Wednesday, May 27, 2009

Angau sama kamu.

Serius aku diserang penyakit angau skrg. Gila la!! Kenapa perasaan ni muncul. Lepas tu sukar dkawal. Enuff! jgn bermadah lagik.

Sebenarnya aku rindu KK!! Kota Kinabalu ya! Addy? rindu jgk tp kan jumpa weekend ni. Tp KK?? bila la dpt jumpa ni!!

Td bbual dgn kawan seU. Cerita pasal mknn yg super lazat d kk tu. Masing2 telan liur bila teringat klazatan mknn tu. Huwaaaarghhhh! Aku sgt2 teringin:

1) Menikmati lokar bakar (juice lokan sedap) bersama sambal yg bole mencairkan hingus2 (mungkin sesuai utk siapa2 yg hidung tersumbat) sampai air mata pun bole mengalir. Lepas tu berdessertkan kelapa puding. Perrgggghh!! Gila la!! Argggghh! Serius sedap. Tempat nya d jalan mau Shangrila Tuaran Rasa Ria. Gerai paling hujung belah kanan paling ummmph!


kelapa pudding yg super yummy!


budak Ady yg menyakitkan hati

*paling hampeh bila Ady (bukan Addy) baca status aku d FB *yg meroyan benda alah ni* dan2 p mkn kelapa puding n amik gmbr letak dlm FB beliau. Rasa sungguh chila*#$ btul la.*


2) YOYO!!! Benda alah ni hanyalah milky tea. Tp bukan mcm milky yg berterabur d cni ni. D YOYO cafe ni sedap dia 10juta kali lebih sedap drpd yg ada d cni. trust me!! Budak2 yg dulu study UMS kalau dtg KK time konvo, benda pertama carik bukan la kawan2 setia tp yoyo cafe! haha.. kawan2 bole sms ok. rindu2 bole tukar gambar. Yoyo cafe?? Send MMS? mmg aku bakar siapa send mms dgn aku gambar yoyo tu.

milky tea with egg pudding (egg pudding dlm tea tu).
aku amik gambar.

dnikmati dgn rasa kasih sayang pada 3syawal 08

Sapa p kk sila la carik benda ni. D centre point tingkat 2 ada. Dekat dgn ekscalator. Kalau naik ekscalator tgk ada ramai manusia berkerumun tu, itu la yoyo. Bukan org2 cni jak yg jakun dgn yoyo tp org KK pun xpernah muak dgn yoyo. Hidup Yoyo!!

3) Makan jagung & kacang rebus sambil jalan2 d tanjung aru (beach) !! Aku suka la!! Beach cni xbest!! Tg Aru jgk best!! Malam2 ada cultural dance. huhu....

tempat menggatal malam2. sbb byk nyamuk!


This is the lounge in Tanjung Aru


The path way along the beach.


4) Makan egg tart. Panas2.. Luar tu sungguh crunchy n egg dia lembut n panas2. Fresh from oven. Time study sebijik rm1 jak. Last year suda rm1.30. AKu tau ada mau ckp ada d King's bakery tu kan? Kalau kamu suda happy gila mkn portugese tart king's tu, mungkin ko jd sasau kalau mkn egg tart d KK. D sana 100kali lebih sedap! Sapa2 p Sabah bole carik d Centre Point Ground Floor atau Wisma merdeka Ground Floor.


huhu...... ihsan gugel


5) Minum avacado juice yg pekat lagik lazat!! D cni buah avacado d supermarket jak ada. Bahagian buahan oversea pulak tu. Mahal sey! D KK, avacado ni sebenarnya buah tepi2 jalan sama level mcm mangga jak. N juice avacado bole d order d mana2 pun. D ni aku lepas gian d Ayam Penyet D'Curve la. Mahal oooo RM7.90 kah tu. Pergh! Pasar ada jual buah ni. Sekilo baru rm4 atau rm5. Kalau xda blender bole mkan macam tu gaul dgn susu saja. Pergghhh!! Makin xtahan!!
ihsan gugel

6) Buah salak. D cni buah salak ada tp gila ah ada duri. D sabah buah salak ni mcm kena polish ok. Mana ada duri2. Buah besar lagik manis. D cni masam n kurus. Jauh gila beza dgn spesis d sabah tu. Bole d beli d mana2 pasar tani dan pasar besar. Supermarket xda. Sekilo rm4 kot.

terliur eh!!


Siapa2 yg dari KK tu, kalau baik hati tolong la belikan makann2 d atas, xdpt semua dpt satu drpd list ni pun cukup la.!!


pic cerdit to:
ady's FB
http://tnhblogsharing.blogspot.com
http://jus-lemonmadu.blogspot.com





aku yg sedih gila,

4 comments:

QueenWizza said...

hahahaa
tingin nk mkn yoyo jugakkkk..
rindu ngn kk jugakk :D

comey_lote said...

semua yg kau angaukan ialah pasal makanan...huhuhu

comey_lote said...

kecuali KK...tapi, KK pun ada makanan jugak sana tu...

Maharani said...

wizza: sedap gila kan yoyo tu.. siang malam skrg ni terliur. mau ckp mengidam blum lagi. hahaha... kalau kakak balik kk misti tapau 3glass tu.

sis comey: mmg angau kan mknn sahaja! haha...