Thursday, June 25, 2009

Mencari penjual durian d kawasan sg dua.

Yuhu.......

Suda dua hari aku berjaya xmkn durian as my dinner. Sblm ni mmg muka ku la muka wajib ptg2 tertonggek tepi jalan mintak uncle pilihkan durian. Sbenarnya hari ni hampir terjebak mkn durian lagik. Cheh! terjebak la konon. nasib baik ptg tadi hujan lebat so uncle durian xbukak kedai tepi jalan. Aku xtau mn dia bukak kedai. So xla aku mencarik kalau xda kan. Kalau ada mmg aku stop la tu.

Kenapa aku stop mkn durian? Sbbnya aku kecik ati. Hahaha.. dgn uncle durian pun merajuk. Bukan bah. Kan aku hari2 mkn sana. Mmg xpernah miss la mkn durian uncle tu. i didnt expect layanan 1st class pun. Walaupun kalau ada reward card kah apa kah aku mmg suda layak utk d upgrade ke business class. Eh! mengarut. But yg sebagai pembeli wajib i think the uncle mcm take me for granted. Eh! apa ni?? mcm makin mengarut. Ya la... 1st time aku mkn sana, he gv me the best fruit. but lately, few days aku dpt durian yg terperap lama. Sampai ada gas. Aku mngadu jgk tp dia xtukar pun. Sbb nya walaupun dia bg aku durian bergas tu, aku tetap mkn sana kan. Sbb aku kan hantu durian. N charge harga sama. Kecik xkecik hati ko?

durian over perap.


Since awal2 uncle tu menapak tepi padang lagik aku beli dari dia. Dari durian cuma bbrp bijik sampai la skrg ni durian berbondong bondong sbb musim durian mmg tgh meriah skrg. Aku yg terlalu taksub dgn durian uncle tu sampai lupa check harga semasa durian. Chewahhh! mcm KLSE ko check harga. So still charge me the same price. RM5/bijik. Kadang2 RM6. Yg last aku mkn durian bergas tu he charge me RM5. Then aku tgk ada perempuan ni beli. Durian dia sbijik dgn durian yg aku beli. Haaaa... nampak kan aku duduk d sana suda lama sampai bole kenal durian ok. N perempuan tu beli RM10 for 5bijik. Apa aku rasa???? Aku rasa xmo mkn durian uncle lagik la.

Skrg tgh carik penjual durian lain pulak. Tp kalau bole kurang kan mkn durian pun bagus jgk sbb bengkrap suda aku mkn durian ni setiap hari. Tp aku xbole tahan babe... lepas tu selalu ada suara2 halus membisik...

ala.... setahun sekali jak!!! Bulan2 depan xda suda.

Ish.... perang dgn otak. Tp selalu kalah bila otak berbicara

Ok2... last. Esok xmkn suda.

Technician aku plan p mkn durian weekend ni. Diorg plan last week but diorg kan baik, diorg sanggup xp sbb last weekend kan aku xda. Tp weekend ni xtau la jadi kah tidak. Exited jgk aku ni. Then parent Addy dtg. Harus kah memasukkan agenda melawat dusun durian dlm kalender pelancongan diorg??



L.O.V.E ...................................durian!

10 comments:

nona said...

tringin mkn durian...

eynda said...

Belum sempat makan durian yg beli sebijik2 tu...kalau nak yg dah kupas anytime boleh beli kat giant hehe...saje je...hampir2 last week hubby nak beli durian tapi sebab time tu cuaca pans sangat...tak jadi makan durian :-p

Maharani said...

nona: jom ah dtg cni... best oooo... jom2!!! kat nilai pun murah gak. 4bijik rm10. rasanya kat mana2 pn murah la.

Maharani said...

tom suker mkn durian d tempat kejadian. Ewahhh! sedap ooo mkn durian baru kupas. Tp kalau g jusco beli jgk yg dah siap kupas tu. Kalau nak xde musim tom g jer chow kit. hari2 ada.

skrg ni panas kan? tp tom blasah gak durian hari2.

M@ said...

tom..bestkan durian..sepanjang jln kat area umh ma ni ade org jual..
jln teluk kumbar..meh makan kat sni:)

Maharani said...

oooo... sana pun ada ker? nnt tom serbu!!!! sambil mkn durian bole makan rambutan n manggis skali. syok!!!

M@ said...

ada tom..sepanjang jln nk ke balik pulau..tom..balik pulau lg best doyannya..tp jauh kn..aha manggis..dokong..rambutan musim la ni..buah-buahan tempatan.hehe

Maharani said...

hahaha.. tom baru jer lepas mkn durian. ni kalau sendawa gerenti org sekeliling maki ni. hahaha... beli rambutan jgk tp letak bawah kereta sbb byk semut. nak gak g balik pulau, tp jauh la pulak. takut dah sampai tp durian xbest. nyesal la pulak. kat mn durian sedap ma, igt nak bwk mentua p la.

M@ said...

tom..kalau sni doyan best mmg kat balik pulau..org sanggup dtg jejauh nk ke balik pulau..tp ma yg dekat ni pn malas p sbb jalan nya yg mcm ulor..

tom..bawak mak mertua mkn laksa smbil crik doyan:)

Maharani said...

mmg plan nak bwk g janggus. tp tgk la sbb ada kakak ipar yg tgh mual2 skrg ni. nnt kuar isi perut dia g balik pulau. cian la pulak. tp sedap ooooo janggus!