Tuesday, July 9, 2013

LIfe updated. 9 July 2013

Hi Bloggers!! *tiru hi keekers*.


Hmmm.... Hi! Its been ages since the last update kan. ;p Tapi biar la. Bukan ada pembaca pun blog ni.

 Just a quick update on my current life sebagai seorang emak kepada 2 orang anak. Kehidupan sekarang bukan lagi seperti berada di musim bunga. Oh ya! Musim bunga cuma terjadi saat2.... awal bercinta, awal perkahwinan & saat mendengar tangisan baby di labor room. Other than that.... kau rasa la musim hujan, ribut, kemarau semua... Ada lah jugak bunga sikit. Kalau tak ada bunga, itu memang sadis atau kau memang sadis. So hargai la musim bunga anda! 

My life since having Sophia have changed almost 360degree. Me time? forget it! I know i shouldn't complain. Pandai bikin anak, sekarang tanggung la akibatnya. 
T__T.

Waktu bujang, weekend adalah waktu menziarah shopping complex. Bila dah ada Aidan, ia adalah waktu berkunjung ke Supermarket. Bila suda tambah Sophia, sila diam2 di rumah! 

Seperti dulu kala, Addy kerja on the weekend. Demi menyara keluarga. Kalau dulu aku merajuk rajuk manja bila Addy kena kerja weekend. Konon la kekurangan kasih sayang. Sekarang ni kalau Addy TERPAKSA duduk rumah time weekend, risau jugak aku. Oh! Thank you for reminding me to update my resume. Ini kali laaaaaa.....

Buat masa ni Aidan & Sophia di hantar ke nursery. Belum bersedia untuk mengupah orang gaji. Baik dari segi kewangan mahupun mental. Ibu yang kuat berimaginasi ini selalu membayangkan wajah2 comel kesayangan itu di dera atau pun di larikan pembantu. Boleh jadi gila. 

Sometimes i wish to have my 'me' time. Relax di spa. Join datin set rambut di salon. Tapi realitinya, now my me time is dalam kereta driving pegi kerja. Time tu boleh la berGwiyomi.

Dating and makan2 di luar. Hahaha.... Tidak lucu. 
T__T
I think Addy & me need to take leave while Aidan & Sophia di nursery untuk merasa moment itu lagi. Makan di rumah pun kelam kabut... kejap duduk, kejap berdiri, kejap lari naik atas... Well! I am not complaining now! Not complaining! nooot cooomplaaainnnnninnn...ggg.  


bye guys...








2 comments:

eynda said...

Selamat datang ke dunia nyata heheheh...

MummyIrish said...

Finalky...u update this blog..really miss to read ur blog dewi.... ternanti2 ba.....sapa bilang xda pembaca ;P