Thursday, October 29, 2009

cik adik manis bole tolong kah?

Yuhuuuuuu.......


Straight to the point. Since we are going to Brisbane and Gold Coast next week, kami suami isteri skrg adalah kelam kelibut to arrange everything. Aduhai.... walaupun suda beli the tix quite sometime tp skrg baru mau arrange. Padan muka mu. Addy already book the hotel and it was damn expensive considering the currency rate skrg AUD1=RM3. For our 1week stay, the hotel itself cost riban ribanan. Damn it. Xda duit suda mau bikin shopping. I dont mind staying in cheap hotel or mayb motel or watever la u may call it. But Addy ckp since its our first honeymoon, Xpa la. hukhuk... shopping??

Now still considering whether to rent a car or to buy the 1 week pass utk public transport. Sbb public transport d sana adalah sgt bagus kata org. Bukan la mcm d cni yg lemba.... argh! xmo kutuk negara sendiri. But takut kalau ada tempat2 yg mo dpegi tp susah if take public transport. N sewa kereta yg aku check online not dat expensive pun. For 6days bole dpt AUD136 but ada yg aku baca d porem kesayangan yg parking d sana mahal la pulek. Ada yg Kena charge AUD35 for 3hours. Aduh mati la. Parking RM100. bagus beli kasut. hahaha....

Malam ni akan online lagik n try to draft our itenary d sana.

Hey, anybody yg pernah p sana atau pernah dgr cerita org p sana pls guide me. Terima kasey ya.





p/s: tgh pilih baju utk dbawa. fening2.....
p/s: Mo carik selipar buaya d uptown sbg selipar basahan nnt.



6 comments:

Qi_Cinoi.Lavigne said...

kak dewi.
kakak tnya CHika la..dia tinggal sana. ni blog nya nurulism.com

Topsy-Turvy Mum said...

k rox pigi dulu pun honeymoon..taun 2001..

tak sewa kete pun...keluar dr hotel ada bas amik..dari tpt2 cam movieworld, seaworld, dreamworld..apa kejadah world lagi lah nak ke surfers paradise tak jauh pun..naik bas kadang naik taxi jahh.

Maharani said...

cinoi: thanks yer adik manis. nnt kakak (chewahhhhh) try tny dia. local tips mmg the best!

Maharani said...

sis rox: tom baru nak susun itenary ni. baru nak survey murvey. tp segala world tu mayb p satu atau 2 jer kot. fulusmania xda. which world yg best eh.

Topsy-Turvy Mum said...

movieworld ngan dreamworld..

seaworld tu lebih pada budak2 jer..kalau suka dolphin show boleh la gi seaworld :)

Maharani said...

thanx sis rox sbb addy plan mo p movieworld n seaworld. tp tom tingin p dreamworld. cheh! ok... mlm ni ckp dgn addy seaworld xbest. hehehe...