Thursday, April 2, 2009

double penat

Maju lagik. Kalau semalam hari berjalan. Hari ni merupakan hari berlari. Arghhhh!! benci2!! Serius la aku benci. Ko suka kah kalau pagi2 buta tatkala mata masih terglue dgn rapinya oleh taik mata dan taik hidung masih mengeras (arghhhh! ayat ni sungguh mengelikan la dewi) ko kena talipon. Bukan talipon anda jadi jutawan power root 'saya menang moto' ok! tapi panggilan talipon

dewi!!! TSS out of spec. N we dunno wat to do!!

WTFish?!!! Dunno wat to do? Wat am i suppose to do then?!

Bangun!!! Mandi!!! Oh! ya. masak air dulu sbb rumah ini xda heater. Kasihan kan. Tapi itu bukan dlm wishlish kawen ku ok. so jgn hadiahkan. Berlari lari buat2 sibuk ke plant. Bunyi nafas kurang ckit lagik mcm kuda.

Gila!! Lunch pun xsampai 30minit. Tu pun sampai 30minit sbb sempat online sambil mkn. Amalan tidak sehat untuk pemakan mknn bertulang. I relax jer... i makan rumput. xda la tulang sangkut kah tercucuk kah. tu la. jadi la kamu vegetarian. Murah ooo... online sbb ingin contact su mintak address utk kirim maxi yg dikirim dr feringghi smlm. Selalu tersasul panggil su ni kakak pdhal baru 26thn. Sbb dia guna gambar anak dia yg comel jd avatar. So i yg masih bujangan ni suuuuka la terperasan muda. maafkan i, but i mmg muda... tumpang lalu ya.


kesibukan bersambung selepas tu. Boss masuk. harus lebih sibuk. Cheeewah!! Bukan berlakon la. betul la sibuk. sampai kan memiliki 3 temujanji utk satu masa. Oh! hanya mampu penuhi 2 sbb badan tidak boleh duplicate. Lebih2 lagik temujanji itu adalah di 3tempat berlainan. PG7, PG8 dan alam siber. Eh!! alam siber jgk tuntutan kerja tau. Bukan jual maxi la!

Jam menginjak pukul 5.30pm. Gatal!!! mau balik!!! Cik Puan Customer datang. Insist pump yg sudah berkurun dlarikan tikus (aku tipu. aku tak tau pump tu d mana la. owner sblm ni letak mana xtau) dpasang hari ni jgk walaupun sampai malam. Sakit hati. Kami dari pagi berlari lari memenuhi permintaan nya dan mnjawab soalan nya yg selalu membengkak kan otak. Dia. Dia. Dia. wanita itu kadang2 aku rasa ingin memcekik nya sbb mebuat kan sakit kepala ku menjadi barah otak bernanah. Contoh soalan xberapa bijak dr perempuan itu

The hardware shop still open ah?
- when i was rushing to get the fitting for the pump at 6.30pm.
dlm hati: mana la aku tau bodoh!!!! dan bole jgn ckp begini?!! Buat lemah semangat btul la ko ni!!
mulut manis ku berkata: i hope i can make it. (sambil menghadiahkan senyuman plg manis sekali)

Is the pump ok? is the pump u gonna install can run?
kata hati: WTFish... kalau pump tu x ok. Baik aku biar tank tu xda pump drpd buat keringat aku install pump. gRrrrrr!!!
mulut manis: yes. the pump is ok. can run. (sekali lagik menguntum senyum)


Berlari pulak ke hardware shop. Carik fitting untuk pump. Cakap!!! Siapa mau bayar upah kereta aku ni?? Eh! tadi ckp lari. Kau mmg menipu la dewi. Ok! Aku berlari dr parking la. Ok apa!! Lari jugak tu. Untuk mendapati separuh drpd pintu kedai tu suda dtutup. Arghhh... sempat main limbo rock d pintu. Yes... bolos!! Tp uncle tu ckp

"aiyooo... itu pvc paip ah. tinggi ooo.. manyak balang. tak bole amik ooo.. nnt jatuh. lu datang pagi la"

Saat itu. Aku betul2 sebak. Rasa mau nangis! Betul weiii.. aku x tipu. Kalau x percaya tnya uncle motor yg park dpn muka aku yg hodoh sbb mata merah tahan air mata tu. Kalau aku xjumpa fitting tu, xdpt pasang pump, mcm mn aku mau berdepan dgn perempuan tu. Mcm mn aku mau balik. Kau mau aku tidur d plant?? Kejam btul kau, kalau kau ckp 'ya'. Tp kalau kau mau pun, aku xmau ok! Tp perintah perempuan itu tiada tolok banding nya. Xpernah aku jumpa system owner begitu.

Time berlari tu, aku merasakan aku layak join Amazing Race!!! Yeah!! Aku bole lari laju gitu!! Tp my bad temper cannot control one ahhh..

Kesimpulan nya aku stay sampai pukul 9.00pm. Pump sudah install! Perempuan tu suruh test simulate pulak. Hoi!!! Glue xkering lagik la. Aku masukkan jugak kau dlm tangki ni lepas tu tutup. Biar ko rasa duduk dlm tangki. Bikin panas! Aku x kira!!! Aku balik jugak!!! Tp xlah kejam. Aku suruh la tech aku test nnt. sudah test pun. bole run!

Skrg jari kelinking aku sgt sakit sbb berlari lari. Dia tersepit. Eh! jari kaki org pnggil mcm mn ah? Mcm jari tgn jugak kah? tp lucu la jari lepas ibu jari tu. Jari telujuk kah!! Hahaha...

Tukang urut dperlukan. Abg bermisai jgn gatal2 offer diri. I mahukan perempuan saja ok. Eh2!! kakak manis baju pink dgn tulisan 'gucci' versi pasar malam tp berhalkum tu pun bole blah ok. I nak tukang urut perempaun tulin. Paham!!! Xda org?? Ok la. Aku tidur saja. Dlm mimpi ada lelaki ensem dtg urut. Mimpi is beyond my control. So kalau lelaki ensem yg urut tu nasib la. lalalalaa.... i redha!

Selamat malam.



Mcm mn kah nasib ku besok? Adakah akan memecut? atau akan merangkak?









Salam dr perempuan P.M.S,

2 comments:

nona said...

hahaha...
mau kasihan..tp cite ni klaka la...
cian die...ek..running running..
xpela....kuatkan azam mu..=)

Maharani said...

thanks nona c cantik manis. ari ni i'm no more a chicken run. Laid back mcm Maharani.