Tuesday, August 25, 2009

Ramadhan Puan Tom

Salam,

Selamat berpuasa semua blogger dan pembaca blog ku (yg sekangkang kera) skalian. Aku tau aku lambat wish. Sbb nya aku baru ada masa mnghadap laptop and bertenet.


mulakan dgn muka tuan tanah bbrp ketika sblm bgelar puan dsnap oleh bakal suami (time tu la) d tawau

Tahun ni kan tahun pertama aku berpuasa dgn status puan besar a.k.a mem. Dengan gigih nya aku ambil bas lepas kerja hari Jumaat lepas. Xmo terlepas bersahur bersama suami bah. Sampai KL around jam 1.30am. Lambat btul bus tu. Bikin seram pulak tu sbb dlm bus tu ada 4org penumpang jak. Terbayang aku bus tu membawak hantu2 ke KL. Kan bulan hantu katanya. Kot2 la hantu tu mau jalan2 d KL kah. Heiiiiiii!!! seram2. Tp..........
.
.
.
.
.
.
.




Sekarang kan bulan Ramadhan Al-Mubarak. So xda la hantu!!



Malam tu aku xtidur pun sampai sahur. Hah.......... ni misti pikir lain2 ni. Mentang2 la aku baru jak terjumpa dgn laki ku. Adalah kejadian sebelum tu. Sampai berpeluh peluh aku. Hah! Jgn bayangkan yg bukan2. hahaha. Nnt la aku buat entry utk kisah yg membuat jantung ku berdegup kencang dan peluh jantan ku mengalir laju. Kalau aku igt la. hahaha...

Sahur pertama aku cuma masak sup telur n sotong dalam tin. Hahaha... Hebat kan. Mcm best seja rush pegi KL konon masak utk suami. Dont blame me ok. Sbb aku sampai suda jam 1.30am, mana ada pasar bukak. 7-e adalah. So itu jak benda yg ada dlm icebox yg blum expired. Benda expired berkulat byk la dlm ice box. Yg penting laki ku merasa jgk masakan bini nya ni.




Utk berbuka, aku masak ketam masak pedas (aku xtau bah nama resipi tu so suka aku jak aku letak masak pedas) n bendi masak paprik. Pembuka selera adalah jus avacado yg dbuat oleh Addy. Perghhhh!! Nyaman eh. Kalah jus alpukat d waroeng ayam penyet. Terima kasih dgn org yg hadiahkan blender tu. Mmg itu la yg aku harap kan dari awal tahun. Skrg aku tunggu org hadiahkan microwave pulak. hahahaha....


pasangan yg bg blender

Sahur tu aku buat nasik goreng black pepper. Banyak la jgk c Addy mkn. Nikmat weiiii tgk laki kita mkn mknn yg kita masak. Suka nya aku tgk dia mkn.

Bbuka ahad ptg tu aku masak d bazaar seja. Hahaha.. Xsempat bah sbb ari tu pigi KL. Beli Handphone company. Handphone company ku suda hilang d curi org. mcm apa la org mencuri tu. Hp muuula (murah) tu pun dia mau ambil. Tp nasib baik la hp murah. Xla parah aku mengganti. RM138 jak.

Oh! ya, siapa tau bazaar ramadhan taman tun d mn? sbb ari tu kami mencarik xjumpa pun. last2 membazaar d mutiara damansara la jugak. Itu pun lumayan ooo. Sekali kalau membeli d baazar ni mmg RM30++ kan. Perghhh! Kalau hari2 membazaar mau jgk RM900. Xsempat save duit utk raya.


we are family!

Tgh malam tu jgk aku kena balik Penang. Xbestnya!!!! Skrg aku rasa Penang dgn KL jauhhhhhhhhhh btul.

-Sigh-




l.o.v.e

7 comments:

Suriza_Eryna said...

Tom, Bazar Taman tun tu dekat jer dengan office su lahh, kalo dari umah tom tu kan mesti lalu kat ou tu depan lagi selepas ou tu masuk kiri, tom ada nampak shell masuk kiri taraa jumpa bazaar taman tun...paling senang kalo tanya org semua tahu huhuhu...terkenal bazaar taman tun ni..wahh dah kat kl rupanya, boleh jemput puan tom dan tuan addy datang berbuka di umah su ni...

Daddy + Mummy said...

ok ler tu..drpd aku ni? lom lagi ada masakkan apa2 utk lakikku.. :P

btw ko tau ka salfarina meninggal dunia sudajun lalu? aku baru tau semalam.. :(

QueenWizza said...

hehe phm prasaan tu. saya pun kena balik kulim ahad mlm tu. the hardest part nk bpisah. benci part tu heheh..

mggu ni cuti 3 ari. kompom kena balik :D

slmt berpose kak dewi!!

Maharani said...

sue: simpang yg dekat bawah flyover tu ker? hari sabtu tu masuk simpang tu la tp xjumpa pun. ker diorg xstart lagik? ker mmg salah simpang? eh shell tu simpang depan lagik kan? on the way to KL kan? yg dekat Naza tu ker? adooiii...

mummy zahin: huahuahua.. mau btul bah aku masak utk sahur pertama lakiku walaupun fail lagi. xabis pun mknn yg aku masak tu.

pasal c salfarina tu ada aku baca c FB tp xtau cerita lanjut.

wizza: ko brp lama lagik plan mau stay d kulim ni? ahkak move to KL october. hoyeeee!!! weekend ni kerja! Intel kan shutdown!!!

Suriza_Eryna said...

Dari tempat tom tu ada 2 flyover, 1 nak pi one utama, dgn taman tun 1, yang second punya kalo kanan turn balik ke umah tom, jafi tom ke kiri, jalan depan sikit nampak shell terus masuk kiri, tom boleh tahu dari simpang tu dah jem... bazaar tu memang top jem kalo bulan puasa..kalo still tak jumpa call su k, su akan guide...

QueenWizza said...

oh akak da dpt keje kt kl ke??
saya dlm proses cr keje la ni hehe.. akak keje mane??

Maharani said...

sue: thanks sue. tom akan cuba next week! rabak la tgk mknn byk2. diet xjalan la bulan puasa ni.


wizza: company ku ada d KL. hoyeeeeee! skrg mo train budak baru then bulan 10 bole blah!! yg best tu raya bole balik kampung sbb ada org gnti!