Wednesday, October 7, 2009

Hari2 hari raya....



Yuhuuuuuuuu..


Kesian kamu, masih dhidang dgn cerita raya. Muak suda?? Tp aku xkesah. Aku masih lagik mo cerita raya. hahaha...

Hari raya ke-2 (masih raya ke-2 ya kawan2) aku bgn awal sbb Addy dgn bapak p main tennis. Lepas tu lepak dgn mak depn tv kejap. Aku tgk mak, mak tgk aku. Agak2 mak suda boring tgk aku

Awal nar juak ktk bgn. Gi tido balit

Paham???? Ya.. mak mentua aku suruh aku tidur balik. hahahaha... Bedezuuuuummm.... aku larik naik bilik. Tp x tidur. Main PSP. Muahahahaha...

Bapak suka btul bila Addy balik Kuching sbb ada geng dia main tennis. Addy terror main tennis tau. Katanya pemain Sukma. Tp bila aku mintak ajar, haraaaaaaaaaam buat2 xtau. Takut aku pakai skirt pendek la tu.


Panjang pulak iklan aku ni. bah sambung cerita raya kita. Lepas Addy balik kami kampung. Nama kampung tu Buntal. hahaha... Cute. Nama jalan2 d kg ni semua nama ikan. Alergik aku!!

Tema hari ini putih. Save cost. Baju time nikah.


Mak awal2 suda keluar drpd tema.



Kacang d rumah ni sgt la lazat! Sampai rasa mau tapau masuk poket.


Anak2 buah Addy manja gila dgn Addy kdg2 aku jeles. hahahaha...


Lepas rumah ni p rumah sebelah. Maaf xda gmbar. Tp yg best d cni adalah kek buah. Yummmy!

Then p rumah Cik Rose sbb dia ckp dia mau buat nasik kerabu hari ni. Perghhh! marvellous! Masing2 2kali tambah. Mcm itu jak la rumah yg akan dziarah hari ni.

Disambut oleh anak dara cun.

Dia bukan jak cun tp jugak dean list. Bukan course buduh2 ok tp civil engineering.


Lepas mkn sesi anak2 dara bgambar lagik.


Anak2 dara dan separa dara d dapur.


Lepas tu singgah rumah Zyzy. Kazen Addy. Dia mau kawen bulan 12 ni. Tp xda gambar jgk d rumah ni sbb I KAN PEMALU! Sila percaya. Djamu dgn meehoon goreng. Aku dgn Addy share sepinggan. Xlarat uol!!

Lepas tu pulak p rumah mak Eles lagik. Hahaha... Kalah budak2 Assalamulaikum yg dtg berulang ulang kali sbb mintak duit raya. Kedatangan kami adalah sbb hari ni Mak Eles buat Mee Jawa. Sampai sana cuma aku dgn Addy jak mkn. Mak dgn bapak sudah bersandar.

Kenyang perut bole titun!!! Sbb mlm mo beraya d kampung pulak.

Sblm gerak mlm tu aku paksa Addy tny mak

Kalau xmo pakai baju kurung dgn baju melayu bole sik??

Mak Jawab

Boleeeee... ikut kau jak.

Seee!! Sbb tu i sayang mak mentua i. Beliau sungguh sporting.

Oh! ada bbq d kampung....


Geng2 xtukar baju dari pagi - Kak Amy, Mak & Aliya


Jumpa lagik dgn org2 smlm.


Muka puan rumah dan husband beliau (walaupun kdg2 masih xpercaya suda ada husband)


Kak Donna yg mesra camera.

Haaaa... igt lagik budak llaki yg mempunyai rambut panjang mayang mengurai dlm entry aku dulu??? Dia ni anak Kak Donna la.

Rambut Afiq sudah kena chop!



Boy pembakar mlm tu. Dia xpakai kipas tgn uolll. Dia kipas guna kipas angin a.k.a stand fan


Of course la ada sesi gedik2 amik gambar kan. Lgpun semua adalah poser berjaya.

Family potrait.

Semua org xtgk camera aku sbb semua org layan SLR jak skrg ni. Kita bila mo ada ni By?



Budak2 dan bapak budak lelaki pulak main bunga api. Ya la... masuk rumah semua xmuat kot. So pandai2 la bawak diri d luar.

Diketuai oleh Adib



Feeling2 new year pulak aku tgk bunga api diorg ni.

Advance kan bunga api skrg ni. Kalau aku tau mercun ni senang carik, time kawen dulu mmg aku pasang biar lebih gempak suasana kawen ku.

Lepas tu p rumah sebelah pulak. Beraya sambil sambung sesi GOSPEN and ambil gambar (mcm rumah sendiri) d sana.

Dayang berdrama.




Agak2 tuan rumah mcm boring mlayan kami, kami pun balik. Sambung tgk tv pulak. Mata aku time ni mmg mengantuk. Tp kasi chance org2 tua d luar tu bbual. Bukan slalu bole bjumpa kan. Tp mata aku seriously sampai tahap xbole bukak suda.

Depan tv. Zone kanak2 n remaja mcm aku. Agak2 ko xremaja bole p dapur.


Mengisi masa lapang....



Suasana masih meriah d luar.

Malam tu kami balik jam 12.30am. Tu pun lepas aku merajuk (mcm apa la g beraya pun sibuk mau merajuk) dgn Addy sbb aku mmg mengantuk gila babas. Baru la Addy berani ckp dgn mak pasal balik.

Sekian cerita hari kedua. Mau hari ke-3 pulak??? Xpayah la. Sbb xda gambar.

Ok. Babaiiii...




x.o.x.o

4 comments:

POSH76 said...

DAYANG NORFAZIAH ker tu....hehe

QueenWizza said...

yup nk tny benda yg sama gk. dyg nurfaizah ke tu kak dewi?

m@ said...

bestnya tgok picx2 semua ni nmpk happening...
dayang...:)

Maharani said...

ok2.... itu mmg dayang nurfaizah. hahaha... mo tgk muka nya x pakai mekap? hahaha.... lepas tu aku xbblog lagik sbb kena bunuh.