Thursday, June 25, 2009

Kenapa malas update blog ni?!


Yuhu...........

Xtau la kenapa sejak akhir2 ni malas btul update blog. Dat shows hidup aku sungguh memboring jugak skrg. Xda benda2 yg exited bole dshare. Tp aku tetap rajin menjalan jalan d blog org lain. Itu sebahagian tuntutan hidup. Xbaca blog rasa mcm xmandi pagi jak. Siapa2 yg mmg xmandi pagi tu.... jgn marah! Mcm mana la kamu bole xmandi pagi ni? malaysia ni panas bukan bersalji mcm d sinun tu... eh! padahal aku dulu sibuk jgk mengendeng dgn org xmandi pagi ;p


So mau update apa ni?! Mari kita start.

Cerita 1

Hasil balik dari tawau hari tu sgt hampeh. Xda perkembangan yg blaku. Xbalik pun xpa. Nasib baik tiket murah. Bole la bertemu dan berbual dgn kawan baik merangkap jiran selama 1/2jam sbb beliau pun sibuk dgn urusan duniawi yg lain. Bjumpa pun sbb dia dtg rumah utk hantar talam (dulang) KOSONG. chisss!! Bila lama xjumpa, bicara sudah tidak sehaluan lagik... *mati la jugak aku bermadah*

Bila check2 tiket yg diborong secara tamak time sale dulu, rupanya minggu depan 2hb-5hb aku balik Tawau lagik!! jgn jelous ah! *padahal hutang credit card menimbun* Tp bila aku patut apply cuti ni? Xkan besok. Mati la. Misti xkena approve ni. Tu la bah kalau nafsu *SALE* menguasai diri. Tiket tu aku siap beli utk incik Addy skali. See... so tamak padahal dia xpayah beli time sale pun bole dpt murah. N Addy pun xdpt pegi 2&3hb. Sbb dia ada on job training. kalau dia escape training nnt xbole g exam. kalau x exam maka xnaik gaji. ishhhh!! kesan jangka panjang tu. So aku balik la sendiri2. Baru angan2 naik flight bdua sambil bermain sudoku. ;p

Cerita 2

Sbenarnya antara sbb malas blogging ialah memory card camera ni xtau la apa kejadian. Tiap kali insert misti keluar

you need to format your disk in bla bla bla........

grrrrr.... kalau format, hilang gambar2 aku tu nnt. Sudah la penat aku memodelkan baju bajan aku hari tu. Ni bila dpt update maharanilicious pun xtau la. Byk ni maxi aku ni!! perghhh... iklan baeeek punya. Lagipun dlm tu jgk ada gambar utk urusan kerja ku. Terpaksa aku buat report xda attachment.

Aku ni pulak jenis xpandai ambil gmbr dgn handphone. Stakat gmbar syok sendiri, mengeletis, meng...... bla bla bla.... utk d MMS kpd Incik Addy tu pandai la. *wink wink* tp kalau ambil gmbr guna HP then upload p laptop mmg aku xbuat. eh! dolu2 zaman aku xpakai camera digital aku upload la jgk. Sejak ada digital camera ni jak mengada2.

Ni ada org mau cadang transfer guna cable la ni kan?? xpayah. sbb nya cable aku suda pindah d rumah addy. Hint Barang aku skrg dlm proses tumpang rumah Addy. skrg tumpang xlama lagik concoquer terus. hahaha!

Ada cara lain kawan?? Sila type ON CARA LA........ ok mari kita saksikan gambar2 lama. Ulang tayang pun layan ok.



may 2006. teka d mana? chewahhh!


2005. student mudent dlm hostel. hahaha.. misti budak ni malu tgk gmbar ni skrg kan?


2007. muka time mengorat addy. wekkkk! controlllll...

semua gmbr guna HP yg skrg suda jd mumia.



L.O.V.E

5 comments:

Mimie Hamdan said...

wahhh... muka maintain jer yer...

Maharani said...

mana ada menten. dah nampak dah ketidakremajaan. hehehe...

Anor@Nad said...

It's just so funny your comment pasal budak kecik yg ambik gambo ngan you tu .. betul lar, mesti dia malu tawww muehehehehe

M@ said...

manis je tom ni..makan gambar org kata.:)

Anwar Ef said...

Cantik sekali...
Mari berikan Informasi Bermanfaat untuk semuanya :)