Wednesday, January 1, 2014

Menjelang duapuluh satu empat.

Salam,

Wah! Hari ni suda 31 Dec 2013. Esok new year! Esok cuti! yeaaaay! Tahun ni kilang takde kerja. So boleh cuti!! Yeaaaay!!! Tahun ni countdown di KL jer. Tapi pepagi buta 1hb tu kita fly pergi Tawau bumi tercinta. Wehoooo....  By the way i got 7days leave to be cleared before end of January 2014.

Mari kita flashback kejadian sepanjang 2014.


January.

Pindah rumah baru seminggu sebelum bersalin Sophia. Sudah hampir setahun tapi keadaan rumah macam baru pindah semalam. Konsep? Redho......

Rumah belah kiri tu kosong lagi. Mari la jadi jiran ku.


13hb - Selamat melahirkan baby kecik berkepala botak diberi nama Sophia. What an express delivery. Syukur lah kurang drama di labour room kali ni. Tak sempat drama Sophia dah keluar. Kalau macam ni la bersalin, beranak every year pun okay. Poyo!

Sophia the joker


Berpantang di Sarawak & Sabah. Sesungguhnya i hate confinement. Rasa malas pulak bersalin bila mngenangkan confinement.

March.

My family come to KL. Masih dalam confinement leave. Bahagia......

Start kerja dengan dua technician baru. Sabar jer la technician resign berjemaah.

May

Me, Aidan & my SILs ke Jakarta. Sophia stay dengan daddy, atuk & nenek. Terima kasih mentua sudi jagakan Sophia. Dah... ko ingat aku buli mentua aku pulak lah!? Sebenarnya, tiket dah beli sebelum mengandung Sophia lagi. Everyone can fly katanya. So memang niat mau bawak SILs ke Jakarta. Ladies gateaway gitu. Niat asalnya mau jahit langsir rumah baru. Awww.... jahit langsir laaaa sangat! Tapi takde pun aku tgk kain langsir kat sana. By the time nak pegi tu, duit aku memang cukup2 untuk makan minum jer. Tapi KALAU AKU KAYA.....pasti bukan Sophia saja aku bawak, siap mentua pun aku bawak sekali.Tabah lah.


July

Balik Kuching untuk bersama keluarga in laws di bulan ramadhan.


August

Raya!! Tahun ni turn Tawau. Wehooooo! Actually ini FIRST time since kawen kami berhari raya di Tawau.

2009- baru sebulan kawin. Addy takut parent nya terkejut kalau tetiba anak bujangnya tiada di syawal mulia. Fine!

2010 - Addy cakap tahun ni all his siblings berkumpul di Kuching. So ke Kuching la kita. Fine!

2011 - Turn Tawau but instead of celebrating the Raya feast, kita kenduri arwah. Mak meninggal malam raya. Aku nangis ni.

2012 - Turn Kuching. No hal! Wa happy jer.

2013- Finally... and my PIL pun beraya di Tawau jugak.


The best family photo for 2013 raya. Location: Hospital Besar Tawau






Sophia and the neneks @ Floating, Semporna


September

Im turning 27!



November
 Sophia check in KPJ Damansara 4-6 haribulan sebab demam panas & muntah2.



On the 7th, kita terbang pergi Dubai. Wehooo.. Finally, cuti-cuti 2013 setelah perintah berkurung hampir setahun. Cerita Dubai akan diblog kalau rajin. Kalau tak rajin... ya begitu la! ;p

Burj Khalifah. Asal ada... 


Anyway, i had a great year. Thank you 2013. Resolusi? Hmmm.... Lalalalala..... Be nice 2014.

Eh! kurang pulak gambar anak bujang ai... Letak la!


Sudah besar!