Monday, May 18, 2009

Weekend yang penuh

Halooooo....


Its been a super busy weekend. Sorry that i couldnt spare my time to have a gedix2 session with you guys especially Sue and Mimah. Itu jak pun yang mau jumpa aku. Jangan perasan lebih2. Niat melawat c comel Zahin, pun xdpt.


Hari Sabtu
**********

Tgh hari siap2 pegi Giant KJ sbb ada dating dgn Zue. Zue ni wife Yasser. Yasser ni kawan Addy. Hebat bukan kronologi nya. Bagi baju Maharanilicious. Alhamdulillah aku bagi 8 helai, 5 helai dia rembat. Thanks Zue. Oleh itu mari raikan. Beli serum rambut, apa tah lagik d elianto maka burn la untung aku sekali dgn modal2 aku. Hahaha... Hebat bukan penjual ini?

mohd chan chinese muslim restaurant Kelana Jaya.

Kak Amy (Kakak Addy) was in KL so adik dia kena la jd guide kan. Hohoho... Kak Amy suda semakin slim. Aku pulak makin gendut. Mcm anak2 remaja. Kalau beliau anak remaja pasti beliau pun pakai jeans potongan skinny. Aku pulak btanya
"mana Kak Amy?"

Padahal Kak Amy ada depan mata. Pheeeeewit2, aku igt awek mana tadi yg pakai back pack adidas pink. Harus la beliau bangga kena dpuji kan. Tp beliau tidak mengeshare rahsia kesliman beliau.. Sob sob...


Lepas tu p Rumah Kak Apay. Ya ampun!! Semakin nakal pulak budak farouq ni!! Jerit2 xtentu hala. Cute!! Lagi2 cute kalau bibik tu kendong dia dlm kain batik. Rasa mcm mau culik!! Lagipun dia ni xpilih orang.
future heart breaker

Dpt la mkn mee kolok dr kuching. Siapa blum pernah mkn mee kolok???? sedap!!! Serius lah sedap. Aku mau tambah sebungkus lagik sbb time aku mkn tu Addy sibuk jak mengendeng (perkataan apa kah?) sebelah mangkuk aku. Cheeeet!! Nasib baik dpn kakak dia. Tp laju jak mulut aku ckp "cukup2" bila Kak Apay offer for another round. Eh! Pahal mulut aku ni?!

Jam suda 8.30pm. Aku bg signal dgn Addy. Sepak2 kaki dia. Cubit2... Dia buat2 derk... Huwaaaaa......... aku mau tgk AF7!!!!! Xbole jadi ni. Kalau dibiarkan mau melepas aku tgk hafiz. Yg diorg ni tau la suda lama xjumpa, tp xkan xmau tgk AF!! Aku siap bg sms tu dgn Addy. hahaha... Tp lag pulak sms tu. Hish!! last2 aku mmg xbole tahan.

"aku mau tgk AF!!!".

Terkocoh kocoh (perkataan apa kah) Addy bawak aku p tgk tv d tingkat atas. Tv rumah kak Apay mmg tingkat atas sbb dia xmau anak2 dia sibuk tgk tv bila ada guest dtg. Mcm rumah aku la tu, ada tamu beraya pun, kami masih lgk berbaring bertonggeng depan tv. Tp sempat tgk opening jak. Lepas tu drive laju2....... sambung tgk d rumah. Semua org mlm tu mandi lepas pukul 12.30am. Hafiz menang!!! Konon la aku sokong Hafiz. hahaha...


posing b4 tidur. this is my own maxi. hahaha...
tp kembar dia akan masuk maharanilicious soon.


Hari Ahad
************
Malam tu tidur dlm jam 3am. Pagi aku terus fail. Addy kejut jam 9.30am. Ya ampun!! mcm mn bole terlajak ni. Aku tgk kak Amy dgn lakinya suda siap mandi n breakfast. Gila fail la dpn bakal in law. Blum apa2 suda tunjuk perangai buruk. Mandi2 semua siap dlm pukul 11am. Misti dlm hati masing2 sumpah aku. Sudah la lambat bgn, mandi lama, bersiap pulak mcm siput sedut!!

Continue breakfast d old town kopitiam OU. Kak Amy yg suggest. Kuching xda benda ala ni. harus la ala2........ xmo ckp la. ;p Padahal sabah pun xda. hahaha. Aku budget mau mkn nasik lemak. Hoyeeee!!!! my fav utk kasi tambah lemak d perut. Tp bila semua order toast, sandwich & garlic bread jak, aku terus...... *&^%$#!! Apa ni mkn ringan2!!! Xbest la!! Bila waiter tu tny, laju jak aku jawab "kaya n butter toast". Eh! knp otak dgn mulut aku x seiring ni?! Kenapa otak xbole control mulut ni?


b4 and after make over. eh! kenapa muka aku sipi2 pulak ni.


ha... ni baru betul. make over lite2 jak d watson. hahaha..

Lepas tu bawak diri masing2. Aku dgn Addy pusing2 OU sampai patah kaki. Lantas berehat depan MPH berbekal kan sebuah buku yg baru dbeli "English Arrangement". Buku flower arrangement. Aku kah ni? x percaya!! Sblm ni xpernah amik kesah bunga2 ni.

Janji lunch dgn Kak Amy d Burger King. Harus la kan, sbb Kuching kan xda BK. Sabah ada uol!! Ada 3 lagik!! Itu la perbualan org Swak dgn Sabah, sibuk banding bandar siapa lebih best. Mcm apa la. Tp sampai kenyang xjumpa kak Amy. Tiba2 dpt msg

dah abis mkn dah kamekorg tunggu kitak duak.

Hahaha... Ada 2 BK rupanya d OU ni. Ko tau?

aktiviti membunuh masa d BK

Lps tu continue p Ikano pulak. Aku mmg xlarat suda. Duduk berehat depan crocs. Sambil merajuk sbb suda penat. N mintak Addy bawak p Ikea tgk bunga tp dia bwk p Harvey Norman tgk TV. Huwaaaaa!!! Mcm ni la lelaki. Sejak bila bunga betukar jd TV!!! kalau aku mintak bunga dia bg TV xpa la jugak. Ni mintak bunga dia kasi gelak!!

Continue sesi patah kaki d Jalan TAR pulak. Amik baju kawen. Hoyeeeee... semua suda ready!! bole kawen bila2 masa uol!! Tp semalam tempah kasut pulak. Gila gatal apa tah tempah kasut. Padahal kasut tu bukan bole pakai pun lepas kawen. Ada pakai kasut renda2 p kerja. Xkuasa! Kedai ni ada jual Krayolan. Best jak tgk kak Amy borong Krayolan. Aku xmampu lagik. sob sob....

Balik rumah, mandi2 then kemas2 turun g mkn then antar Kak Amy p Cititel MidValley. Dia ada course d sana start Monday-Tuesday. Lepas tu turn aku pulak p Lapangan Terbang Antarabangsa Pudu.

Bye KL!!!
Helloooooooooo Penang!!!
Aduh boring nya hidup ini.




ps: seram nya bila dgr plan reception kitorg oleh Kak Amy & Kak Apay. Mudaha2n semua bjalan lancar as it planned.






L.O.V.E,

5 comments:

nona said...

tom...majlis bile??

QueenWizza said...

eh kak dewi kawen bape hb kt srwk tu?? sbb bln 8 nnt kitorg ade wedding..maybe nk pegi. hehehe..
mane tau leh pegi wedding kak dewi kt srwk tu lol.

Daddy + Mummy said...

psstt..aku rasa b4 aku dtg cni aku suda cakap, kalo ko turun kl, calling2 aku.. huhuu..hahaha..ndapa bah..aku tahu ko tgh bz tahap cipan..hehehe..zahin ok sudah..dawai tu dicabut sudah tadi pagi..31 mei aku balek pok! bila ko turun kl lagi? :D

Maharani said...

nona: nak kawen dah aku!! weehoooooo!!! *loncat2 terencat*. bulan 8 aku bukan lagik tunang addy tp mrs Addy.


Wizza: nak dtg ker? dtg la!! sila2!! kch 15/8. d dewan pustaka.

mummy: sedih bah aku pok. semua perancangan tpaksa d tangguh. xbole pentingkan diri sendiri. sob sob..... mo p nilai pun xdpt. aduhai... rindu!!! aku p kl laaama lagik. huwaaa!! rindu!!!

Suriza_Eryna said...

uwaaa kat one utama kenapa tak task, kita di building yang sama, sedihnya kalo dapat jumpa kan best... sayangnya...uwaaa