Friday, January 1, 2010

Mari la KAWEN!

Halu.....................

Hari ni aku suda dkahwini oleh Addy almost 5months. Hidup pun masih d musim bunga. Dalam hati ada bunga2 cinta, dlm almari ada baju berbunga bunga, dalam ice box ada bunga kobis, dalam baju ada apa?? sekuntum bunga cina la. Aku pun xpaham kenapa misti letak bunga dlm baju. Byk space mungkin dlm baju nya tu. Hmmm... Abaikan. So kalau terjumpa, terSMS, terYM mahupun tertalipon kawan2 lama or keluarga, semua la sibuk tanya

MACAM MANA LEPAS KAWEN??
BEST KAH KAWEN?

Aduiiii..... Untuk yg suda kawen aku cuma ckp

MACAM BIASA!

Utk yg belum kawen, aku cerita contoh keBESTan selepas kawen supaya kau pun teruja. Cerita dm kelambu, luar kelambu, atas sofa dsb nya aku xcerita ya. Itu kena mengalami sendiri baru la UMPPHHH! Suda2.. blog ni dlm kategori umum.

Ini contoh keBESTan itu. 1 jak aku cerita. Mau lebih2 sila kawen sendiri.

Bila rumah ko xda KICAP, ko pun pegi la TESCO and kedai2 seumpana dgn nya utk mendapat bekalan kicap. Bila sampai TESCO tu automatic jak ko teringat yg facial wash ko dah tinggal d hujung tanduk tahap kena gulung2 suda setiap kali mau mencuci muka. Malam ni pulak ada movie best d tv, alangkah bestnya kalau sambil tgk tv bole makan keropok disulami ice cream. Alamak! bekalan PAD cukup2 utk sebulan, apa kata cukupkan 12bulan supaya xperlu risau bekalan PAD. Period la byk mana pun. Eh! cute pulak selipar rumah tu. Jeling2 manja ckit. Dan begitu la seterusnya sampai bakul terpaksa bertukar kepada troli.

The best part is bila sampai kaunter, ko bole buat bodoh jak sambil sibuk masukkan isi troli dlm plastik. Best kan????!!! Lagik best bila sampai rumah,

Eh!! Lupa pulak beli kicap. Sayang, tolong p beli kicap d kedai bawah tu. tolong beli buah durian sekali eh kalau ada. teringin pulak. kalau xda buah rambutan pun bole la.


OK... sekian.



p/s: Jika suami anda mcm Addy (skrg) yg lebih suka p shopping barang rumah sendiri berpandukan list yg anda bekalkan dari rumah, JGN RISAU!! SMS kan ada. SMS jak mau apa. Best2!!! Ok... teruskan tgk channel E!




p/s utk Addy: i love u more than everything that u could get me from the store. muahahaha.





5 comments:

Cik Emi said...

haha ok nak kawen jugak la

comey_lote said...

amboi sampai 2 kali posting...mmg best sgt la ni!!!hahaha

Daddy + Mummy said...

muahahahaha!! Mmg ini la situasi yg mr abu slalu dpt dr bini dia nie.. Mmg nda dpt dielakkan.. Best kan?? Muahahaha!!

iNa said...

kawen mmg best..hahaha..

Maharani said...

cikemi: jgn tunggu lama2..... tp jd bujang pun ada best nya!! mau tau best jd single?? kawen la dulu. baru tau.

sis comeylote: alamak! xperasan terpost yg x edit lagik. oh! termalu d situ. hahaha... dah draftkan dah yg satu tu.


yus: yahaha best! kan best kalau bole buat d kedai baju, kedai kasut, kedai jam, kedai beg....

sis ina: clud ni mmg best la!!