Wednesday, November 11, 2009

Surfers Paradise ep.1



Despite of tidur jam 2am++, aku tetap bgn awal. Sbb d sini matahari jam 6pagi (waktu diorg. waktu msia lmbat 2jam) pun matahari sudah memancar mancar. Gelojoh btul! Jam 8pagi mmg xbole tidur la sbb sampai tahap pening ooo dia punya terik matahari. Tp aku kesian dgn pemandu aku smlm (sampai ati ckp Addy pemandu) so aku buat2 la mengenali rumah sewa sambil kemas2 baju dlm almari semua.

Agak2 dlm 12pm, perut suda berbunyi. Aku dgn Addy menapak la ke surfers paradise punya town. Hotel yg kitorg stay ni mmg d town pun. Ko seberang2 jalan jak ko jumpa supermarket semua.



Hidup d cni nmpak relax n simple jak. Everyone with their shorts or even bikini jalan2 dlm town. Tgk org kaki ayam d sana sini. Ni semua geng elyana la ni. Automatic ko pun akan rasa calm n relax. Kereta pun seciput jak. Most of them jalan kaki or naik basikal n ada jugak yg guna roller blade mcm apek gitu2. How relaxing is that..




1st destination is carik mkn la babe. Lapar ni!!! N we found few kebab shop but xda tulis halal. So skip!! McD pun ada jgk tp ....... was2 jgn masuk kan?! Akhirnya jumpa la Theo's kebab yg ada sign halal. Harga kebab nya AUD8.00 satu. Gluppppp.... Addy ckp jgn darab dgn 3 sbb nnt mati kebulur but i couldnt help it. Hahaha... We bought only 1kebab sbb suddenly i feel full! ;p






The pusing2 lagik.... Ari ni byk org pakai topi kecik berbulu bulu. N aku rasa menyesal jak sbb i just bought topi mcm tu on saturday d sunway piramyd but i xbawak pun. Ada perayaan apa ni?





Lepas pusing2 cuci mata n hvnt bought anything yet. Kami pun masuk supermarket to find food supply. Sbb our apartment ada dapur, periuk, ice box, oven, microve segala mcm. So we decide masak la!! Jimat n halal. Jgn lupa bwk sabun Taharah utk samak ya! Kami masuk supermarket coles. Its like giant or tesco la d cni. Dont worry, diorg pun ada asian stuff. Sos Linggam pun ada ok!!!




Lepas beli tu pusing2 lagik sekitar2 surfers paradise tu. Aku xtau la mau cerita apa lagik. Kamu tgk la gmbr.

Infinity - antara attraction d cni. But kami xmasuk. Dlm ni mcm futuristic journey la. harga dia utk adult AUD24.90. Tgk2 mcm xberkenan jak. Tp sila abadikan kenangan d luar!

Sapa mau tau lebih lanjut bole click ---> INFINITY


Lepas tu tjumpa kedai ni. Claimed to be cheaper than duty free. Apa lagik!! Mmg murah uol!! Kalau la duit kita sama rate dgn diorg.

T___T

But still aku membeli jgk d cni. Hair spray, hair conditioner and headband. Berbaloi baloi..... walaupun lepas dconvert! Addy duduk luar jak sbb berat uol hasil shoppingan barang dapur.




Depan Hard Rock cafe. Xmasuk pun. Lupa pulak jengah2 tshirt d sana.


Izinkan suami ku menepek d cni jgk!


On the way balik apartment, jumpa benda2 alah ni tepi pantai. Aku pun xpaham maksud benda ni. Apa2pun amik gmbar jak.



Ada bbrp bijik benda tu. Addy pulak amik gambar dgn benda yg mcm tangan n kaki ni.




Ini pulak patung siapa pun aku xtau. Best jugak kan. On the way ko balik rumah tu ada jak benda ko amik gmbar.



Kesian laki aku. Sudah la terpaksa mengangkat plastik berat tu sendiri (sbb bini dia sibuk amik gmbr syok sendiri) plastik tu koyak pulak tu. Sudah la plastik dia koyak, bini dia xtolong pun. Sayang laki ku!



Petang tu lepas balik apartment cepat2 tukar baju n ready utk bercanda d pantai d blakang apartment. Skali SEJUK btul air laut tu.

Cancel!

Amik gambar pun xberapa cun sbb sudah gelap. Anyway, cantik kan skirt rama2 aku? (kaedah super impose terpaksa dlakukan sbb blog ini dlm kategori UMUM)

Ini la mknn pertama yg aku masak. Bubur nasik sbb c Addy mengidam mau mkn bubur lepas tgk bovril yg berjenama bukan bovril ni d supermarket. Baru aku tau yg kami sama2 suka BOVRIL! Love you soulmate!!!


Lepas mkn tu kami turun lagik. Konon2 mo experience the night life lah pulak. But both of us bukan night crawler. Night club, pub n bar is just not us. So pusing2 makan angin jak la. Makan nasik xmampu la pulak. hahaha...

Depan tower hotel. Walaupun hotel tu xnampak pun tp dlm gmbr ni aku nampak ckit slim so aku tepek la jugak. ;p


Fountain n budak2. Kacang yg d tgn aku tu sedap gila!!!


Time Zone - Also attraction d cni la. Kira mcm game archade la. Ada byk2 game semua. Dari budak2 ke bapak budak pun bole main. Kami?? Kami tgk2 jak. hahaha...

Utk pengetahuan yg lebih lanjut bole click ---> TIME ZONE


Nama pun surfers paradise kan so harus la amik gambar dgn surf board yg menjadi lambang bandar ni.



Muka bini c Addy.


Lepas tu kami pun pulang. Sbb esok mau pegi Movie World pulak. Lagipun nothing much to see la malam2 ni.


Oh! ya... org pakai topi2 kecik berbulu tu sempena cup festival.

Bersambung....




X.O.X.O

4 comments:

sky said...

bercanda suka ria! i likey!

melin melinda said...

syok..syok dapat pi Aussie...tapi tulah skang ni rate tgh mahal giler kan.

I pun suka Aussie..very laid back kan orang2 nya.hahahaha....

bila lah daku boleh pi kali ke2,3,4,5,6,7 dan seterusnya..hahahaa

Maharani said...

sky: best oooo... mcm xmo balik. lagik best sbb xpayah pikir kerja! heaven!

Maharani said...

sis melin: yeah! tom kalau bole mo pegi tiap thn. tp addy ckp byk lagik tmpt best d dunia ni. cheh! they really know how to enjoy life kan. best la!