Wednesday, May 18, 2011

Aidan is 1 month old.



Hollla...........


Hi awek awek...

Aidan sekarang sudah 1 month old. His progress?? Eh! Adakah progress within 1 month? Exited lebih2 mummy ni. Ok la... I just cerita pasal Aidan in random la ya.


I still cant figure out muka dia macam muka siapa. Adalah 2-3 orang cakap macam Addy but definitely xda yang cakap macam muka aku. Hahaha... Xpa la.


*fresh from oven*
Aidan & Daddy


Dia semakin gelap. Waktu dia lahir kemain lagi putih pink2 kan. Sampai aku confuse ini betul kah anak aku ni since mak bapak dia dua2 pun gerhana. Finally, dia suda tunjuk his true colour. ;p But still macho ok!


Day 6


He can smile widely! Wehhhhooooo.... Cair ko! Lagi2 with those sweet dimple.


Day 11


He loves to chat walaupun dia dalam keadaan mute la. Mulut jak sibuk muncung2, nganga2, senyum.. Oh! cair lagi.... Tapi kadang2 xlarat ko every morning start 5am -7am dia bawak ko bbual.


He sleep on his stomach since tali pusat tercabut. I know ada yang nasihat bahaya. Takut Sudden Death Infant. Tapi kalau tidur terlentang, amik la ko dia tidur just 10-20mins lepas tu terjaga & cranky whole day. I've tried ok.


i sleep this way baby


Oh! ya.. Tali pusat dia tanggal on his 6th day. Mentua cakap kalau awal tanggal maka kurang la sikit tahap kedegilan. Makin lambat, makin degil la. The truth? xtau! U tell me.


Aidan xdegil tau!


Dia xpakai bedung since hmmmm..... hari ke 10 kot. Sebab aku kesian tengok dia muka sampai merah2 mau tarik keluar tangan. Anak pertama uol, so semua xsampai hati. Maafkan saya!


Cerita tidur lagi. I notice since day 15 dia ni tidur lasak. I put him straight d baby cot. After 2jam ko tengok la dia suda bergerak 45degree. First time i notice dia suda gerak 90degree. Heh!


Budak lasak!


Berat? He is 5kg!! Yeaaaah!!! Patut la tangan aku sekejap jak angkat dia suda lenguh. Me & my MIL siap main pass2 kalau keluar bershopping. Shopping???? Opppsss....


Seronok la tidur atas scale ni...


Day 30. Jusco Bukit Tinggi.
1 month birthday gift from daddy.

Yes. Aidan suda keluar rumah bershopping & merayau rayau even before he is a month old. I know i'm a bad mother. Sorry! But my family said as long as dia ok then ok la. Lagipun xla dia fragile sangat nanti. Latih jadi lasak sikit. *alasan tu kan*.


Day 6. Nenek & daddy bawak p tesco


Day 26. Send atuk to KLIA


Eh! itu saja i can remember. Siapa suruh buat entry lambat2.. semua suda lupa. Sorry!



Penutup gambar budak cheeky ni ya.

Bye awek2...


x.o.x.o,

7 comments:

melin melinda said...

comel nya Aidan ni..geramnya seh...nak gigit2 je pipi montok dia...(gigit manja je)...

hugs n kisses for him kay...

I want to lose weight said...

Comel :)

Amboi kemain sakan berjalan lagi Aidan ye..

Hasya the Kampung Baby.. sampai skang tak boleh kuar malam..

Anor@Nad said...

Love the pics, love your celoteh about your newborn baby ... am enjoying it

rara said...

hahah i pon tak bleh nak agak aidan ikut muka sapa..

Maharani said...

sis melin: thanks. geram eh? produce la satu lagi!


i want to lose weight: ok la tu. at least u betul2 enjoy ur pantang. i tak dapat la sbb xda orang tolong jaga budak kecik ni.


sis nad: thanks. love ur blog even more.


rara: tgu jer la dia besar. u loveee reading ur blog. especially part makan2.

SJB AKA SUE J-B. said...

Your baby suka senyum kan?.

CathJ said...

sooooooooo cutee.... ^_^