Wednesday, February 2, 2011

He is 30weeks old.

Holllla............

Hari ni pegi jumpa doctor untuk monthly check up. And guess what! xmo guess xpa, bukan ada hadiah pung! i change clinic lagi. hahaha...

So far aku sudah pegi 4 clinics. 1st, Normah bawah rumah saja. Then i scared sbb orang cakap kena ambil buku pink dari klinik gomen. Fine2.... pegi la klinik gomen. But only once sbb second time pegi i have to wait half day pun belum my turn. Tak bole tahan beb!! i terus blah. Then asked Addy punya kawan punya wife ;p , dia p klinik pakar wanita Loh so aku pun pegi jugak sana jugak. Today, aku pegi Pusrawi pulak. Insya'Allah ini klinik last la ni sbb planning mau bersalin d cni saja.

I know, ada yang ada cerita kurang best d hospital ni. U know wat? I dont wanna know. So please dont leave any comment regarding on this hospital dalam comment or chat box ok. Mak suda seram sejuk ni... so jangan tambah2 lagik keseraman aku. Aku tampar kau nanti. Serius ni! I've done my survey on the internet & every hospital pun ada cerita best & xbest. So i anggap itu nasib ko la.

So perkembangan baby pulak;


Tomorrow baby 30weeks suda! yippeeeeee!

Doctor said everything is fine & in good condition.

Baby's weight is 1.461kg now. Phewwww....

Mummy's weight?? hahaha..... 67kg... eh it last month punya. Tadi punya 71kg!! Mampos la lepas ni kena diet habis2an!

Head in the right position jugak. Ke bawah suda!


Please hang on there baby. Jangan keluar awal2 sgt sebab belum puas tgk mummy's tummy bergelora. It is so much fun tengok perut bergerak gerak. One thing i notice kalau dengar lagu dia akan kuat bergerak. Adakah beliau berdisco d dalam? Aipppp..... biasak kamu! Mummy pun xpandai disco tau!


Ok la... that all for now. Happy Chinese new year & have a great holiday everyone.

Untuk itu terima la.... bukan angpao la! gambar during my company's annual dinner last weekend d Penang. I masih gigih untuk duduk dalam kereta for 4hours++ ya. But sorry gambar xterang sbb snap guna handphone saja. Malas keluarkan camera sebab xmo menonjol sangat dgn perut yang membulat ni. Duduk diam2 suda!


Me & Julie.

Beliau la ni bising mo ambil gambar dgn perut bulat iol.
Lepas tu semua org mau ambil gambar dgn perut aku.
Apa diorang xpernah tgk perut org yang bulat macam perut aku ka!
Atau diorang saja2 mau kelihatan kurus dgn mengambil gambar dgn aku yang bulat!


Me & prezzie.

Atas sekali Hafiz punya. Dapat water purifier. i search internet rm1.98k uol!!
Bawah tu (bungkus hijau) Mokhsen punya. Rice cooker. Brand apa xtau.
Bawah skali tu mine!! Dapat microwave oven Electrolux! Wehooooo!!! Suda lama mau beli microwave tp asyik tunda. ok la..... I love u la Konzen! selama ni kutuk2.


Last sekali!!

At the hotel room. After the dinner.
Baru perasan xda gambar sorang2 yg cun. Nampak la MACAM kurus ckit.


ok... bye2.....





x.o.x.o

8 comments:

MummyIrish said...

"HE' da tau baby boy ka Dewi....Cute la ko pregnant!! hehehehehe!!

rara said...

bulat nya perut! hehehe..
u look very different la tom. hampir tak cam.. kalau ni bukan blog tom, sure rara tak cam ni siapa. haha.. tapi yg penting still maintain cun. :D

I want to lose weight said...

Seriyes.. ko sangat lawa masa pregnant :)

Sblm pregnant pun lawa jugak..

Maharani said...

mummy irish: mmg sah boy. 4kali scan d 4tempat lain semua ckp boy. maka biru la kita d bulan april ni.

rara: i pun xkenal diri i pepagi. dgn double chin lagik. adeh!! redha saja. demi mu anak!!


i want to lose weight: hahaha... lawa la sgt. skrg xsanggup ambik gambar lagik. lepas ni i pun want to lose weight jugak!

iNa said...

cute la tom..
:)

Anor@Nad said...

Wow weeeeeeeeeee bertambah manissss!! I bet ni baby girl nehhhh!!

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, meh laa singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

CathJ said...

wow you so sexy and pretty!! I likeee... ^_^