Wednesday, March 23, 2011

Akhirnya mereka datang jugak!

Hola.....

Last month punya cerita. Tapi mau cerita jugak! ;p my family from Sabah datang. Wehooooo.... Lama okey aku tunggu detik2 ni. Bukan selalu family aku datang. Err.... macam xpernah pun. Abg2 aku biasa la. Tapi atas urusan kerja so xda la aku berjimba dgn abg aku.

Diorg ambil flight Firefly from KK 10.00++pm and reached KLIA 12.00++am. Gigih!! Thanks for the promo firefly! Amalkan selalu!!! RM18/return/pax. Addy pegi jemput. Aku??? Tunggu d rumah saja. Jangan ingat aku x ikut sebab aku xlarat ya. Sebab aku kena kemas rumah aku la! Mop lantai, lipat baju, kemas bilik, gosok sana, gosok sini, sental sana, sental sini... Orang mau datang time tu la aku sibuk. Nasib baik x terberanak! Berkilat ook lantai mak.....



D KLIA. Muka sembab semua...

Berborak sekejap (sampai 3++am la sekejap pun). Banyak gossip untuk disharekan. Well..... perempuan kan. Anak2 buah aku pulak sibuk main PS2.

Sebabkan diorang ni xlama... budak2 sekolah uol. Ni pun 2 budak ni escape hari jumaat. Kemain lagi..... So jadual padat sendat.

Jumaat itself pegi genting!!

Sampai2 Genting roger2 dgn SIL punya adik. Dia kerja sana. Kes mintak diskaun la.....


Sesi menunggu


penat ok jadi model c Addy.

Lepas tunggu 30minit. Datang jugak budak2 tu... Pegi Genting ni lebih kurang macam balik kampung la. Budak2 kampung aku kalau ko xjumpa d kampung tu, bole la carik diorang d Genting. Suka bebenor kerja d Genting.


Yang baju hitam suar pendek tu SIL punya adik. Baju hijau tu my neighbour d Tawau.

Kesian budak2 tu semua kena paksa teman anak buah aku c Nazree main game. Xbest la main sorang2 kan. Addy? huahuahua... kirim salam dia mau main.

Muka2 cuak main spiderman.

Spiderman ni xmasuk dalam pakej outdoor or indoor tau. Sekali main RM10. Harap maklum.

Lunch d KFC dtaja oleh budak2 ni. Budak mana satu tidak aku tau. Anyway thanks! Lepas lunch tu... berkira pulak mau masuk outdoor kah tidak. Sebab most of us xmau main. Only c Nazree jak mau main. Hahaha.... Tapi kesian jugak tu kalau dlepas sendiri2 masuk outdoor.

Finally decision made...

*
*
*
*
*
*


Tara!!!!
Teka tgn aku yang mana!???!


Sekali lagi ia ditaja oleh budak2 tu. Wahaha..... Lap u la!!! Kalau ikut aku mmg aku xmasuk la. Bukan bole main apa pun.


Tapi hari tu, anak buah aku c Ash demam la pulak. Actually memang demam b4 datang KL tp KL punya pasal....... terus declare sehat. So hari tu dia mmg xda mood untuk main segala. 3kali pulak tu dia muntah. Tau dia mau apa d kota keriangan tu?????? Dia mau tidur! Bolehhhh!!!!!???




Muka demam!

Aku pun rasa xsyok jugak dalam tu. Gatal uollll tengok ride tu semua. Lagi2 time tu xda orang. So xpayah ko Q panjang2. GRrrrrr........ Tapi tengok la ni. Semua ride pun ada benda ni.


Aku orang pertama not allowed untuk main. Grrrr.....


Main ambil2 gambar jak la...

Beryl's hocolate house.
Kalau pegi sini jgan lupa borong coklat perisa SESAME! yummmy!!

Tunaikan hajat c Ash untuk tidur d Genting. &^%$#!!!



Dalam pukul 6pm macam tu kami beransur pulang. Lagipun cuaca sudah sejuk bangat untuk membiarkan anak buah aku yang demam tu terus tidur di atas kerusi.
Terus balik rumah sebab c Ash muntah lagi dalam kereta. Kali ni lebih best sebab dia muntah atas baju & kereta skali. Xsempat tadah plastik.

Lepas mandi2 & wangi2, kami pegi makan d satay kajang. Konon2 mau pigi ICity or Uptown la. Konon la.... C Ash buat muka sakit lagi. Ya la.... balik la kita. Sebelum balik ambil ini dulu. Tempah khas untuk c Ash.


Cupcake from Lina Delight

2nd day konon2 mau makan d gerai tepi MOFAZ yang pernah muncul dlm JJCM tu. Tp pkl 10am makanan suda licin. hmmm... maka ke restoran Sambal Hijau la kita. Mak aii.... Restoran ni pukul 10am xda breakfast suda. Semua lauk lunch. Lunch pun lunch la.

Then drop my bro & nephews d Stesen LRT Kelana Jaya. Kasi chance la orang mau merasa LRT.


Yeah!! suda rasa LRT!

Lepas tu, me & my SIL p Subang pulak. P Nose warehouse sale. Dgn perut boyot masih ada hati ok berhimpit himpit.


Nose Warehouse sale.

But neither me nor my SIL bought anything from the sale. Ada cantik tapi saiz takda. Ada cantik tapi d tangan orang. Grrrrr.... Sudah la tu keluar2 dari warehouse to traffic jam la pulak.

Lepas dari situ of course la ke Jalan Tunku Abdul Rahman. Kain & tudung hunting!! Biasa la wanita!!

Sementara kami ke Jalan TAR tu, my bro & nephews p KLCC.


Xbole blah ok posing mcm hindustan. Xpun mcm bangla!


Tujuan diorang ke KLCC adalah untuk ke Petrosains. Aku xpernah tau pun Petrosains ni sangat best! Lenkali kena pegi ni. JOM!!!


I dunno what is this but look like fun saja!


Antara interactive game (game kah?) dalam tu.


Ash's fav!

When i asked Ash apa benda yang paling best dalam Petrosains, his answer was...

hmmmm.... susah la. semua BEST!!!


Lepas tu diorang ke Bukit Bintang pulak. Kali ni merasalah naik monorail pulak.


Dengan orang biru yang bertempiaran pelbagai warna d area BB.
Bayar RM2 ok kalau mau bgambar.

Tujuan diorang p BB adalah untuk p Low Yatt. Memang begitu la kan. Low Yatt ni tempat wajib untuk orang lawati kalau p KL. Aku serabut kalau p Low Yatt ni. Membeli la mereka sebijik laptop untuk my nephew c Razee(tak dapat datang KL sebab ada class) & handphone untuk c Nazree. Untuk adik Ash beliau mau kereta remote control. Tapi bila dgr my bro cakap budget lari.... dengan muka sedih tapi redha beliau berkata

"xpa la.... ayah cakap budget lari"

Sedih uol!!!! Dia lupa la tu yang dia ada duit sendiri. Sanggup simpan duit belanja sekolah sebab mau beli kereta tu d KL. Duit terkumpul beliau berjumlah rm100++. Pusing2 punya pusing punya pusing.... maka tiada la yang beliau berkenan. Chitttttt.....

Kami berjumpa d BB, makan & terus balik. Fenat! End of day 2!!!

3rd day... Bangun awal2 lagik. Left the house around 8.00am. Breakfast d Sambal Hijau lagi sebab gerai tu tutup la pulak hari Ahad. Xda rejeki btul... Makan cepat2 then zoooommmm...

1st destination:

Tugu negara!!!

Kesian c Nazree xdapat bergambar sama sebab aku sibuk memerut d jamban berhampiran.


2nd destination:


Pavillion

Bukan untuk shopping... Xmasuk pun dalam Pavillion. Ambik gambar saja. Tu pun kelam kelibut sebab aku park depan traffic light tu jak. Diiringi dengan bunyi hon supir2 teksi. Xsabar btul la... prrttttt..... Eh! Sejak bila la Pavi ni jadi mercu tanda KL?


3rd destination:

Amik Addy from tennis court Jalan Duta sebab beliau sudah kalah dalam itu tournament. hahaha...... Pagi2 suda out!

4th destination:


KLIA!!!

T___T

Flight diorang pukul 1.30pm. T__T


Sebelum balik harus la borong benda wajib ni dulu d Eraman!!
Roti Gardenia!!

Ini wajib ok bagi orang2 Sabah & Sarawak. So kalau kau mau melawat kawan2 d Sabah/Sarawak beli la ini sebagai buah tangan! Lagipun murah. Dua plastik besar ni baru RM60++. Satu kampung bole makan.

Lepas diorang balik tu... hidup ku trasa sunyi! Paling xbole blah aku p masuk bilik yang diorang tidur & p cium bantal yang diorang guna! perghhhhh! Rindu Addy pun aku xbuat macam ni. Tapi last week i bought AA ticket for them lagi! Untuk bulan december. This time around seminggu!! yeahhhh! cant wait!!! Time tu aku suda ada anak!


x.o.x.o,