Sunday, May 24, 2009

Hari ini penat

Dari semalam xtidur. Siapkan bahan mengajar hari ni. Chewahhhh!! mcm real jak aku jd cikgu bah. Hahaha.. tp serius la aku xtidur smlm sbb siapkan bahan mengajar hari ni. Hah! Baca tu. sampai 2kali aku ulang.

Actually suda lama aku tau aku kena conduct electrical course utk technician ni. Dalam bulan january or february lagik. Cumanya aku xbuat2 sbb otak aku xjalan bila pikir apa la benda yg aku mau ajar ni. Company aku pulak xbagi guideline utk benda mengajar ni. Argghhhh!

Kita manusia. Xmungkin pandai semua", kata senior electrical engineer aku yg baru.
Hoi mokhsen!! company kita engineer baru!!


Mcm biasa la manusia. Bila terdesak semua boleh. Tiba2... pagi tadi pukul 6am. Bertimbun timbun idea masuk. Apa lagik. Sibuk la aku mengopy and paste. Cepat2!! Jam 9.30am course tu. Sampai opis jam 9.10am baru terkedek kedek print then photostast. Sambil promo blog aku dgn rakan sekerja. hahaha....

Alhamdulillah. All went well walaupun muka aku mcm apa tah tadi. N paling best aku xberdiri pun. Aku ngajar duduk. Gila malas. Actually last year aku ada conduct jgk tp dulu lagik ramai hadirin. GM aku pun ada. This year mmg aku senyap2. N aku malu even GM aku xda thn ni tp senior electrical engineer tu buat aku gerun. Last year sedap jak aku goreng dgn harapan xkantoi. Ni xkan goreng dgn org yg ada 10yrs experience. Gila la. So better aku diam drpd tersalah ckp kan. Kalau salah, aku jgk yg kemaluan.

Lepas tu g amik Cik Na (mak yus). Bawak CikNa jalan2. Bukan jalan2 pun. Heret beliau p beli baju utk Maharanilicious. Hahahaha.... Kejam x?? Bole la tu jalan2 jgk kan. Tp jadi segan sbb CikNa nak bawak beg plastik baju aku. Aduhaii... Dah la berat giler. Cik Na insist ok.. Bukan aku mndera beliau. Nampak ganjil jak sbb aku jalan lenggang kangkung tp cikNa bersungguh bawak baju bajan aku. Serius smlm aku beli byk baju. Xcaya?? tgu la!!! Banyak gila ni. Tp camera xda. Tech aku c Raja tu pinjam sbb rumah dia d Alor Star mau kena roboh. KTM mau besarkan landasan kah apa. Kesian kan... so baju bajan ni lmbt lagik kot masuk Maharanilicous.

Berat xberat baju2 aku sampai CikNa kepenatan n ajak p minum. Aku bole tgk CikNa pancit. Tp tetap insist bawak brg2 aku. Tp jgn la igt aku kejam btul, sbb baju2 aku tu, aku suda agih2 2plastic so beliau bwak la plastik yg ringan sikit. Sambil minum tu, CikNa start la bbual macam2.. Anak2 sekalian... kalau suda kawen tu jgn lupa parent sendiri ya. N jika anda adalah seorg menantu, jgn lupa anda jgk berkahwen dgn keluarga spouse anda. *peringat utk diri sendiri* Buat Addy, boh riso, kmk sayang mak ktk!





Lepas shop till you drop (ya semua duit aku yg baru masuk hari selasa lalu) habis smlm, aku g hospital sbb melawat anak cikNa yg baru bersalin. Cute la baby tu. Dagu siap ada lekuk lagik. Lahir 4.+++ kg. Tp kesian btul tgk Kak Yuslinda (kakak Yus & anak cikNa la), sbb ni kali ketiga beliau operate bsalin. Nampak seksa gila. Mau g toilet pun kena guna wheel chair. N i saw blood stain atas katil dia!! Arghhh! rasa mau pitam kejap. Tabik la dgn para mummy2 semua. Lepak sana sampai almost 7pm. Sempat la ttidur d sofa.

Lepas tu balik la!! Taip entry ni half way terus zzzZZZzzZZZ.... hahaha... ok. mau p mandi. Sbb jam 10.30am aku g class jahit manik. Adios amigos!!







Aku yg sayang mentua,

5 comments:

nona said...

wah tom..ur blog dah diadvertise kt shopaholic's den laaa.....

Maharani said...

alhamdulillah. tu yg ada peningkatan ckit. semangat ckit. byk baju ni kat cni. dah jd stor jer bilik. tp susah nak amik gambo sendiri n jd model sendiri. nak jd model i tak? hahaha.

nona said...

hahaha...saiz kite berbeza la tom.kang kau jd model,sume pakat takmo beli..
tukang amek gambo ko bolehla..

Maharani said...

ko la saiz cun. bdn slim river. jgn nak ngegade. gamba dah dun. jgn nak nafi2. babap kang!

nona said...

eh tom.ayat aku "kang kau jadi model sume pakat takmo bli" tu typing error.alaaa ampun!aku nk kate "kang aku jd model"..
harap2 ko xmrh.aku perkinson tgn.haha