
dh lame nk p lst world nie...tp x dpt je.. :(

Cik Emi said...

tak pi makan cendoi & laksa ka kat sungai kuale??? itu famous place tau.. :P zaman dulu2 nak cr senang ja.. follow dak dak mckk.. skrg tmpt asal tuh dah tak ada...

eynda said...

Syoknya singgah merata! Lost world of tambun tu opposite dgn rumah cousin kat tmn perumahan depan tu...selalu pegi tak pernah singgah pun lost world :-p