Tuesday, November 10, 2009

Perjalanan ke bulan madu di atas pelangi...



Hello........


OK... Ini 1st entry for our honeymoon. Whre shud i start??? How should i tulis cerita hanimun ni?? Oh... byk sangat cerita ni. Ya ampun exited nya iol! Mcm lebih exited drpd tulis cerita kawen yg terbengkalai tu. hahaha.... Exited saja lebih lepas tu xda idea utk tulis cerita kawen lepas tu jd la entry tinggal (ehmmm..... mcm bgnn tinggal yg spooky tu). Ok merepek. Baik la... Mungkin cerita hanimun ini akan memakan byk entry. To keep each entry short la kan. Nanti mata ko berpinar pinar pulak bila baca satu entry yg pjg. Hahaha... To keep it short konon pdhal mukadimah entry pun sudah membuang masa pembaca. Tp dharap tidak membuang minat anda untk terus membaca. Sila bersabar ya anak2. Maklum la exited!!! Kasi chance ok.


Hmmm.... cerita flight la ok. Disebabkan Addy kerja MAS, so our honeymoon flight dtaja oleh MAS la kan. Hahaha... Tipu. Xda nya MAS mo taja blogger suam2 kuku mcm aku ni. Our flight from KLIA 9.00am (ker 9.00am++?? alaaaaa lupa la pulak. nampak sgt bukan blogger tegar. hahahaha) Bila naik flight of course benda yg aku concern adalah mkn. Sbb aku rasa mkn tu bole membunuh waktu. Yeah!! kill! kill! die! die! Nasib baik MAS, kalau AA kopak la aku membeli mknn jak. N stewardess dlm flight tu sgt rajin round2 membagi kacang n air. I love u la!


oleh sebab view depan adalah horror. maka side belakang saja dihidangkan.


Oh ya! This is the first time i fly pegi oversea. N 1st time my passport kena cop! wehooo.... Dulu kan.... few years back la bila aku n Addy dlm fasa cintan koala bear kan (ala2 cinta monyet la tp dkomersialkan sbb baru balik dari tgk koala la katakan), ada org tu kan.... (konon2 dia tu my bf la time tu) ckp dgn Addy that we are engaged n pegi bcuti d Bali kah Philipines (argggghhh! lupa lagik. kena tny Addy ni sbb dia yg bgtau ini cerita) pdhal at that time aku mana ada passport. sedap2 jak ko pitenah aku kan. Addy pulak percaya cerita itu lalu mendapat stewardess sbg pengganti aku. Ewahhh! Kemain lagik ko eh Addy. Ok mari kita lupakan sejarah silam sbb akhirnya Addy jatuh ke tgn aku jgk.

Our flight transit d sydney airport. Sempat la keluar cuci mata n guna free internet dlm airport tu utk update status aku. Cool kan ada free internet! Skali dgn pc2 dia skali ok. Not only WIFI connection mcm d KLIA.

kalau transit cni satu hari pun xpa!

Oh! ada cerita d sini. Waktu keluar dari gate ke departure hall tu kan kena lalu custom scanner. Bila lalu scanner tu kan,

tiiiit tiiiit tiiiitttttt...

gate tu bbunyi. Sudah nya aku kena bukak kasut n jam aku skali masuk dlm bakul utk dscan. Time ni aku try buat2 kool dgn bjalan kaki ayam.

T_____T

malu ok!


Oh ya. Dlm flight aku layan movie jgk. Sempat la tgk movie 'Time traveler's wife' (recommeded!! carik la d kedai pirate berhampiran anda), harry porter and the half blood prince (5minit pertama jak aku tgk. lepas tu aku boring. Not recommended!) n bride's war (ini ulang sampai 3kali sbb setiap kali pun aku tertidur).

Sampai Brisbane International Airport dlm 9.30pm. Ini lagik parah. Imigration diorg sgt la strict mampus terhadap kami yg berkaler tan ni. Aku n Addy kena tahan. Damn it! Aku ditahan d tempat lain n Addy d tempat lain. Both of us kena soal siasat oleh pegawai lain2. Damn it!! Damn it!! Apa dosa kami???? Mcm2 dia tanya. Nasib we were both well prepared. Antara soalan2 yg dtanya:

Bila balik??? - bila bgtau tarikh bole pulak xpercaya. Aku sepak kepala ko. Mintak iternary pulak. Nasib baik Addy ada print out. Nah!! Amik ko!!! Kami ada tiket balik la!!

Dtg cni buat apa?? - Cheh!!! Pdhal suda isi form td tau!

Apa kena mengena aku dgn Addy? - bole blah la ko!!!

Bila tarikh kawen?


Lepas tu belek2 passport aku lama2. Aku tau la gmbr passport aku tu nmpk gemuk!


Itu soalan aku. Soalan Addy lagik byk. Bila aku p tmpt Addy terus org imigration tu ckp

"Please stand at the other pillar. (sambil tunjuk tiang yg jaraknya lebih kurang 50m) I'll be gentle on him. Dont worry"


Dia tny Addy:
Stay mana? - Nah! Addy tunjuk print out email yg hotel sent.

Mcm mn tau hotel ni?? - Eleh!!!

Kerja apa?

Engineer utk company apa? - Cheh! kalau aku sebut nama company aku, mcm la ko tau. Nasib baik Addy kerja airline company jgk. Org tu siap mintak ID card uol. Nasib baik la laki aku bawak ID dia.

Lepas soal siasat Addy lelaki tu p tny aku pulak utk reconfirm our wedding date. Lepas tu pegi counter. Cakap2 apa tah dgn kawan tu. Lepas tu baru lepas kan kami. Passenger lain semua jalan terus, tunggu luggage sambil tgk2 kami.

T______T
Y us????? Ada jugak Malaysian lain but diorg relax jak lepas.


muka laki aku yg suda xda mood. muka bini dia??? baik xpayah tgk.


It make us feel unwelcome. Pdahal aku dtg utk menabur duit d negara diorg ni. hmmmm...

Apa aku rasa time tu?? Aku rasa time tu.........


Nanti ko.... ko dtg Malaysia nnt. Siap la ko!!! (hati rasa mcm d cubit2 sampai berdarah ok!)



X.O.X.O

2 comments:

nona said...

jahatnye!!!!!!!!!
benci!

Topsy-Turvy Mum said...

ciannn...

nanti k rox tgk kat rancangan TV Border Security ada tak Tom ngan hubby.

custom, immigration sini mmg byk songeh..k rox pun buhsaannn!!

*tgh mikir nak seludup tempoyak masuk OZ*