Monday, November 23, 2009

harbour town!

Wehooooooooo......... Ini la part yg paling aku tunggu. Persetan kan theme park yg lain. Mari kita pegi cni!!!



HARBOUR TOWN!!!

Ada apa d harbour town?? Apa best sgt yg ko teruja mcm perempuan sewel ni? Ok... ko pun akan sewel kalau dtg cni. SHOPPING la tuan2 dan puan2.

Addy pagi2 tu aku nampak xceria mcm hari2 smlm. Dia x sexited mcm aku pun. Urghhh! xkesah. Yg penting aku dpt p cni. Ni semua aku baca d poremcari la uol. Berguna tau porem ni. Xda la aku dkira membuang masa dan tenaga tercongek dpn pc baca porem mcm org sewel setiap masa.

Bila laki aku tgk byk kedai yg mcm best, serta merta dia btukar jd ceria n meriah. Lebih2 uol. Xda benda aku mau cerita dcni. Aku busy cuci mata. Kamu tgk gmbr bole?

Kalau la rate RM=AUD, misti hidup seperti berada d alam syorga.


Addy d celah rimbunan manusia. Tgk... aku jd tukang amik gmbr jak uol.



Levis Outlet. Sudah la murah ada diskaun lagik. Nyesal xborong!! Aku beli skinny jeans satu n Addy pun satu jgk. Tp Addy punya bukan skinny la. Dia bukan Noh hujan atau aizat. Xrela aku laki ku bskinny. Sebenarnya xborong sbb konon2 nnt nak balik nak singgah lagik.

Lesson learnt: kalau mau beli, beli jak. Mmg tiada esok bagi mu.



Xda caption. hahaha...

Ok... mari tgk aku pulak. Cuba teka kedai apa ni??? Gila bayang la kamu kalau masuk cni. Teka!!! Kedai dia d malaysia siap berkaca kaca lagik. D cni mcm kedai pinggir jalan. Oppps... nama pun outlet kan.

Teka la wei..............

Aku bagi hint ni.... Kasi besar sikit itu gmbr biar bole tgk logo.


Nah! besar2 hint d situ. jawapan nya ialahh............................................. tunggu d akhir rancangan ini. hahaha..


kedai ini bikin aku xkeruan. Sbb i really want to grab something dari cni but xda yg mnarik hati. Xda yg mcuit poket. Boring btul. Sudah la murah sungguh2. Aku dtg kedai ni sampai 2kali sbb masih xpuas hati sbb xdpt grab apa2 pun. Tp tetap pulang dgn tgn kosong. Oh! sila cuba d lain kali ya puan Dewi.


I love harbour town!

Kedai2 d cni tutup jam 5pm jgk. So jam 4.30pm tu ko sudah tgk aweks kemas kedai-sapu2 sampah - kalau masuk kedai sudah buat muka xberapa friendly. Fine2.... Aku keluar la ni. So kami pun berkeliaran d area harbout doing what we love most. oh! u love it too. Jgn tipu. Jom ambil gambar!!


Wishing well. Kasi duit 10sen malaysia jak.


Incik yg enjoy himself d cni


Bini beliau yg suka x terkata



Kami sangka kami suda abis pusing area tu sbb sudah lalu kedai yg sama 2-3kali. Aweks SA pun mungkin menyampah tgk aku lalu lalang. Bila kedai suda tutup tu,oh! ada few row lagik kami belum pegi. Chitttt! Mcm mn bole terlepas pandang ni. Yg bukak time tu supermarket jak. Layan jugak la sbb beras suda abis, jus oren suda abis n saja jak mo masuk supermarket org. hahaha..

woolworths harbour town.


Oh! ya sebelah woolworth ni ada kedai jual brg2 asian. So sapa2 mo carik rempah ratus atau sayur2 tempatan bole la p cni. Kami x beli apa pun d cni walaupun tawaf sampai 3-4kali. Lidah i xbiasa la mkn rempah2 ni. Ok! tipu. Masakan kita mostly amik masa lama utk dsediakan. Lagipun byk benda kena beli. Leceh la pulak mo beli bawang segala. Jd org putih lgk senang utk org pemalas mcm aku ni.

D sebelah tu pulak ada kedai buah. Buah2an tempatan (tempatan diorg bukan kita) murah jak. Strawberi AUD1.69 jak. Lagi best bila dpt pulun sorg2 sbb Addy xsuka mkn. Eh! ada jual durian d cni. Tp harganya AUD15 kot. Wowwwwooooooooo but no thanks. D KL blambak 3bijik RM10 jak.


Sekian!!! Jumpa lagik.

Anyway, nama kedai di atas tu nine west ya! Kasut diorg AUD39-59 jak. Beg pun AUD49-(lupa check)


8 comments:

iNa said...

bestnye shopping2....i likeee... :)

Devilish Angel said...

When I read your previous wedding entry, I really thought you’re just a simple girl who tried to make it big in KL but who would’ve thought you could be this cool, modern chic – it’s like a total transformation! Good for you, gurl…

Maharani said...

sis ina: best oooo............. lagik best kalau byk duit. tp mmg best la!!

Maharani said...

devilish angel: thanks for reading my blog!! and the comment too. my wedding pic nampak kampung2 sangat ker? hehehe... thanks anyway. do you hv blog? sharing is caring. ;p

Myelsakee said...

cantik kah nine westnya? boleh pakai? tiada pig skin? hahaha bah mana ole olenya???

apa kes di atas ni? serang mu bah

Maharani said...

cantek jgk elsa. tp enda ada yg ku tersuka. enda tau la kenapa. enda jugak pig skin. mcm yg berhambur d cni la jugak. cuma murah. ole2?? key chain bole? d mn ko tinggal pok? dekat2 rumah jgk kan?

enda la ku paham kes tersebut di atas. enda tau mcm mn mo interpret. hehehe...

Devilish Angel said...

Maharani,
Nope, I do not own a blog - I always feel like I don't have anything interesting enough for me to publish... Unlike you ;)
But now I feel inspired by you and who knows maybe I'll start one soon!

Myelsakee,
I think you got me wrongly. But that's fine by me. Everyone's free to speak up their minds aight?

Myelsakee said...

ndak lah dewi, aku tu main main jak pasal ole ole..klu ko mau jumpa aku pun sudah cukup memadai.kau tu lupa kawan sudah dtg sini pun tidak mau cari aku hahaha mentang2 aku belum kawin huhahahauaha..nanti ko roger jak klu aku free hahahah

halo devilish watsoever, yes you r free to talk but then, what d u mean by your comment? kampungan sangat kah si pn dewi ni? (@##%$%)