Monday, April 6, 2009

Malam Sabtu yg Hangin..

Yuhu.......

Kemarin dlm kekalutan tu, aku ambik keputusan untuk pegi Cameron Highland. Terbayang kesejukan yg nyaman dan.. PASAR MALAM!! Aku suka pasar malam Brinchang. Jagung mutiara yg maha sedap tu!! bole feeling2 dato siti nurhaliza time makan stoberi cecah coklat. Kalau aku ada duit mmg la aku pegi Paris kah, London kah, Uganda kah, ambik cuti sebulan tnpa gaji terus. Tapi aku kan kayap, so CH pun kira orait la.


Hujan pulak lebat. Angin kuat. Kilat sabung menyabung. (Adui bah macam tulis karangan 'nasib seorang nelayan' gitu. Xpun mcm cerita hantu) Kereta macam mau terbang jak dari atas penang bridge. Penglihatan mmg di tahap minimum. Ni kalau kapal terbang ni, mmg xbole landing.


Adui na macam mana ni!! Sudah jam 7.30pm. Tp malas mau balik rumah sbb sudah dlm mood cuti2 malaysia. So melencong ke sini!!!


Ya.. Bukit Merah Laketown Resort, Taiping Perak.


Mati2 la selama ni aku igt Bukit Merah ni dlm area Penang. Hahaha... Kesian btul la aku ni. but i love subjek geografi ok! Subjek senang bole la aku suka. Cuba kasi Add Math, terus pura2 pengsan.

Xda org pun bertempiaran d sini.

Hujan masih lagik lebat. Mau buat apa la malam2 buta rabun pekak ni d sini? mandi manda?? Kirim salam la. Kolam suda tutup. So makan2 jak la aktiviti yg bole dbuat. Puh2... jampi ckit. mudahan sis bim termiss entry ni.

Mula2... order ini.

Ini Ais Khacang yg puan2. RM2.50

Kenapa la bah durang ni suka letak ais kepal tu besar2 alam. Susah btul mau gaul. Comot2 jak aku mkn. Nasib baik xda lelaki hensem d sebelah dan d mana2 pun smlm. Sighh... (knp aku mengeluh pulak ni. hahaha..)

Sudah la hujan lebat. Lagik makan ais. makan sampai bergegar gegar bah. Pakai suar pendek dgn sleeveless pulak tu. Mmg bongok la perasaan smlm tu. Misti org kagum dgn aku smlm kan. kalau x pun, misti durg ketawakan aku kan. Huhu.. Peringatan: Time ni otak aku x centre lagik.

Lepas tu, order ini pulak.

Nasik Goreng Thai. RM4.00

Ini sedap. Serius x tipu. Licin piring. Kecuali udang la yg tinggal.


Pencuci mulut?? Nah! Lebih kepada penyumbat perut.

Corn in cup. RM2.50

Sedap mcm corn in cup lah rasa nya.


lepas tu, konon2 mau check ini d sini saja. Disebabkan bus n kereta2 yg banyak tu, bilik yg tnggal jz yg harga RM400 seja. Huhu...Meneruskan perjalanan pulang dengan rasa hampa dan sedikit pening sbb kena hujan. Akibatnya tidak pegi kelas sulam manik.

Sekian....


Oh ya... harga utk semua2 aktiviti d cni suda naik. contoh nya (wahahaha... skema nya aku):

Pakej mandi manda + pulau org utan + mini zoo (lupa pulak nama apa) + skycar (hentam la) = rm45.

Nasib baik suda pegi dulu. Mungkin akan pegi lepas 5thn lagik. Itu pun kalau anak paksa. Kalau anak xpaksa, xda hal ok!! soooo looking forward nya i!!


L.O.V.E ,

3 comments:

Bimbo said...

hahaha..berkecai harapan ko tom sbb aku suda semestinya akan perasan entry2 makanan2.wakakaka.

kat mana sebenarnya bukit merah lake town resort ni? ( aku pon tatau sebenarnya ..wakakaka )

comey_lote said...

eh..semalam aku datang tak ada pun posting yang ini??ke aku tak perasan...
btw, itu bukan corn in cup ke?ko kata macam corn in cup..aduh sedapnyaaaa

Maharani said...

sis bim: glup.... perasan kah? but still lite2 kan tom mkn. bukan heavy pun. bole kan??!! bukit merah ni kat taiping. Dr penang 45minit jer. tu yg tom igt bukit merah ni kat Penang. alah... mcm sunway lagoon la. tp cni ada pulau org utan, ada zoo kecik2 gitu.


sis comey_lote: ader jer posting ni kat cni. termiss kot. byk blog nak kena lompat2. itu corn in cup la!! rasa nya mmg mcm corn in cup! haha.. takde ke kat sana?