Thursday, March 19, 2009

Taman Tasik Taiping

.




Lepas dari Muzium yang duh!!! tu aku request untuk pusing2 kejap d taman tasik taiping. Kan niat mau bergambar. Tp terpaksa kensel sbb hujan. Xsanggup pulak aku bergambar dgn rambut leper atas kepala. Pusing punya pusing, hujan stop!! bagus btul la. So we decide untuk turun. Tapi aku sebenarnya masih was2. Yalah kalau kena hujan rambut aku ni nnt bole jadi singa. Jgnkan kamu, aku pun takut tgk muka aku sendiri kalau suda jd singa. Auuummmm... Waktu aku kecik kalau aku down pasal kesinggan rambut aku ni, family aku akan ckp

cantik la. mcm marilyn monroe..

ok. aku diam. siapa marilyn monroe pun aku xkenal. Tapi pasti org putih yg hebat kan sbb tu dsamakan dgn aku. Gembira xtentu pasal!

I ask Addy untuk stop minum jak d restoran tepi tasik tu. Addy pulak tgk angsa2 tu. Apa kah namanya. Bicycle air kah? Exited la pulak dia. Aku malas. Takut hujan!! Tp dia pujuk punya pujuk tahap mau merajuk, aku ikut jak la. Eleh... padahal xmau mengaku sebenarnya sendiri mau naik. shut up u dewi!

Untuk naik benda alah ni kena bayar rm10/setengah jam untuk 2 org dewasa. kanak2 rm4 kalau xsalah. baru la pekerja2 tu sibuk lap tempat duduk. Pakai la kunun life jacket yg maha wangi tu.. Aku xsuka btul la!! Byk tahi lalat jak jaket tu. berbintik bintik hitam. kalah seripah aini. Yewww...


Ada gaya stewardess buat safety briefing dlm flight kah? eh! tiba2.


Ni lagik dasyat. kalau tenggelam, tercabut la bah ni jaket.


Cantek ooo tasik ni. Serius aku mau ambil outdoor shoot d cni. Tp Addy ckp

Xda tempat lagik jauh kau mau ambik?!!

OK fine. Belakang jamban rumah aku jak.

Sejuk mata memandang eh. Redup. Nyaman. View pun lawa. Ada gunung, ada tasik, ada taman... Teringat movie SEPI. Alah.. kan c pelakon tony eusoff tu kan suka berjogging dr rumah dia d kl dan tiba2 ada d tasik ni. Tapik spring la dia jogging hari2 tu. Mau tercabut kaki jogging dr KL ke taiping. Byk jugak org jogging. Ada awek2 cun jgk tengah main basikal air


Ha!! kantoi berkontek mata dgn awek sebelah.

Kami kayuh ganti2. Sbb mula2 kayuh bersama sama tp aku xdpt catch up. Sakit kaki aku terlanggar langar paddle tu (panggil paddle kah? hentam la). So time Addy bawak aku snap gambar la. Time aku bawak dia pulak snap gambar. Tp bila tgk semua gambar mcm aku yg ambik jak. Sooooo... bila masa aku kayuh ni? hahaha..


skill mengayuh yg hebat

Penat ooo kayuh. Berpeluh peluh. Ni misti mau kasitau dlm blog. Konon2 sudah starap dgn exercise la ni kan. ;p Tp kalau mengayuh tu, terkeluarla aksi padaiyappa ku. Kan aku pakai dress. harus la tarik n pegang tengah2 kain tu. mcm hero tamil gitu.


kami!

suda!! cukup 30minit. jom blah!! zummmmmmm (sound effect untuk hujan). Huh! Nasib baik sempat. Lebat pulak tu. Kesian btul dgn org2 yg jogging tu kan. Apa la nasib diorg. Xterbayang aku kalau jd org Taiping. Mcm mn mau picnic ni? kejap2 hujan. Jogging pun hujan. Sudah biasa mungkin kan diorg. Hish!! xmau la aku tinggal d cni.

So kami terus kan perjalanan balik ke Penang. Addy pulak teringin mau makan char kue teow longkang dia. Dia memang begitu, sampai penang mmg ada la seja yg dia teringin. Penang mmg heaven untuk food! Aku ok jak, lg pun kueh teow longkang ni serius sedap!!!

specel kueh teow untuk Addy dan biasa untuk aku. Padahal.. spesel ada telur jak.


Sekian. Abis suda laporan dr taiping.





baru mencoba buat collage guna pisaca mcm sis eyn. Best ooo!



L.O.V.E

4 comments:

nona said...

hahaha!setuju!!
dimana2 life jaket pon mmg sgt maha wangi dan bertahi lalat.yewww!nak muntah..
kite bli life jaket sndri nk tom?kalau2 nk pg beraktivit air nnti,kte bwak jelah dr umah.
bernas kan?kan?kan?

Maharani said...

hahaha.. nak buat aktiviti air tu kira mcm setahun skali jer kan. kita simpan bawah katil sampai tumbuh taik lalat. hahaha... salam kenal ya nona.

nona said...

ok gak tuh..bila dh tumbuh tahi lalat,dah kira setaraflah dgn life jaket awam.haha..
salam kenal juge..me nona@serawa in bft.^_^

Maharani said...

hehehe.... tahi lalat tu mmg mahal. tp serius la rasa geli2 jer bila pakai life jacket ni. sbb mmg sgt wanggggiii. (eleh dlm gambo senyum jer. mcm suka)

skrg dah kenal cik serawa. slama ni baca posting jer.